Orașul Copiilor logo
Burtica Mea - Educatie prenatala

Burtica Mea - Educatie prenatala

 Doi medici din Cluj Napoca - dr. Teodora Catinas si  dr. Ioana Maguran -  educatori prenatali certificati de Lamaze International, ofera servicii de specialitate viitorilor parinti. Sarcina este o experienta in timpul careia se ivesc o mulțime de intrebari iar viitorii parinti doresc, din ce in ce mai mult, sa participe activ la aducerea pe lume a copiilor lor. Pentru asta este important sa li se furnizeze informatii corecte, complete si competente care sa aiba o baza medicala solida, dar sa fie exprimate intr-o maniera pe care sa o inteleaga si de care sa se foloseasca. Cei doi medici  vin in intampinarea nevoii viitorilor parinti, de a cunoaste procesul nasterii dar si de a invata cum pot participa activ la experienta nasterii copiilor lor, de a cunoaste nevoile micutilor adusi pe lume si cum sa le satisfaca in conditii optime.

Medicii de la Burtica Mea organizeaza periodic cursuri  Lamaze, cursuri de puericultura, de alaptare si de diversificarea a alimentatiei bebelusilor si, de asemenea, ofera consultatii pentru alaptare (la domiciliu).

 

Cursuri Lamaze

Cursurile Lamaze "Burtica Mea" pregătesc viitorii părinți atât pentru nașterea cât și pentru perioada imediat următoare venirii pe lume a copilului, perioada optimă de frecventare a acestora fiind în săptămâna 26-30 de sarcină. Cursul cuprinde trei secțiuni principale: nașterea, îngrijirea copilului și alăptarea, fiind încurajată participarea ambilor părinți în cadrul activităților acestuia. Tații obțin la finalul cursului un atesta de puericultură, care oferă tatălui dreptul legal la încă 10 zile de concediu pentru participarea la îngrijirea nou-născutului.    

Grupele sunt alcătuite din maxim 5 cupluri sau 10 părinți, se desfășoară sub forma unor ședințe săptămânale de câte 2 ore, timp de 6 săptămâni consecutiv. Prețul cursului este bde 300 de lei pentru o pereche de viitori părinți. Dacă viitorii părinți participă la cursurile Lamaze, nu mai e necesară participarea la cursurile de puericultură sau alăptare .

 

Curs Puericultură Cluj - Curs pentru tătici

Viitorii tați care participă la cursul de puericultură beneficiază de atestatul de puericultură care le permite obținerea a 10 zile de concediu pentru a îngriji mămica și nou-născutul. Prețul cursului este de 100 de lei.

 

Curs Alăptare

Prețul cursului de alăptare este de 50 de lei.

 

Curs Diversificare

Cursul de diversificare ajută părinții să găsească răspunsul la diferite întrebări legate de alimentația copilului pentru și costă 100 de lei.

 

Curs de prim ajutor pediatric

Cursul folosește manechine medicale pentru a instrui părinții să se descurce în situații de urgență pediatrică precum convulsii febrile, traumatisme, accidente, aspirație de corp străin, sau stop cardio-respirator. Cursul se adresează atât viitorilor părinți, cât și bunicilor și bonelor. Tarifele sunt următoarele: 80 lei/persoană și 120 lei/cuplu.

Consultații alăptare IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant)

Costul unei consultații pentru alăptare la domiciliu este de 100 de lei.

 

Gimnastică prenatală

Ședințele durează câte 50 de minute și se lucrează cu câte 4 gravide sau individual.

Scris la: 2014-07-11 20:01:35


Burtica Mea - Educatie prenatala
Adresa: Str. H. Barbusse, nr. 39

Cluj
Telefon:0742 065 897 (dr. Teodora Catinas) 0748 833 263 (dr. Ioana Maguran)
Email: Email: contact@burticamea.ro
Site: http://www.burticamea.ro
Facebook: http://www.facebook.com/burticame...
Orar: full time
Varste: intre 0 ani si 1 an