Orașul Copiilor logo
FasTracKids Cluj

FasTracKids Cluj

FasTracKids e un centru educațional care oferă cursuri de dezvoltare generală în special pentru preșcolari. Promotorii francizei se mândresc mai ales cu programele minuțios concepute în SUA și cu trainingul pe care îl urmează instructorii FTK.

 

Programele FasTracKids Cluj-Napoca oferite la începutul noului an școlar:
 
FasTrack Signing: de la 6luni la 1 an si 6 luni, 1h/săptămână
FasTrackTots: de la 2 ani și 6 luni la 3 ani si 6 luni, 1h/săptămână
FasTracKids CORE : de la 3 ani si jumătate la 7 ani și jumătate, 2h/săptămână
FasTrackMusic: de la 2 la 4 ani, 1h/săptămână
 
FasTrack Explorers: de la 1an și 8 luni la 4 ani. 7h/zi
- un nou program pentru integrarea copiilor în colectivitate; sunt șase copii la un instructor; se pune accent pe limba engleză
 
 

 

Centrul educațional FasTracKids oferă următoarele prograne educaționale:

Explorers (pentru copiii cu vârste între 1,8 și 3 ani)

Explorers cuprinde elemente ale programului FasTrack Tots, la care se adaugă componente matematice și de alfabetizare. Cursurile combină activitățile practice cu cele de comunicare, adresare în public concentrându-se pe limbaj, vocabular și numere în grupuri de maxim 6 copii. Programul le permite copiilor de asemenea familiarizarea cu limba engleză prin intermediul diferitelor activități. Fiecare curs are până la 5 activități diferite și folosește metoda zig-zag-ului educațional, prin care copiii primesc educație multisenzorial (vizual, auditiv și kinestezic).

 

FUNdamental  (pentru copiii cu vârste între 4 și 8 ani) 

Este un curs care durează 96 de săptămâni, având câte o sesiune săptămânală de două ore. Cursul este împărțit în 12 module tematice, fiecare modul cuprinzând 8 sesiuni. Fiecărui modul îi corespunde un domeniu de activitate diferit (matematica, economie, tehnologie, științele pământului, biologie, științele naturii, astronomie, literatura, comunicare, arta si teatru, lecții si obiective de viată, creativitate). Obiectivul programului este de a dezvolta creativitatea, abilitățile de comunicare, gândirea critica si logica, încrederea in forțele proprii și abilitățile de lucru in echipă ale copiilor, implicându-i activ în diverse activități precum experimentele, jocurile de rol, activitățile de lucru in echipă, sau videotapingul. În cadrul activităților de videotaping, activitățile copiilor sunt filmate cu o cameră video, fiind după aceea proiectate in sala de curs și analizate. Prin intermediul acestei activități, cursul stimulează spiritul critic si autocritic al copiilor si le oferă posibilitatea îmbunătățirii tehnicilor de comunicare prin autovalidare.

Cursul utilizează o Stație Interactiva de Învățare compusa din computer, videoproiector, smart board, sistem audio si microfon care transforma procesul de învățare in unul interactiv. Interacțiunea cu Stație Interactiva de Învățare durează de obicei 20-30 de minute din cele două ore ale ședinței, restul timpului copiii desfășurând activități practice, precum role-play, experimente, videotaping, sau jocuri.

 

Music (pentru copiii cu vârste între 1,8 și 3 ani)

Music este un curs de dezvoltare a simțului muzical eficient și în dezvoltarea memoriei, a abilitaților cognitive, a motricității si a capacitații de exprimare a emoțiilor copiilor. Cursul îi încurajează pe cei mici să descopere diversele instrumente muzicale si sa se obișnuiască cu acustica lor. Opțional, părinții pot achiziționa setul ABC Music&Me care le sa continue acasă activitatea de la curs.

