Orașul Copiilor logo
Muzeul Zoologic

Muzeul Zoologic

Înființat în 1859, ca o secție a muzeului ardelean, Muzeul Zoologic al Universității Clujene și-a sporit treptat zestrea, numărând în prezent peste 200.000 de piese.

Muzeul Zoologic face parte din Patrimoniul Universității Babeș-Bolyai, și este format din mai multe colecții știintifice de animale (colecția malacologică Biltz, colecția lepidopterologică Franzenau, colecția de izopode Radu etc.). Ca valoare științifică și după numărul de exemplare conservate, Muzeul Zoologic se situează pe locul al II- lea, după Muzeul ,,Gr. Antipa din București.

Muzeul este împărțit în trei:

  • expoziția propriu-zisă, ce cuprinde un număr mare de vertebrate și nevertebrate, expuse izolat sau în diorame și microdiorame care reproduc cadrul natural;
  • colecțiile științifice, care cuprind peste 300.000 exemplare de animale (din care majoritatea sunt insecte ), și care sunt accesibile doar specialiștilor;
  • rezerva muzeului, a cărui material biologic este expus temporar sau cu care se completează expoziția.

Din Muzeul Zoologic
Scris la: 2012-04-09 20:31:22


Muzeul Zoologic
Adresa: Strada Clinicilor nr. 5-7
Hașdeu cod: 400006
Cluj
Telefon:0264.59.57.39 int. 121
Email: Email: dceuca@biolog.ubbcluj.ro
Site: http://www.ubbcluj.ro/ro/struc...
Orar: L-V 9-15, S-D 10-14

Cum sa ajungeti acolo


La Muzeul Zoologic, se poate ajunge pe jos, venind din centrul orașului direct pe strada Clincilor nr. 5-7, urcând până la baza complexului studențesc ,,Hașdeu’’, unde se află clădirea Facultății de Biologie. Muzeul se află situat la parter.