Orașul Copiilor logo
Lifenasium - CLEVER children

Lifenasium - CLEVER children

Cursuri

Future learning for kids

Este un program de educație timpurie care pregătește copiii (cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani) pentru primii ani de scoală, dezvoltând capacitatea si interesul de a învăța. Programul Future learning for kids este structurat în 6 module care au scopul de a dezvolta abilități si trăsături de personalitate ale copiilor precum autonomia, răbdarea, spiritul de inițiativă, perseverenta si adaptabilitatea in situații noi, gândirea creativa, atenția si concentrarea, vorbirea si limbajul adecvate vârstei preșcolarilor, sau comportamentul civilizat. Cele 6 module abordează următoarele teme: știința distractivă,  logica si perspicacitatea, manierele si comportamentul, atenția si memoria, vorbirea si limbajul și education art crafts.

Modulul de știință distractivă are rolul de a sa a-i atrage pe copii în cadrul experimentelor realizate împreună cu trainerii in sala de curs. Cei mici lucrează lucra individual și in grup pentru a construi instrumente optice si pentru a experimenta reacții chimice cu ajutorul cărora vor avea o incursiune în lumea științelor exacte. Modulul urmărește dezvoltarea gândirii logice, a spiritului de echipa, a curiozității,  a interesului pentru nou, a  leadership-ului, a dorinței de a cerceta și a lucrului individual.

Modulul de logică și perspicacitate cuprinde jocuri și exerciții care includ activități de clasificare si sortare și se bazează pe găsirea de corelații intre elemente diferite si pe raționamente deductive. Lecțiile modulului îmbunătățesc intuiția, potențialului intelectual și capacitatea de sinteza a copiilor și antrenează gândirea analitica, practica, si creativa, memoria și a răbdarea, autocontrolul, capacitatea de concentrare și curajul de a lua decizii.

Modulul de maniere și comportament dezvoltă și rafinează vocabularul si comportamentul celor mici in situații cotidiene, fie că este vorba de grădiniță, familie, sau diverse vizite. În cadrul cursului copiii vor învăța regulile elementare  ale comportament civilizat si își vor însuși comportament adecvat vârstei lor. Modulul dezvoltă diverse abilitați și trăsături de caracter si personalitate precum comportamentul situațional civilizat, comportamentul verbal adecvat, eleganta in comportament, însușirea regulilor de eticheta, sau rafinament in exprimare.

Modulul  de atenție si memorie antrenează atenția si concentrarea prin exercițiile din prima jumătate a acestuia și dezvoltă memoria pe termen scurt si memoria de lunga durată. Exercițiile și jocurile parcurse de copii în cadrul modulului au o dificultate care sporește gradual   atât in cadrul aceleiași lecții, cat si de la  un curs la altul. Lecțiile de atenție si memorie contribuie la dezvoltarea autocontrolului, răbdării, capacității de concentrare, îmbunătățirii potențialului intelectual, curajului de a lua decizii, și a antrenării memoriei.

Vorbire si limbaj este un modul de actorie care ajută copiii să comunice cu ușurință și să își dezvolte limbajul verbal și non-verbal si exprimarea cursiva, prin intermediul rolurilor interpretate. Tehnicile actoricești exersate la curs, printre care improvizația scenica, mișcarea scenica, sau modelarea expresiei corporale, se urmărește dezinhibarea copiilor emotivi si modelarea copiilor cu un caracter rebel. Activitățile modulului contribuie la dezvoltarea dicției si tonalității, dezinvolturii, dezvoltarea disciplinei corporale, gesturilor si mimicii adecvate, descoperirea potențialului artistic, sau educarea posturii.

Education Art Crafts este un modul care îi introduce pe copii in lumea artelor, precum pictura, sculptura sau muzica clasică. Modulul dă ocazia copiilor de a realiza creații artistice proprii și de a învăța clasificarea artelor frumoase. Modulul contribuie la dezvoltarea înțelegerii si aprecierii formelor artistice, îmbogățirea culturii generale, dezvoltarea motricității fine, , cultivarea interesului artistic și dezvoltarea cunoștințelor artistice fundamentale. Temele abordate în cadrul celor șase module sunt accesibile aici.

 

Creative Thinking for Kids

Este un curs de antrenare a gândirii creative destinat copiilor și organizat pe două grupe de  vârstă: grupa KIDS (6-9 ani) și grupa TEENS  (10-14 ani). Cursul contribuie la dezvoltarea  personalității creative a copiilor dându-le capacitatea de a gândi flexibil și de a găsi mai ușor rezolvarea potrivita pentru situațiile care apar în viața cotidiană la scoală sau in familie. Activitățile cursului încurajează copiii să depășească tiparele limitative ale gândirii clasice și să descopere idei originale curajoase. Pentru a provoca copiii să producă idei, cursul folosește exerciții individuale sau de grup care ii pun pe copii in situații reale din viața de zi cu zi de la școală sau din cadrul familiei. Tematica celor patru lecții ale cursului este disponibilă aici.

