Orașul Copiilor logo
Transylvania College, The Cambridge International School in Cluj

Transylvania College, The Cambridge International School in Cluj

Transylvania College (dupa vechea denumire)/ The Cambridge International School in Cluj este singura scoala Cambridge din Romania, acreditata pe curiculum romanesc si curriculum Cambridge, care ofera un traseu educational complet de la cresa la liceu (inclusiv) .

Despre curriculum Cambridge si ce inseamna acesta, pot fi gasite mai multe informatii, accesand aceste doua link-uri:

http://www.scoalainternationala.ro/LICEU/CurriculumLiceu.html

http://www.scoalainternationala.ro/GIMNAZIU/Gimnaziu/Curriculum--eID224.html

Liceul este primul din afara Bucurestiului unde predarea se face exclusiv in limba engleza, conform curriculum-ului oferit si coordonat de universitatea Cambridge. Diploma Cambridge este recunoscuta in universitati din peste 150 de tari.

Incepand cu anul scolar 2013-2014 scoala ofera si internat in sistem boarding, dupa model britanic, pentru elevii romani si straini cu varste cuprinse intre 13-18 ani.

 

Descriere generala

Pentru anul scolar 2014-2015, conform Planului de Scolarizare, Transylvania College dispune de  2 clase pregatitoare a cate 22 de elevi. 

Transylvania College ofera doua linii de studiu pentru ciclul gimnazial:linia romaneasca si linia internationala, ambele continuandu-se cu linia Cambridge in liceu. Pe linia romaneasca exista elemente din curriculum-ul britanic, precum programul PSHE de dezvoltare personala, acesta fiind implementat si prin predarea unor materii precum: informatica, limbi straine, tehnologie si arta.

Pe linia internationala predarea se face in gimnaziu exclusiv in limba engleza, dupa curriculum-ul national al Angliei si Tarii Galilor (despre care puteti citi mai multe, accesand acest link: http://en.wikipedia.org/wiki/National_Curriculum_(England,_Wales_and_Northern_Ireland )  , cu exceptia limbii engleze, a stiintelor (chimie, fizica, bilogie) si a matematicii unde predarea se face dupa curriculum Cambridge (Checkpoint) – mai multe detalii despre Cambridge Checkpoint, gasiti accesand acest link: http://www.cie.org.uk/programmes-and-qualifications/cambridge-secondary-1/cambridge-checkpoint/ . Examenele Checkpoint sunt sustinute de catre elevii de pe linia internationala la finalul ciclului gimnazial  (Year 9), ca si pregatire pentru examenele IGCSE. Despre aceste examene puteti citi aici: http://www.britishcouncil.org/morocco-exams-igcse.htm

 

Liceul si certificatele de limba:

Recunoasterea examenelor IGCSE si A-Level (nivelul avansat)                                                                                            

A-Level, nivelul avansat, reprezinta standardul suprem al calificarii CIE (Cambridge International Examinations). Are exact aceeasi valoare ca si echivalentul britanic, pentru toti elevii care aplica la diverse universitati. Examenele AL (obtinute pe parcursul sau la absolvirea nivelului avansat) includ examenele AS (Studii Avansate), obtinute dupa cel putin un an de studiu si examenele A2, pentru care materia pentru examen este studiata timp de doi ani. Examenele A-Level (de nivel Avansat) sunt acceptate pentru admiterea la universitatile din Uniunea Europeana si din intreaga lume, reprezentand echivalentul bacalaureatului francez, german sau international. Elevii romani pot studia, de asemenea, limba si literatura romana si istoria nationala a Romaniei, pentru a indeplini conditiile de admitere la universitatile romanesti.

