𝐃𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧ț𝐚 𝐔𝐧 𝐬𝐭𝐢𝐥 𝐩𝐚𝐫𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥 𝐬ă𝐧ă𝐭𝐨𝐬

„Meseria de părinte este cea mai simplă meserie din lume pentru că o avem cu toții în gene, și in același timp cea mai complicată din lume, pentru că nu se termina niciodată și cere muuuultă muncă și șlefuire continuă.” Mami Yoga

„Meseria de părinte – Un continuu roller-coaster” Papiu Cătălina

La conferința 𝐔𝐧 𝐬𝐭𝐢𝐥 𝐩𝐚𝐫𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥 𝐬ă𝐧ă𝐭𝐨𝐬  veți găsi sfaturi de parenting, povestiri adevărate, idei pentru a vă inspira și a vă ușura munca de părinte. Iată câteva  detalii din culise culese de la organizator, centrul educațional Minions Land din Cluj.

𝟏.      𝐔𝐧 𝐧𝐨𝐮 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩ă𝐫𝐢𝐧ț𝐢 𝐥𝐚 𝐂𝐥𝐮𝐣. 𝐂𝐮 𝐜𝐞 𝐠â𝐧𝐝 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚ț𝐢 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭ă 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧ță?

Ma bucur foarte mult să văd că se organizează din ce în ce mai multe evenimente pentru părinți, deoarece consider că în această “meserie” tot timpul este loc de a te dezvolta și de a învăța cât mai multe. Motivul pentru care am decis să organizez această conferință 100% despre stilul parental este tocmai de a veni în sprijinul părinților și de a le crea un mediu în care să poată afla informații cât mai corecte de la persoane 100% specializate în acest domeniu. Cu siguranță pe internet este plin de informații despre cum să fii părinte sau cum să îți crești și educi copiii, însă, de multe ori, nu știi întotdeauna care dintre acele informații sunt 100% corecte din punct de vedere educațional și psihologic. De asemenea, faptul că există sesiunea de Q&A de la finalul conferinței cred că le va fi de folos părinților deoarece pot afla răspunsul unor întrebări pe care probabil nu l-au găsit în cărțile de specialitate pe care le-au parcurs.

𝟐.      𝐂𝐞 𝐝𝐨𝐫𝐢ț𝐢 𝐬ă 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐦𝐢𝐭𝐞ț𝐢 𝐩ă𝐫𝐢𝐧ț𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐬𝐭𝐢𝐥 𝐩𝐚𝐫𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥 𝐬ă𝐧ă𝐭𝐨𝐬?

Dacă este să ne uităm la însăși definiția cuvântului “sănătos”, aceasta dorește să transmită ceva care nu este atins de nicio stricăciune; care este în bună stare. Prin sintagma : “stil parental sănătos”, doresc să transmit un stil parental prin care atât părinții, cât și copiii se bucură de o stare de liniște. Se formează o prietenie între părinte și copil, astfel încât să se poată construi ceva frumos pe termen lung. Ceva sănătos tot timpul are o fundație solidă, care este pe termen lung. Există foarte multe stiluri parentale de care se tot discută și care derivă din tot felul de cercetări științifice însă, consider că la baza tuturor există idea de a fi sănătos, atât ca și adult, cât și ca și copil.  Ceva sănătos este de lungă durată, iar noi asta dorim să transmitem. Indiferent de modalitatea stilului parental pe care părinții decid să îl abordeze în creșterea și educarea copilului, de preferat este să fie unul sănătos pe care se poate clădi o relație de prietenie pe termen lung.

𝟑.      𝐂𝐞 𝐬𝐮𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐚𝐛𝐨𝐫𝐝𝐚𝐭𝐞?

Subiectele principale care vor fi abordate de invitații noștri vor fi despre stilul de viață pe care o au atât femeile, cât și bărbații după ce devin părinți și modalitatea prin care pot găsi un echilibru între viața personală și cea de familie, rolul pe care îl au părinții în modelarea comportamentelor propriilor copii și emoțiile și stările prin care trec copiii odată cu dezvoltarea lor. Vor fi oferite si exemple de activități pe care le-ar putea face părinții cu copiii pentru a-si dezvolta latura emoțională și pentru a se putea dezvolta armonios.

