Orașul Copiilor logo
Carturesti Cluj

Carturesti Cluj

Situata in Iulius Mall, Carturesti (organizata pe 3 niveluri) nu e doar o librarie ci un loc de relaxare. Pentru copii, la Carturesti se gasesc carti de la toate editurile pentru copii din Romania (Egmont, Flamingo, Vellant, Cartea copiilor, Girasol etc.). Pentru cei mici se gasesc carticele cartonate care sa-i familiarizeze cu actul de a frunzari o carte, carti de plastic care pot fi introduse in apa, carti cu sunete etc. Pentru cei mai mari puteti alege dintr-o varietate larga de beletristica pentru tineri: seriile Harry Potter, Jurnalul unui pusti, Eragon etc. Carturesti mai vinde si cateva jucarii – masinute, jocuri diverse, board games, seturi de constructie Mecano (la preturi ce se invart in jurul sumei de 100 de lei) – insa oferta nu este foarte variata.

In fiecare marti seara, de la ora 19 in Carturesti are loc Seara de povesti (va fi reluata dupa 15 ianuarie 2012). Ocazional au loc si alte evenimente pentru copii – lansari de carte, ateliere etc.

 

Atelierul de experimente

Atelierul de experimente este un proiect dedicat copiilor cu vartse cuprinse între 6 și 12 ani,  realizat in colaborare cu Galeria de idei. Atelierul le ofera copiilor ocazia de a experimenta, de a observa fenomene si de a trage concluzii, axandu-se pe chimie, fizică și matematică.

Scopul atelierului de experimente este de a oferi copiilor un cadru suplimentar educaţiei formale, contribuind la sporirea încrederii de sine și la dezvoltarea abilităţilor creative, a gândirii logice şi a deprinderilor sociale încă de la vârste fragede. In acelasi timp, ajuta copii sa invete regulile necesare adoptarii unei conduite exemplară în cadrul unui grup, si sa lege prietenii cu cei cu care colaboreaza. Activigtatile din cadrul atelierului faciliteaza cunoaşterea lumii prin intermediul jocului şi a activităţilor recreative si cultiva respectul pentru mediul înconjurător.

Printre temele atelierului se pot enumera:

 - explozia unui vulcan

- realizarea unui circuit electric folosind legume și fructe pentru alimentarea unui calculator de birou

- tornada într-o sticlă cu apă

- prepararea cernelii invizibile

- prepararea cernelii invizibile

- zăpada artificială

Coordonatorul atelierului, Daniel Cîrlugea, a lucrat multă vreme ca și cercetator științific în cadrul Institutului de tehnologie izotopică și moleculară si este de profesie inginer mecanic. Este in acelasi timp monitor de speologie și canyoning, printre marile lui pasiuni fiind muntele și animalele (câinii în special).

Atelierele au loc în fiecare zi de luni de la ora 18:00 în ceainăria Librarie Carturesti. Numărul maxim de participanți la fiecare atelier este de 20, iar participarea se face pe baza de inscriere la adresa contact@galeriadeidei.ro. Taxa de participare este de 20 lei.

 Este recomandat urmarirea paginii de Facebook a evenimentului pentru a afla din timp dacă o situație specială a determinat anularea vreunei întâlniri.

https://www.facebook.com/events/795104843912248/

Scris la: 2015-05-28 21:28:32


Carturesti Cluj
În cadrul complexului: Iulius Mall Cluj
În cadrul grupului: Carturesti.ro
Adresa: Strada Vaida Voevod Alexandru 53-55
Cartierul Gheorgheni cod: 400592
Cluj
Telefon:0732.003.008
Email: Email: cluj1cart@carturesti.ro
Site: http://librarie.carturesti.ro
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Car...
Orar: L–D 10–22