 

Signing (pentru copiii cu vârste între 6 luni și 2,5 ani)

Cursul reprezintă atât un dicționar de semne care sa le permită părinților si copiilor sa comunice înainte ca aparatul fonator sa fie format, cât și o experiența de învățare sociala pentru copil și o oportunitate de a-si cunoaște mai bine propriul copil pentru părinte. Cursul este structurat pe două module a câte 10 întâlniri săptămânale de 1 oră.

 

Tots (pentru copiii cu vârste între 2,5 și 3,5 ani)

Cursul are drept obiectiv principal stimularea curiozității și  a evoluției copiilor în patru direcții distincte:

- capacitatea de concentrare  

- abilitățile sociale si de relaționare

- încrederea in forțele proprii

-  abilitățile de comunicare. 

Copilul înscris la în acest program îi va frecventa cursurile până când profesorii vor decide ca a făcut suficiente progrese pentru a fi transferat in programul de baza FasTracKids.

 

FasTrack Kids Camps 2015
 
Are loc intre din iulie pana in august 2015 
 
Module:
Corpul uman - pentru copii cu varste cuprinse intre 4 si 8 ani
În fiecare din cele 5 zile, copiii studiaza unul dintre sistemele ce alcătuiesc corpul oamenesc, precum sistemul osos, muscular, nervos, digestiv, sau respirator. In cadrul acestor lectii, copiii invata  care este interdependența dintre sisteme și faptul că afectarea unuia dintre ele conduce la afectarea tuturor celorlalte. In acelasi timp, bazandu-se pe aceste cunostinte, copiii descopera ce înseamnă un stil de viață sănătos si de ce anumite aspecteau o importanta deosebita, precum exercițiile fizice zilnice, hrana sănătoasă, respectărea normelor de igienă si importanța respectării unui orar de somn și alimentație.
 
 
Dr. Dino si dinozaurii - pentru copii cu varste cuprinse intre 3 si 8 ani
Pe durata  celor 5 zile petrecute copiii vor parcurge erele istorice in care dinozaurii populau Pamantul si vor afla o multime de informatii despre toate aceste vietuitoare. 
Modul contine o lectie de project management, in cadrul careia copiii invata sa-si gestioneze timpul si resursele materiale, urmand ca, 5 zile mai tarziu, sa poata face inaugurarea "Muzeului de Paleontologie". Proiectul include activitati precum confectionarea unei casti de protectie pentru paleontolog prin lipirea pe un balon umflat, a cate unui strat de fasii de ziar. Peste noapte baloanele vor ramane la uscat iar in urmatoarea zi se va aplica urmatorul strat,  pana in ultima zi. Dupa spargerea balonului ramane calota intarita, facuta din fasii de hartie lipite cu aracet, pe care copiii o vor finisa decupand marginile  si pictand-o. 
 

Studioul de arta - pentru copii cu varste cuprinse intre 4 si 8 ani

Modulul combina mai multe discipline de studiu, precum istoria artelor, desenul, modelajul, sau sculptura. Copiii vor primi informatii  despre artistii celebri si vor face vizite virtuale in muzeele faimoase ale lumii, fiind stimulați sa reproduca operele acestora si imitandu-le stilul artistic. Ulterior copiii vor crea lucrari noi, incercand sa pastreze stilul cu care tocmai s-au familiarizat.

In ultima zi copiii vor organiza si un muzeu de arta in care vor expune lucrarile realizate de ei pe parcursul saptamanii. Parintii vor participa la o licitație cu operele de arta ale copiilor fara a ști însă cine este artistul astfel încât licitația sa fie una corectă. Lecția acestei licitații este despre evaluare și autoevaluare.

 
Scris la: 2014-07-11 19:52:17


FasTracKids Cluj
Adresa: str. Donath 138

Cluj
Telefon:0744 788 060, 0744 436 790
Email: Email: clujnapoca1@ftk.ro
Site: http://www.ftk.ro/academii-fas...
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Fas...
Varste: intre 6 luni si 8 ani