Orașul Copiilor logo
Imaginaria art

Imaginaria art

Imaginaria Art oferă cursuri de pictura si desen, dans si cultura generala, actorie, arta conversatiei si public speaking, canto si fotografie pentru copiii clujeni. Imaginaria a inceput in anul 2011, și-a ales riguros profesorii, a știut sa se promoveze în grădinițe și școli având succes imediat și mai multe serii de copii pentru aproape toate cursurile pe care și le-a propus.

 
Acum, la inceput de 2012, doamna profesoară A.F. ne răspunde la câteva intrebări despre Imaginaria.
 
- Ce cursuri ați ținut anul trecut și cum au fost?
Au fost trei grupe de 'Ocolul Pământului' care e un curs de cultură generlă, două grupe de actorie si un curs arta conversației (oratorie). Cursul de oratorie a avut mare succes. S-a lucrat pe partea de dezvoltare emoțională si înlaturarea inhibițiilor. (S-au înscris copii ai căror părinti au considerat ca sunt foarte timizi sau introvertiti). Am mai ținut cursul de pictura si cel de actorie. Am inceput si un curs de tehnica si arta foto pentru adulți. Am primit feed-back pozitiv din partea tuturor celor care au participat.
 
 
-Puteți să-mi spuneți câte ceva despre profesori și experiența lor?
Noi ne mandrim ca suntem o echipa tanara si creativa. Toti colegii mei au studii de specialitate si experienta in elaborarea si sustinerea de diverse programe educationale. Mai toti suntem parinti, deci suntem direct implicati si vrem sa "facem diferenta" in educatia copiilor nostri. Mai multe detalii despre profesorii nostri gasiti pe site:  http://www.imaginaria-art.ro/profesori.html
 
- Cum au fost strucurate cursurile, de exemplu 'Ocolul Pământului'?
La Ocolul Pământului a fost impartit cursul in 10 ședințe. S-a mers pe partea de cultura generală dar prin joc si prin activități practice. Am facut ateliere de creație specifice fiecărui continent, ne-am facut pălării de chinezi - de exemplu, sau au facut un urs polar pentru continentul Antarctica. Am facut si dansuri - dans african cand am vizitat continentul Africa. 
 
- Cum sunt împărțiți copii pe grupe de vârstă?
Pana la sfarsitul anului ne-am adresat si prescolarilor, insa acum cursurile sunt adresate copiilor cu varste intre 6 -14 ani.
 
- Cum se plătește, pe ședință, pe modul, pe lună?
Cursurile pot fi achitate lunar sau integral/ modul.
 
- De unde vin copii? Colaborați cu unele grădinițe?
Mare parte din cursantii nostri vin in urma ateleirelor de creatie pe care le-am desfasurat cu diverse ocazii gen Craciun, Paste, 8 Martie sau a atelierelor demonstrative la care au fost invitati.
 
- Ce cursuri o să țineți anul acesta?
Anul acesta pe langa cursurile pe care le sustinem deja avem in proiect mai multe programe noi, diferite, antrenante. Unul dintre ele este "DANCE ARIUND THE WORLD". Este un curs de cultura generala in pasi de dans. In cadrul acestui program urmarim sa familiarizam copiii cu noi culturi si traditii prin dans, oferindu-le in acelasi timp informatii pretioase cu privire la tinuturile pe care le vizitam. Prin joaca, muzica, dans si provocarile la care sunt supusi in timpul activitatilor ii activam, ii motivam sa fie deschisi.

Gasiti mai jos un filmulet cu atelierul demonstrativ din cadrul Saptamanii portilor deschise copiilor, unde pe parcursul a 1.5 ore au vizitat Columbia, Nepal si Kenya. S-au distrat de minune.
 
 

Cursuri

Curs de desen

Cursul de desen oferit de Imaginaria Art are drept obiectiv principal formarea culturii artistice și a gustului estetic al copiilor, parcurgând cele mai importante curente și stiluri artistice. Cursul îmbină teoria cu practica și folosește metode interactive pentru a învăța copii să poată identifica stilurile și tehnicile principale din pictură și să deducă contextul istoric al realizării unei opere de artă în funcție de arhitectură sau vestimentație. 

Curs de comunicare asertivă

Pornind de la premisa că mulți dintre copii sunt educați într-o manieră non-asertivă, în care personalitatea este mai degrabă "educată" decât "afirmată" și emoțiile sunt ascunse, cursul de comunicare asertivă urmărește:

- dezvoltarea capacității copiilor de a-și afirma personalitatea în mod armonios cu integrarea în grup și cu respectarea personalității colegilor de clasă

- creșterea încrederii în forțele proprii și descoperirea abilităților specifice fiecărui copil

- dezvoltarea abilitații de a-și recunoaște și exprima emoțiile într-un mod constructiv

 

Curs de cultură și civilizație

Cursul își propune crearea unui spațiu prietenos care le permite copiilor să acceseze cunoștințele legate de valorile materiale și spirituale ale omenirii, elemente ale patrimoniului mondial ce țin de cultură și civilizație. 

 

Curs de improvizație și storytelling

Activitățile cursului se concentrează pe exprimare și creativitate, introducând și elemente de comunicare asertivă, adică a gestionării emoțiilor și de afirmare a personalității, utilizate în contextul poveștilor.

 

Curs de actorie și inițiere în teatru

Folosind jocul și alte tehnici specifice cursul dorește atingerea următoarelor obiective: modelarea caracterului, dezvoltarea atenției și imaginației, eliminarea sentimentelor negative precum timiditatea și neîncrederea, temperarea unui caracter rebel sau dezinhibarea unuia introvertit, educarea gustului pentru lectură și descoperirea talentelor.