Comunitatea gradinitei si a scolii este in continua crestere, numarand in anul 2013 peste 500 de copii si 130 de profesori si membri ai personalului administrativ. Activitatile se desfasoara intr-un campus modern, la standarde internationale. Prima cladire din campus, construita in anul 2007, gazduieste sali de clasa si laboratoare dotate cu tehnologie de ultima-ora, pentru elevi din ciclul primar, gimnazial si liceal. Cea de-a doua cladire, inaugurata in anul 2012, este prima cladire din Romania dedicata invatamantului preuniversitar, construita pe principii verzi, de sustenabilitate si eficienta energetica. Aceasta gazduieste spatii ultra-moderne pentru educatie: sali de grupa special concepute pentru copii de varsta prescolara, o biblioteca interactiva, o sala de arta spatioasa si luminoasa, o sala de comunicare si simulare a sedintelor si o piscina pentru copii cu varste cuprinse intre 3 luni si 10 ani.

 

Istoric

Fundatia "Transylvania College", a fost infiintata in 1996 sub numele de Fundatia "Copii Fericiti" cu scopul de a oferi o educatie de la standarde internationale copiilor cu varste cuprinse intre 1 an si 18 ani (cresa si gradinita Happy Kids si fosta Scoala Internationala Cluj).

In 2004 a fost infiintat Gimnaziul, iar in anul 2010 s-au deschis portile Liceului international – devenind astfel primul liceu international din afara capitalei acreditat pentru a preda curriculum-ul international Cambridge.

Lansarea noului nume, Transylvania College The Cambridge International School in Cluj, s-a facut odata cu inceperea noului an scolar, in septembrie 2012. Gradinita a inceput cu 12 copii acum 20 de ani, iar in prezent la Transylvania College, de la cresa si pana la liceu studiaza aproape 500 de copii cu varste cuprinse intre 1 si 18 ani. Elevii provin de pe intreg teritoriul Romaniei si din alte 25 de tari, de pe 6 continente.

 

Activitati extra-curiculare si activitati sportive:

Elevii pot alege materiile optionale potrivite lor, dintr-o serie de domenii: arta, limbi, astronomie si multe altele. In domeniul artei, elevii pot opta pentru cursuri de canto, pot invata sa cante la diferite instrumente muzicale, cum ar fi: pianul, vioara, chitara si violoncelul, atat individual, cat si cu profesor. Exista de asemenea cursuri de fotografie si media si art-therapy.

Limbile straine invatate in regim optional sunt: Rusa, Engleza, Germana, Franceza, Spaniola, precum si cursuri de limba romana, pentru elevii straini. Cursurile de limbi straine se adreseaza elevilor cu varste cuprinse intre 4 si 14 ani.

La Clubul Polaris elevii invata despre tainele Universului, despre constelatii, planete, eclipse, meteoriti, sateliti artificiali si multe altele.

Programul IT Wizz for Europe) este un program de educație a caracterului și știința calculatorului, dedicat copiilor de vârstă școlară mică fiind construit pe 5 nivele diferite.         Un nivel al programului IT WiZZ (for Europe) are 34 de lecții dedicate educației caracterului și 34 de lecții dedicate studiului calculatorului. Fiecare elev din ciclul primar (KStars-clasa a IVa)va fi implicat în program și va primi 2 caiete de lucru și o carte de povești.

Pe langa cursurile mentionate anterior, mai exista si categoria cursurilor de dezvoltare personala, dupa cum urmeaza: Terapie logopedica (pentru copii cu varsta intre 4 si 18 ani), Clubul Best Friends Forever (pentru copii cu varste cuprinse intre 5 si 9 ani), Traininguri pentru copii si tineri, organizate de Lifenasium (http://lifenasium.ro/ )

Copiii cu varstele cuprinse intre 3.5 si 8 ani au posibilitatea de a participa la programele FasTrack Core, FasTrack Music si FasTrack Tots.

In ceea ce priveste activitatile sportive, exista mai multe variante: balet, dansuri (pentru copiii cu varste intre 3 si 10 ani), gim&play (pentru copiii intre 3 si 6 luni si 8 ani), clubul de Delta Taekwon-do (pentru copiii cu varste intre 4 si 14 ani), clubul de sah (pentru toti

elevii, de toate varstele) si inot (pentru copiii cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani).  

