Orașul Copiilor logo
Rainbow - Atelier de Creație

Rainbow - Atelier de Creație


Atelierul de creație Rainbow susține o serie de activități pentru copii, care vor fi indrumați de către noi să-și dezvolte o gândire creativă și să se exprime liber, folosind diferite procese de exprimare plastică.
Cu alte cuvinte, copiii dumneavoastră vor desena, vor picta, vor modela în lut, vor decupa, vor efectua lucrări comune, iși vor insuși noțiuni elementare de istoria artei; toate acestea desfașurandu-se sub o atentă îndrumare profesionistă.

La fiecare întalnire din cadrul atelierului copiii sunt provocați să-și folosească și să-și dezvolte imaginația, spiritul creativ, abilitațile de comunicare, încrederea, spiritul critic, bunul gust precum și gândirea logică.
Posibilitatea de a lucra în echipă prin efectuarea unor proiecte comune este de asemenea un avantaj esential pentru dezvoltarea copilului, de cele mai multe ori între ei formându-se strânse legături de prietenie.
 

Activități

Activitățile din cadrul atelierului acoperă teme precum: noțiuni practice de creativitate, tehnici: acuarelă, colaj, modelaj, pastel și altele, noțiuni cromatice elementare, noțiuni generale de desen și compoziție, noțiuni de bază în istoria artelor sau comunicare permanentă cu cei mici.

Familiarizarea celor mici cu tehnicile de creație este o componentă importantă a activităților din cadrul atelierului "Rainbow".  Printre tehnicile folosite se pot aminti noțiuni de bază în creion, tuș, cărbune, tempera, acuarelă, pastel, sau creioane colorate: acestora li se adaugă tehnica monotipiei, a colajului, modelajului, ceramică, tehnică mixtă, origami sau ready made (compoziție cu obiecte finite).

 

Teme

Temele abordate în cadrul activităților atelierului sunt alese împreună cu copiii, alegerea lor ținând cont de anotimp, de anumite evenimente calendaristice,  de evenimente din natură sau alte aspecte asemănătoare. De asemenea importante în optarea pentru o anumită tematică sunt lecțiile de desen, compoziție și istoria artei pe care copiii le parcurg în cadrul atelierului. Lecțiile acoperă elemente precum cercul cromatic (roata culorilor), natura statică, portretul, arta decorativă, pictura inspirată după marii artiști, teme de colaj, vasele din lut, pușculițele figurative din lut, diferite teme de origami sau măștile.

 

Materiale

Materialele folosite în cadrul activităților atelierului sunt non-toxice, punându-se accentul pe utilizarea cât mai multor materiale reciclabile și ecologice, iar unele dintre culorile folosite sunt create în cadrul atelierului din pigmenți naturali. Printre materialele folosite la activitățile atelierului se pot enumera:

- culorile (tempera, guașe, acuarele, culori textile, culori pentru sticlă )

- creioanele (creioane de desen, creioane colorate, cărbune de desen, pasteluri)

- suprafețele (hârtie, hârtie colorată, hârtie de împachetat, carton, hârtie de calc, hârtie creponată, hârtie cu diferite texturi, hârtie manuală)

- lut pentru modelaj și ceramică

- lipici

- bandă adezivă

- foarfece protejate

- textile

- obiecte ready made (finite)

- obiecte ready made (finite)

- ață și nasturi

Toate materialele utilizate în timpul activităților atelierului "Rainbow" sunt oferite gratuit, iar fiecare copil participant primește un șorțuleț care protejează hainele de eventualele pete apărute în timpul activităților.

Orar:

Ședințele atelierului au loc o dată pe săptămână după următorul program:

Grupa I (pentru copiii între 4 și 7 ani) – Marți - ora 17:00

Grupa II (pentru copiii între 7 și 12 ani) – Joi – ora 17:00

Copiii sunt împărțiți pe mai multe grupe în funcție de vârstă și nivel de pregătire.

Durata fiecărei ședințe este între 1 oră și 15 minute și două ore, în funcție de tema săptămânii și de grupa de vârstă a copiilor, cu o pauză de 10-15 minute. Abonamentul pentru participarea la ședințele atelierului include o lună calendaristică, permițând accesul la 4-5 ședințe în fiecare lună. Abonamentul se achită la începutul fiecărei luni, iar prima ședință este gratuită.

 

Expoziție

La finalul fiecărui an școlar sunt alese câteva creații ale fiecărui participant la activitățile atelierului și vor fi afișate în cadrul unei expoziții la care vor participa membrii familiilor celor înscriși.

La finalul expoziției, fiecare familie va primi toate lucrările realizate de copil în cadrul atelierului.

 

 

 

Scris la: 2014-07-07 21:09:46


Rainbow - Atelier de Creație Rainbow - Atelier de Creație
Adresa: Strada Nicolae Pascaly 2-4 (cladirea scolii Elf)
Gheorgheni
Cluj
Telefon:0740 66 29 22
Email: Email: ovidiu.rainbow@gmail.com
Site: http://www.rainbow-atelier.ro/...
Facebook: https://www.facebook.com/rainbow....
Orar: Marti si Joi: 17.00-18.30
Varste: intre 4 ani si 12 ani