𝐈𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧ț𝐚 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭ăț𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜ă 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢

Activitățile muzicale pot fi foarte eficiente pentru copii, fiindcă îi ajută să dobândească abilități nu doar muzicale, ci și cognitive, sociale și emoționale.

Activitățile de muzică au un impact pozitiv asupra abilităților mentale ale copiilor. Copiii care ascultă muzică în mod regulat au abilități mai dezvoltate de citire și matematică decât cei care nu o fac. În plus, copiii care sunt implicați în activitățile muzicale pot avea o performanță mai bună la școală, dezvoltându-și vocabularul, dar și motricitatea (în special copiii mici).

Copiii implicați în activitățile muzicale, fie că ascultă sau produc muzică, au un nivel de energie mai crescut și învață să-și regleze emoțiile eficient. De exemplu, ascultarea unor melodii familiare poate avea impact pentru emoțiile negative ale copilului. De asemenea, cântatul la tobe în cadrul unor activități muzicale asistate poate fi un mijloc de reglare a furiei la copii.

Copiii care participă la activitățile muzicale socializează, creează legături și își dezvoltă empatia, în interacțiune cu ceilalți copii. Totodată, activitățile muzicale sunt menite să ofere copiilor un scop și să îi motiveze să compună muzică și să exploreze liber ritmuri, sunete și melodii.

Știați că…

  • efectul Mozart se referă la faptul că muzica compozitorului clasic W. A. Mozart poate îmbunătăți capacitatea copilului de memorie, atenție și învățare? În urma unui experiment, după ce un grup de studenți a fost expus la muzica compozitorului Mozart, aceștia au avut rezultate mai bune decât ceilalți la testul care a urmat.

Recomandări audiții muzicale:

Pentru copii și adolescenți:

Mozart –  Simfonia nr. 40 – Molto allegro

https://www.youtube.com/watch?v=UEj6OJ4-4Bw&list=OLAK5uy_laabMUBd5IOlv_EsB-FUfG8ZZAaXxIraQ (muzică de concentrare)

Pentru părinți:

Mozart – Concertul pentru pian nr. 23 – Adagio 

https://www.youtube.com/watch?v=qYPp_YXWvIo&list=OLAK5uy_laabMUBd5IOlv_EsB-FUfG8ZZAaXxIraQ&index=2 (muzică  de relaxare)

 

Un proiect în colaborare cu Andreea Șilochi.

Lasă un comentariu