 

Premii, distinctii, acreditari si proiecte :

Transylvania College a primit diferite distinctii, premii si acreditari pentru activitatea sa, dupa cum urmeaza:

School of the Year in Romania- Scoala Anului in Romania

Aflieri:

- The Romanian Office for Standards in Education, din partea ARACIP (Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar) - http://administraresite.edu.ro/index.php/articles/c5

- COBIS- Council of British International Schools- Consiliul Scolilor Internationale Britanice- acreditare ca membru asociat acestui consiliu  http://www.cobis.org.uk/

- ECIS- European Councils of International Schools- Consiliul European al Scolilor Internationale – acreditare ca membru certificat al acestui consiliu http://www.ecis.org/page.cfm?p=467

- DofE- Duke of Edinburgh Award- Premiul Ducelui de Edinburgh - https://www.dofe.org/

- Memra Round Square- http://www.roundsquare.org/

- Singurul centru regional din Judetul Cluj al Parlamentului European pentru Tineret

 

Distinctii ale studentilor si profesorilor:

- COBIS – oferit elevului Theodor Irimia

- The International Diana Award- Premiul International Diana (http://diana-award.org.uk/the-award/international-award ), oferit elevei Meda Tataru, pentru contributiile aduse comunitatii

- Award for International Understanding 2012- oferit elevei Oanei Pacurar

- Award for the Promotion of International Education 2012- Premiul pentru Promovarea Educatiei Internationale 2012

- Premiul de excelenta la Gala EduManager.ro

 

Proiecte si evenimente:

Acestea sunt evenimentele si proiectele la care a participat scoala:

2013:

- Transylvania College la Cupa Davis

- Participarea la Conferinta Model United Nations, organizata la Felsted (au participat 4 elevi, insotiti de doamna Anca Rusu)

- Saptamana Prieteniei, organizata in perioada 8-12 aprilie 2013

- Concursul Astronomicus, organizat in data de 3 aprilie 2013

- Plantarea Copacilor, pentru un viitor verde, desfasurata in data de 6 aprilie

- Seminar gratuit Dr. Menis Yousry

- Gala premiilor de filme "2013 COBIS Young scientist", care a avut loc in data de 3 aprilie

- Parlamentul European al Tinerilor Romania- Busteni 26-28.04.2013

- Maratonul International, organizat in data de 21 aprilie

- Tabara de Vara- intre 14 iulie si 11 august

- Proiect International Lansat de Round School- schimburi de experienta, organizat in perioada 9 iulie-2 august

- Inscrierea primei echipe din Romania la Competitia de Lego si Robotica, organizata in luna Septembrie

- Concursul Space Gallery, organizat in octombrie 2013

- Vizita domnului consul George Roth la Transylvania College, organizata in cea de-a doua saptamana a lunii octombrie

- Participarea la Conferinta "Child and Youth Finance International" , in datele de 4 si 5 noiembrie

- Ziua Internationala, organizata la mijlocul lunii octombrie

- Vizita Regala, organizata la finalul lunii octombrie, ocazie cu care elevii i-au putut intalni pe Principele Radu si Principele Nicolae al Romaniei

- Sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei

- Conferinta Amalia Sterescu- "Indrazneste", organizata in data de 16 decembrie

- Seminarul Maximum Achivement, cu Brian Tracy, organizat in luna ianuarie 2014

- Open Days- Zilele Portilor Deschise, in Saptamana 3-7 februarie

 

Cadrele didactice

Cadrele didactice care predau la Scoala Internationala provin din peste 25 de tari. Unii dintre profesori vorbesc limba engleza ca limba nativa.

Totodata, Transylvania College este si prima scoala din Romania, care a dezvoltat si implementat un program de educatie financiara pentru elevi, precum si un program de leadership, oferit de un specialist american de la NASA.