Laborator Media
Cursul se adereseaza copiilor cu varste intre 12 si 18 ani si cuprinde urmatoarele:
- activități practice
- ateliere de creație
- proiecte individuale și de grup
- activitate de cercetare
- ateliere foto
 
In cadrul cursului, tinerii vor invata sa isi dezvolte abilitatile de jurnalist folosind ceea ce ne inconjoara ca sursa de inspiratie, cu scopul de a informa, influența și distra oamenii. 
In acelasi timp, participantii la curs isi vor dezvolta abilitatea de a scrie și de a cerceta, de a-si dezvolta un spirit critic, care sa ii ajute sa discearna între adevăr și manipulare si sa le permita sa vada in spatele știrilor și reclamelor. Curssantii vor invata de asemenea despre obiectivitate și etică, despre pericolele expunerii pe internet si despre responsabilitate și respect. Avand ocazia de a lucra în echipă, cursantii vor împărți sarcini, vor lua interviuri, vor scrie articole si vor crea reclame.
 
Structura cursului 
- presa scrisă
- radio și televiziune
- internetul
- ateliere tehnica și arta foto
- reclame
 
Curs de comunicare in limba engleza
Obiectivul cursului este de a dezvolta abilitatile de intelegere si exprimare in limba engleza. 
Pentru a atinge aceste obiective, cursul le ofera paricipantilor ocazia de a folosi poveștile ca pretext educational, acestia construindu-si propriile personaje (caracteristice fizice și de comportament, arborele familiei). Folsind acest personaj, copiii vor face calatorii la medic, la școală, la restaurant, în vacanță, pe jos sau cu mijloace de transport si vor practica sporturile preferate, astfel incat, la finalul cursului, să se cunoaștem pe noi mai bine, si sa se familiarizeze cu noi expresii în limba engleză
 
Curs de limba gramana pentru copii si adulti
 

Scoala de vara

Scoala de vara Imaginaria se adreseaza copiilor cu varste de peste 6 ani, incepe in data de 21 iunie si dureaza pana la finalul vacantei.  Principalele obiective ale scolii de vara sunt:

- imbunatatirea comunicarii si a relationarii

- autocunoastere si gestionarea emotiilor

- luarea deciziilor si rezolvarea problemelor

- aprofundarea limbii engleze

Pentru a atinge aceste obiective, programele scolii de vara folosesc artele si meseriile, jocurile, proiectele de grup si experimentele.

Fiecare zi a saptamanii se va concentra pe o anumita meserie, pentru a o aduce la nivel de arta, fie ca e vorba de pictor, bucatar, postas, sculptor, actor, muzician, sau doctor. Prezentarea unora dintre meserii poate dura mai mult decat a altotra, insa ritmul activitatilor il vor dicta copiii, ghidati, motivati si incurajati de echipa Imaginaria.

In cadrul programului zilnic, copiii vor afla tot ce se poate despre meseria sau arta selectata pentru ziua respectiva, cand si unde a aparut si ce reprezentanti faimosi are. Ulterior discutiei, copiii vor avea ocazia de a o experimenta, folosind in acelasi timp limba engleza pentru a isi imbogati vocabularul si pentru a integra notiunile in conversatie.

Printre activitati din cadrul acestei teme se pot aminti:

 

Gastronomie

- invatarea modului de gatire al diferitelor mancaruri si a aranjarii acestora intr-un mod special

- invatarea utilizarea si plasarii tacamurilor si farfuriilor pe masa

- invatarea manierelor la masa

- schimb de retete

 

Pictura

- descoperierea primelor exprimari artistice

- realizarea de picturi rupestre

- invatarea modului in care se amesteca culorile

- descoperirea diferitelor stiluri de pictura  si a pictorilor celebri apartinand fiecarui stil

- munca in echipa pentru realizarea unui tablou

 

Sculptura

- descoperirea sculpturii, a instrumentelor specifice acesteia si denumirea lor

- prezentarea sculptorilor faimosi

- sculpturi faimoase si locatia acestora

- prezentarea modului de realizare a unei sculpturi

 

Muzica

- descoperirea emotiilor transmise prin muzica

- prezentarea instrumentelor curioase

- crearea propriilor instrumente

- crearea de muzica si imprivizarea dansurilor

 

Medicina

- descoperierea parintelui medicinei si a juramantului hipocratic

- metode de prim-ajutor

- cautarea plantelor medicinale

 

Activitatile au loc pe strada Ion Budai Deleanu nr. 77 (House of Toys) si in parcul din apropiere pentru activitatile in aer liber, la care se adauga vizitarea diverselor muzee

 

Echipa:

Alina Fulop - coordonator proiect

Irina Crahatova - profesor engleza si germana

Adina Cobarzan - profesor engleza

Mihaela Griga - trainer metode educatie non-formala

Claudia Chelaru - profesor desen si pictura

 

Numarul minim de participanti este 6, iar numar maxim de participanti este 12, in ordinea inscrierii.

 

Orar:

08:30 - 14:00

14:00 - 17:00

 
Scris la: 2015-06-29 22:37:36


Imaginaria art
Adresa: Strada Constanta nr. 6
Central Area cod: 400158
Cluj
Telefon:0757.825.179
Email: Email: office@imaginaria-art.ro
Site: http://www.imaginaria-art.ro
Facebook: http://www.facebook.com/profile.p...
Varste: intre 6 ani si 14 ani

Locații din cadrul grupului