𝟒.      𝐂𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐬ă ș𝐭𝐢𝐦 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐬𝐩𝐞𝐚𝐤𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚ț𝐢?

Toți speakerii invitați la această conferință sunt specializați în domeniul psihologiei si psihopedagogiei, vor aborda subiectele atât din experiența lor profesională, cât și personală, având în vedere că o parte dintre ele sunt mame.

Adelina Buruș este un psiholog cu experiență de peste 10 ani în domeniul psihologiei. A absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, 2 masterate în cadrul acestei facultăți și este acreditată la nivel de expert în Hipnoza Ericksoniana, de către Institutul Milton Erickson din Phoenix, Arizona. Aceste cursuri au avut un impact major în evoluția sa profesională.

Ana Maria Crișan este psiholog și, de peste 20 de ani, este alături de copii și părinți pentru a identifica strategii optime de sprijinire a dezvoltării cognitive și socio-emoționale, pentru a construi relații bune între copii și adulții care le oferă îngrijire.

Robertina este psihoterapeut și psiholog clinician, specializată in Terapie Cognitiv-Comportamentală. Este membră a Colegiului Psihologilor din România și studentă doctorandă în anul 2 la Școala doctorală de Psihodiagnostic și intervenții psihologice validate științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai, unde studiază Intervențiile psihologice în context școlar.

Robertina privește practica psihoterapeutică ca pe o călătorie alături de copiii, adolescenții și adulții care îi vin în cabinet, direcția fiind dată de valorile lor. Descoperirile din timpul călătoriei sunt reprezentate de resursele care îi ajută să trăiască mai prezenți, cu mai multă flexibilitate în gânduri și comportamente și mai în acord cu ce contează pentru ei. Robertina a integrat in practica sa tehnici din terapia prin acceptare și angajament, terapia schemelor și terapia dialectic-comportamentală, fiind inspirată atât în viața profesională, cât și personală de strategiile experiențiale, de metafore și de mindfulness.

Cristina Costescu este lector în cadrul Departamentului de Psihopedagogie Specială, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai. Este psiholog și psihoterapeut și este interesată de modul în care se dezvoltă copii și adolescenții din punct de vedere social și emoțional. Este autoare a numeroase articole și studii care investighează metode de evaluare și intervenție eficiente pentru copii de diferite vârste.

𝟓.       𝐂â𝐭 𝐝𝐮𝐫𝐞𝐚𝐳ă 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧ț𝐚? 𝐃𝐚𝐜ă 𝐩ă𝐫𝐢𝐧ț𝐢𝐢 𝐯𝐨𝐫 𝐬ă 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐞 𝐝𝐚𝐫 𝐧𝐮 𝐚𝐮 𝐛𝐨𝐧ă 𝐜𝐮 𝐜𝐢𝐧𝐞 𝐬ă 𝐥𝐚𝐬𝐞 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐥𝐮𝐥 𝐚𝐜𝐚𝐬ă, 𝐥𝐞 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐢ț𝐢 𝐨 𝐟𝐚𝐜𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 î𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐬𝐞𝐧𝐬?

Conferința durează 2 ore. Dacă doresc părinții pot să își lase copilașii (3-10 ani) la centrul nostru educational Minion’s Land pentru o petrecere de 3 ore (16:30-19:30), unde vor fi supravegheați de personalul  calificat în domeniul psihopedagogiei și organizari de petreceri. Astfel, în timpul în care dumneavoastra participati la conferință, copilașii vor beneficia de o petrecere, unde vom servi suc, pizza. Prețul va fi unul preferențial pentru cei care participă la conferință,  30 lei/copil.

𝟔.       𝐃𝐞 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢ț𝐢𝐨𝐧𝐚 𝐛𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭ă 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧ță ș𝐢 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐯𝐚 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐥𝐨𝐜?

Biletele se pot achiziționa de la sediul nostru sau online, sunându-ne la numărul de telefon 0738971226, iar noi vom transmite online biletele, după plata lor în contul bancar.

Conferința va avea loc joi, 11.05, ora 17:00 la Cinema Mărăști.

 

Lasă un comentariu