 

Public Speaking Superstar

Este un curs de oratorie pentru copii care, pe parcursul a 6 lecții, ajută copiii să aplice tehnici de oratorie potrivite vârstei lor pentru a-și construi discursul in cadrul prezentărilor susținute la scoală sau in diferite alte împrejurări. Pentru a atinge aceste obiective, cursul se concentrează pe latura practică a vorbitului în public, punând accentul pe aplicații de public speaking si pe exercițiile de concentrare, respirație, creativitate, improvizație si de gestionare a emoțiilor. În cadrul activităților de public speaking, copiii vor analiza discursuri de tip text si video si vor învăța să scoată în evidență aspectele care conduc la elaborarea si susținerea unui discurs memorabil. Lecțiile cursului Public Speaking Superstar abordează următoarele teme:

- Primii pași în arta de a vorbi în public

- Cum structuram mesajul? (SUBIECTUL)

- Cum prezentam discursul? (IMPACTUL VIZUAL)

- Cum prezentam discursul? (VOCEA)

- Nu ne mai sperie prezenta publicului. (AUDITORIUL)

- Cum prezentam discursul? Recapitularea tuturor elementelor

 

English Club for Romanian Kids

Este un club de conversație in limba engleza  care se adresează atât copiilor care știu sa scrie și să citească suficient de bine in limba engleza si înțeleg ce se discuta in jurul lor in limba engleza, dar le este teama sa intre in discuții, cât și celor care doresc sa exerseze si sa își îmbunătățească vorbirea in limba engleza. Scopul programului este de a crea un cadru intim si relaxant în care copiii să poată vorbi engleza fără a le fi teama de faptul ca vor greși cand se exprima. Programul clubului este structurat pe parcursul a 6 întâlniri, iar la prima întâlnire copiii vor primi agenda cursului si temele de discuții. Temele de discuții sunt sunt alese în așa fel încât să fie cunoscute si accesibile tuturor copiilor, iar participanții să se concentreze asupra conversației propriu-zise in limba engleza, fără  vreo dificultate în ceea ce  privește cunoașterea subiectului de discuții. În linkul următor puteți găsi agenda cursului.

 

Lecții de maniere elegante pentru copii

Este un curs pentru copiii cu vârste între 6 și 13 ani care abordează bunele maniere in diferite situații din viața cotidiană a copiilor acasă, la scoală, sau la joaca, oferind un ghid pentru cei mici în diferitele roluri pe care aceștia si le asuma pe parcursul zilei. Cursurile sunt organizate pe două grupe de vârstă, 6-9 ani ți 10-13 ani, cursurile pierdute putând fi recuperate la alte grupe. Temele abordate în cadrul cursului sunt disponibile aici.

 

MBA-ul copiilor CLEVER

Este un curs pentru copiii cu vârste între 6 și 13 ani, care învață copiii să  comunice eficient, sa-si descopere propria personalitate, sa lucreze in echipa si individual, sa-si promoveze imaginea personala, sa-si organizeze timpul și sa negocieze. Cursul este organizat în 6 a căror tematică este disponibilă aici.

 

NLP Training for Successful Kids

Este un curs care se adresează copiilor cu vârste între 6 și 13 ani și care contribuie la definitivarea componentelor esențiale ale personalității unui copil precum limbajul verbal si non verbal, comportamentul, sau atitudinea, urmând ca la finalul acestuia participanții să coreleze limbajul verbal cu cel non verbal pentru a transmite in mod corect informația dorita, să aibă o pronunție corecta, intonație si claritate in exprimare si să relaționeze corespunzător cu membrii familiei, cadrele didactice si ceilalți copii. Cele patru cursuri sunt structurate după cum urmează:

- Vorbirea

- Vorbirea – continuare

- Atitudine si comportament

- Atitudine si comportament – continuare

 

BEST IT Training for KIDS

Este un curs care se adresează copiilor cu vârste între 6 și 13 ani care ajută copiii să utilizeze computerul pentru realizarea si prezentarea proiectelor școlare. La finalul cursului copiii vor realiza un proiect care va fi prezentat de către aceștia luând în considerare recomandările și indicațiile primite pe parcursul programului de instruire. Tematica celor 6 cursuri ale programului este disponibilă aici.

