𝐂𝐮𝐦 𝐩𝐨ț𝐢 𝐫𝐞-𝐜𝐫𝐞𝐚 𝐨 𝐥𝐮𝐦𝐞 𝐢𝐧𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐛𝐢𝐥ă 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐥𝐮𝐥 𝐭ă𝐮?

Alegerile pe care le fac copiii sunt oportunități de învățare. Ca părinte le modelăm comportamentul, îi învățăm să adopte o mentalitate flexibilă despre eșec și succes, le acordăm copiilor mai multă independență știind că deja au acumulat cunoștințe și obiceiuri sănătoase.

Educația financiară este un proces îndelungat, pe grupe de vârstă, prin formare continuă, prin joacă și jocuri. Permanent noi, ca părinți trebuie să fim acolo să-i ghidăm. Astfel,mentalitatea unui copil educat financiar ia în calcul următoarele 5 principii:

  • Nu renunță când dă de eșec. Copilul trebuie să învețe din eșec o nouă lecție sau faptul că e necesar să se autodepășească.
  • Se concentrează pe rezultate, nu pe efort. Trebuie să-și seteze de la început obiectivele, ca rezultatele să fie mulțumitoare cu un efort minim.
  • Este disciplinat și își formează o rutină. Fiind disciplinat va fi mai organizat și va reuși să-și îndeplinească cât mai multe din obiectivele propuse. Din rutina copilului nu trebuie să lipsească educația, indiferent că vorbim de învățarea unei limbi străine, curs de dans sau șah.
  • Caută soluții, nu scuze, indiferent de provocările apărute. Se obișnuiește să se descurce, să gândească, să observe, să compare.
  • Se educă constant. Lectura este primul pas spre educație și aceasta poate începe de la câteva luni, deschizându-i apetitul spre curiozitate. Prin lectură își dezvoltă imaginația, întâlnește situații provocatoare și poate extrage informații prețioase, utile pe parcursul vieții.

𝐓𝐮 𝐜𝐮𝐦 î𝐢 𝐢𝐧𝐬𝐮𝐟𝐥𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐮ț𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐭ă𝐮 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐢𝐢?

Împreună educăm pentru viitor!

Proiect educativ în colaborare cu Profit Point Romania

Leave a comment