In anul 2012-2013, urmatorii profesori au fost distinsi cu premiul "Teacher of the Mounth/Profesorul lunii":

- D-ra. Maria Lup

- D-ra. Andra Chis

- D-ra Delia Filipescu

- D-ra Cosmina Mocanu

- D-l. Sergiu Ionita

- D-l. Dorian Ulici

- D-ra Smaranda Balais

Cu titlul de "Teacher of the Year"/ "Profesorul anului" a fost desemnata doamna Cristina Bajdechi.

 

Premii si merite deosebite ale elevilor

Un aspect important este faptul ca elevii Scolii Internationale au obtinut cele mai bune rezultate din Sud-Estul Europei, la peste 100 de examene Cambridge, la urmatoarele materii: matematica, informatica, studii in afaceri, istorie, stiinte, engleza, germana, spaniola, arta si sport.

In ceea ce priveste concursurile, printre elevii care au obtinut premii importante se numara:

- Patrick Ciorila, membru al echipei Romaniei la Cupa Davis, clasandu-se pe locul 775 in circuitul de jucatori seniori de tenis

- Diana Chisalita, care a fost selectionata in Lotul National, sa reprezinte Romania la Campionatele de Taekwon-Do ITF, care s-au desfasurat in perioada 3-5 mai 2013, in localitatea Skvode din Suedia.

- Richard Kobilanski si Bernard Berari, care au participat la Campionatul National de Karting.. Richard Kobilanski a devenit vicecampion, iar Bernard Berari a obtinut locul 3.

- Ramon Manu si Diana Petrut, care au reprezentat cu succes scoala noastra la cea de-a doua intalnire regionala pentru Europa si Asia Centrala a "Child and Youth Finance International" din Frankfurt. 

 

Conditii de admitere la liceu

Candidatii externi trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- medie generala de cel putin 9.1

- nivelul de limba engleza corespunzator nivelelor B1 si B2 in cadrul european comun de referinta pentru limbi (CEFR): " Candidatul isi poate exprima punctul de vedere despre o tema de actualitate explicand avantajele si dezavantajele diverselor optiuni "

Teste si interviu: Elevii dornici sa se inscrie vor sustine un interviu cu directorul scolii precum si teste la:

- Engleza: abilitati de vorbire, citire si scriere

- Matematica: include intrebari in limba engleza

 

Pachete de abonament Afterschool

Pachetul Start

- permite accesul unui copil la 1 ora pe saptamana, in orice club pentru întreaga perioada Afterschool

- valabil în intervalul orar 16:15 - 17:00

- preț anual: 350 de euro

 

Pachetul Bronze

- permite accesul unui copil la 2 ora pe saptamana, in orice club pentru întreaga perioada Afterschool

- preț anual: 500 de euro

- preț mediu pe oră: 30 lei, include o gustare

 

Pachetul Silver

- permite accesul unui copil la 4 ora pe saptamana, in orice club pentru întreaga perioada Afterschool

- preț anual: 1000 de euro

- preț mediu pe oră: 30 lei, include o gustare

 

Pachetul Gold

- permite accesul unuia sau mai multor frați, daca aceștia sunt inscrisi la Transylvania College,  la 6 ore pe săptămână, in orice club pentru întreaga perioada Afterschool

- preț anual: 1500 de euro

- preț mediu pe oră: 30 lei, include o gustare

Numărul maxim de participanți la toate cluburile este de 150.

Scris la: 2013-10-25 17:34:36


Adresa: Str. Baisoara nr. 2A

Cluj
Telefon:+40 264 418 990
Email: Email: office@transylvania-college.ro
Site: http://www.transylvania-colleg...
Facebook: https://www.facebook.com/transylv...
Orar: 8:00-17:00 (cresa), 8:00-17:30 (gradinita); 8:15-16:00 scoala
Varste: intre 1 an si 18 ani