Orașul Copiilor logo
Scoala Ioan Bob I-VIII

Scoala Ioan Bob I-VIII

Școala "Ioan Bob’’ este condusa de director: prof. Cârstocea Elena - 0757/033560 si de director adj.: prof. Alexe Irina - 0757/033561.

Cei 68 de elevi care au terminat în 2011 gimnaziul la Școala IOAN BOB au fost admiși la liceu cu o medie a notelor de 8.59 (Teze cu subiect unic 7.89, Absolvire 9.28, Limba Română 8.49, Matematică 7.3). Ei s-au indreptat spre liceele: Liceul Teoretic NICOLAE BALCESCU 21%, Colegiul Național EMIL RACOVITA 13%, Liceul Teoretic GHEORGHE SINCAI 13%, Colegiul Național GEORGE BARITIU 6% și Liceul Teoretic MIHAI EMINESCU 4%. Au ales specializările Matematica-Informatica 24%, Filologie 19%, Stiinte ale Naturii 18%, Stiinte Sociale 18% și Electronica automatizari 7%.

 

Scoala Scoala Ioan Bob a fost infiintata in anul 1853 sub denumirea de "Școala primară greco-catolică", fiind cea mai veche instituție școlară cu predare în limba română a orașului Cluj. In acelasi timp este singura instituție de învățământ care și-a urmat destinul originar fără a i se fi schimbat destinația de instituție de învățământ de-a lungul celor  160 de ani de funcționare. Până la data de 1 septembrie 1924 școala a funcționat cu caracter confesional, insa incepand cu acel an Biserica Greco-Catolică nu a mai putut susține financiar unitatea de învățământ, ea fiind preluată de către stat.

 

Asociația "Ioan Bob"

Asociația "Ioan Bob" sprijina si promoveaza elevii, absolventii si cadrelor didactice active si pensionate din Scoala "Ioan Bob" Cluj-Napoca.

 

Obiectivele asociatiei sunt urmatoarele:

- ridicarea nivelului de cunoștinte si dezvoltarea abilitatilor rationale, emotionale, sociale, practice ale copiilor si tinerilor in vederea evolutiei lor ca personalitati individuale, puternice, independente si responsabile, capabile sa isi indeplineasca rolul in familie, profesie si societate

- sprijinirea morală și materială a copiilor și tinerilor cu rezultate deosebite la învătătură și purtare

- educatia civică, ecologică și pentru sanatate a copiilor si tinerilor, in vederea mentinerii, imbunatatirii stării de sănătate și a prevenirii delincventei juvenile, consumului și dependentei de droguri și alte toxice, a prevenirii marginalizării, excuderii sau autoexcluderii sociale

- dezvoltarea unor relatii de cooperare cu asociatii de acelasi profil din România sau străinătate

- sprijinirea și colaborarea cu institutiile de și pentru tineret.

- promovarea întelegerii și colaborării între toti copiii și tinerii, fără deosebire de etnie, limbă maternă, religie, sex, nuvel material și educational, origine sau pozitie socială

- promovarea parteneriatelor și cooperării internationale în domeniul tineretului

- ridicarea calitatii invătământului din Scoala "Ioan Bob"

- îmbunătătirea relatiilor școală+familie

-  îmbunătătirea bazei materiale a Școlii  "Ioan Bob"

 

In cadrul acestei institutii elevii pot opta intre diferite optionale, dupa cum urmeaza:

- Educatie financiara

- Educatie pentru sanatate

- Cuvinte noi (Limba Engleza)

- Movers (Limba Engleza)

- Utilizarea calculatorului (I)

- Utilizarea calculatorului (II)

- Engleza britanica sau americana

- Portofoliul meu (Limba Engleza)

- PET (Limba Engleza)

- Matematica aplicata

 

Pentru parintii elevilor de clasa a IV-a si a VIII-a se organizeaza periodic Programul Educational "Scoala Parintilor".

Programul parintilor pentru elevii din clasa a IV-a consta in trei intalniri interactive, in care se discuta subiecte precum: comportamentul copilului si daca acesta este normal raportat la varsta lui, schimbarile care intervin in mediul scolar si cum poate elevul sa se adapteze la ele, precum si caracteristici de varsta ale scolarilor mici si probleme specifice ale varstei. Intalnirile sunt organizate de consilierul scolar Georgeta Bledea.

 

In cazul intalnirilor pentru parintii elevilor din clasa a VIII-a, programul consta, de asemenea in trei intalniri interactive, in care se discuta despre comportamentul copiilor raportat la varsta lor, modalitati de comunicare, metode de a intampina schimbarile in ceea ce priveste noua etapa din viata lor.

 

Scris la: 2015-02-12 20:17:47


Scoala Ioan Bob I-VIII
Adresa: Strada Episcop Bob Ioan 10
Zona Centrală cod: 400014
Cluj
Telefon:0264-598.754
Email: Email: scoalaibob@yahoo.com
Site: http://scoalabob.ro/
Varste: intre 6 ani si 14 ani