 

GO game for Clever Kids

Este un curs în care copiii cu vârste între 9 și 13 ani învață regulile de baza ale jocului GO și își însușesc noțiunile de tactica si strategie de joc. Cursurile sunt organizate pe două grupe de vârstă, 6-9 ani și 10-13 ani, cu un număr maxim de 12 copii. cursul constituie o combinație echilibrata intre studiu si joc, ducând la dezvoltarea,  întărirea și educarea voinței, curajului, inițiativei si disciplinei, la creșterea puterii de concentrarea a elevilor și la creșterea performanțelor școlare. Fiecare lecție durează 110 minute și are următoarea structură:

 - 25 de minute – predarea noțiunilor teoretice

 - 15 de minute – elemente ludice (povesti, desene, proverbe)

 - 60 de minute – joc propriu-zis

 - 10 de minute – pauza 

Cursul se poate desfășura fără pauză, în funcție de interesul si implicarea copiilor în cadrul lecției. Programa cursului se poate accesa aici.

 

Știe tot

Este un curs de cultură generală pentru copiii de toate vârstele. Scopul cursului este de a  stimula gustul copiilor pentru cunoaștere si cercetare si de-ai ii determina pe cei mici citească, sa exploreze si sa cunoască cat mai multe lucruri legate de lumea înconjurătoare. Cursul cuprinde 8 module și are următoarea structură:

  - Modulul 1 – UNIVERSUL - Despre Big Bang. Planetele si Sistemul Solar

  - Modulul 2 – IN JURUL LUMII - 7 Minuni ale lumii antice si… contemporane

  - Modulul 3 – MUZICA - Povesti despre viața si opera lui Mozart si Beethowen

  - Modulul 4 – PICTURA - Cele mai faimoase picturi din lume

    Modulul 5 – MITURI SI LEGENDE - Călcâiul lui Ahile. Romulus si Remus

    Modulul 6 – NATURA SI ANIMALE - Despre dinozaurii pitici. Unici in Europa | Hunedoara -   Animale pe cale de dispariție

    Modulul 7 – ISTORIA UNIVERSALA - Oameni preistorici. Egiptul din antichitate

    Modulul 8 – SPORTURI SI ISTORIA SPORTURILOR - Momente memorabile din istoria sportului

 

MIX Summer Classes

Este un curs de vară care oferă copiilor un MIX de 6 module de training. Programa cursului este disponibilă aici.

 

 

Scoala de vara

Scoala de vara este dedicata copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani, indiferent de scoala sau orasul in care sunt elevi.

Inscrierea copiilor si rezervarea locurilor la cursurile intensive de vara din lunile iulie si aigust se realizeaza telefonic la numarul 0721.042.987 sau prin completarea formularului de inscriere online disponibil pe site.

 

Program:

Iunie

1. Saptamana 13 – 17 iulie 2015 (Program: Luni – Vineri, in intervalul 9.00 – 16.00)

09:00 – 12:00 – Public Speaking Superstar – Curs de vorbire in public pentru copii

12:00 – 13:00 – Pauza de masa si joaca in aer liber

13:00 – 16:00 – Activitati de team building si creativitate

 

2. Saptamana 20 – 24 iulie 2015 (Program: Luni – Vineri, in intervalul 9.00 – 16.00)

09:00 – 12:00 – MBA-ul copiilor CLEVER – Curs de educatie antreprenoriala, curaj si initiativa

12:00 – 13:00 – Pauza de masa si joaca in aer liber

13:00 – 16:00 – Activitati de team building si creativitate

 

August

3. Saptamana 17 – 21 august 2015 (Program: Luni – Vineri, in intervalul 9.00 – 16.00)

09:00 – 12:00 – Public Speaking Superstar – Curs de vorbire in public pentru copii

12:00 – 13:00 – Pauza de masa si joaca in aer liber

13:00 – 16:00 – Activitati de team building si creativitate

 

4. Saptamana 24 – 28 august 2015 (Program: Luni – Vineri, in intervalul 9.00 – 16.00)

09:00 – 12:00 – MBA-ul copiilor CLEVER – Curs de educatie antreprenoriala, curaj si initiativa

12:00 – 13:00 – Pauza de masa si joaca in aer liber

13:00 – 16:00 – Activitati de team building si creativitate

 

Taxa de participare este 550 lei/copil.

Școlile din Cluj-Napoca aflate în parteneriat cu Lifenasium – Clever Children sunt următoarele:

Colegiul National "Emil Racoviță", Cluj Napoca

Colegiul National "George Coșbuc", Cluj Napoca

Liceul teoretic "Gheorghe Șincai", Cluj Napoca

Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu", Cluj Napoca

Transylvania College (Școala Internațională), Cluj Napoca

Școala "Elf", Cluj Napoca

Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" , Cluj Napoca

 

 

Scris la: 2015-06-29 22:20:17


Lifenasium - CLEVER children
Telefon:0721.042.987
Email: Email: Office.Cluj@CleverChildren.ro
Site: http://www.cursuricopii.ro/clu...
Facebook: http://www.facebook.com/Lifenasiu...