𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐢𝐮 𝐜𝐮 𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚ț𝐢𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚ț𝐢𝐞 𝐀𝐥𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐢𝐯ă 𝐈𝐌𝐄𝐑𝐒𝐈𝐎

Părinte sau cadru didactic, ai vrea să afli mai multe despre cum îi poți îndruma pe cei mici să devină cea mai bună variantă a lor? Educație Imersivă organizează 𝐂𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧ț𝐚 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥ă, 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯ă, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩ă𝐫𝐢𝐧ț𝐢 ș𝐢 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐝𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐞 @𝐏𝐄𝐀𝐑𝐜𝐨𝐧𝟐𝟎𝟐𝟑 unde ne propune  un mijloc de a ne întâlni, să creăm împreună magia sinergiei, să găsim conținut relevant pentru ca generația actuală să gestioneze cu succes crize fără precedent.

Te invităm de 1 Iunie, Ziua Copilului orele 10-18, locație  Grand Hotel Napoca la 𝐂𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧ț𝐚 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥ă, 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯ă, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩ă𝐫𝐢𝐧ț𝐢 ș𝐢 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐝𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐞 @𝐏𝐄𝐀𝐑𝐜𝐨𝐧𝟐𝟎𝟐𝟑.
Ce poți face la conferința PEARcon?
⛳️ Interacționezi direct cu specialiști și antreprenori implicați în modernizarea mediului educațional din România;
⛳️ Intri in contact cu diverse materiale didactice practice, in cadrul Expoziției de Materiale și Metode Didactice;
⛳️ Te familiarizezi cu semnificația conceptelor ce constituie baza educației alternative, in cadrul sesiunilor de Prezentari Tematice;
⛳️ Îți exprimi îngrijorările sau eventuale nelămuriri cu privire la parcursul educațional al copilului, în cadrul Sesiunii Interactive de Întrebari și Răspunsuri.

𝟏. 𝐂𝐮𝐦 𝐯𝐞ț𝐢 î𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭𝐢 𝐥𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭ă 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧ță 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚ț𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐚𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥 î𝐧𝐜â𝐭 𝐬ă 𝐟𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬 𝐚𝐭â𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐚𝐬𝐜ă𝐥𝐢, 𝐜â𝐭 ș𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩ă𝐫𝐢𝐧ț𝐢?

Scopul acestui eveniment e acela de integrare a diverselor metode alternative de educație sub cupola paradigmei antropozofice, adica învățarea centrată pe elev cu finalitate, nu doar în integrarea lui socială și profesională, ci în dezvoltarea lui holistică. Vom porni de la un subiect de interes comun: motivarea copilului pentru învățare, și vom vedea care îi sunt resorturile înnăscute pe care le putem accesa pentru a maximiza eficiența procesului educațional, atât din rolul de părinte cât și din cel de cadru didactic.

Credem că, dincolo de rigorile sistemului educațional, impactul cel mai mare asupra experienței de învățare îl au relațiile, și aici mă refer în egală măsura la relația părinte-elev, părinte-profesor, profesor-elev. Lucrurile se leagă și capătă sens doar atunci când nevoile acestor 3 actori fundamentali sunt adresate corect în raport cu contextul psiho-social actual!

 

𝟐. 𝐂𝐞 𝐬𝐮𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐚ț𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐠ă𝐭𝐢𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩ă𝐫𝐢𝐧ț𝐢?

Părinții din ziua de azi sunt extrem de preocupați de procesul educațional al copiilor lor. Acest lucru se întamplă din două motive: unul e transformarea accelerată a cerințelor pieței muncii la care sunt martori, iar al doilea e lărgirea orizontului de dezvoltare personală, autodescoperire și conștientizare a importanței echilibrului interior în atingerea succesului autentic. Așteptarea acestei generații de părinți cu privire la educație are mai mult de-a face cu nutrirea potențialului interior și încurajarea inițiativei decât cu o formare profesională strictă și riguroasă, așa cum a fost necesar în trecut, undeva la începutul epocii industriale. În primul rand, venim în întâmpinarea părinților cu o paleta larga de opțiuni educaționale alternative, funcționale si eficiente, existente la ora actuală în mediul privat din România. Dacă e să vorbim despre subiectele destinate cu precădere părinților, vor fi abordate teme precum: cultivarea relațiilor pozitive, dezvoltarea rezilienței de la o vârstă timpurie, oportunitățile rețelei educaționale extinse.

 

𝟑. 𝐂𝐞 𝐟𝐞𝐥 𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐦𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐝𝐞𝐳𝐛ă𝐭𝐮𝐭𝐞 ș𝐢 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐚𝐬𝐜ă𝐥𝐢?

Pentru că zicala “omul sfințește locul” e valabilă în educație mai mult decât oriunde altundeva, ne propunem să oferim o sursă de inspirație și un prilej de schimb de experiență dascalilor de pretutindeni. Sperăm ca invitații noștri să stârnească interesul domnilor profesori către noi metode, materiale practice și strategii de motivare și valorizare a elevilor.

În ceea ce privește tematica de specialitate, vom vorbi despre: curriculum-ul emergent, cunoașterea de sine și învățarea autoghidată, cultivarea atitudinii pozitive față de școală, traseul parcurs de la normalizare la educația cosmică.

 

𝟒. 𝐂â𝐭 𝐝𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭ă 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐫𝐞𝐥𝐚ț𝐢𝐚 𝐩ă𝐫𝐢𝐧𝐭𝐞-𝐝𝐚𝐬𝐜ă𝐥 î𝐧 𝐯𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐜𝐞𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐩𝐨𝐭𝐫𝐢𝐯𝐢𝐭 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐥?

Beneficiarul principal al educației, în orice formă ar fi ea, e copilul de azi, adultul viitorului. Acest personaj e un adevărat univers în formare, o ființă multidimensională a cărui nevoi și capacități pot fi înțelese doar cumulând multiple perspective. Cele mai relevante 2 asemenea perspective sunt cea de părinte și cea de profesor, iar intenția principală din spatele acestui eveniment a fost să încurajăm comunicarea dintre cele două grupuri, motiv pentru care am inclus în program o sesiune de întrebări și răspunsuri unde fiecare participant la conferință să se poată exprima liber și să-și poate aduce contribuția pentru creșterea comunității educaționale. Cu alte cuvinte, pentru ca învățarea să fie productivă, copilul trebuie să iubească școala, să-și găsească rostul acolo, să se descopere atât pe sine cât și lumea exterioară, iar aceste procese se întâmplă doar atunci când relația părinte-elev-profesor e una coerentă, cu roluri clar definite, complementare și funcționale.

 

𝟓. 𝐂â𝐭𝐞𝐯𝐚 𝐜𝐮𝐯𝐢𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐬𝐩𝐞𝐚𝐤𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚ț𝐢.

Suntem onorați să avem speakeri cu renume și experiență în mediul educațional alternativ din întreaga țară. Dintre invitați îl menționez în primul rând pe dl. Prf. univ. Dr. Marcel Căpraru, promotorul metodei Montessori în România, care în anul 1996 organiza prima formare de specialitate pentru educatori. Suntem de asemenea onorați să o avem alături de noi pe dna. Iulia-Ioana Huiduc Manolescu, trainer internațional în metoda Prof. Florian Colceag, cunoscut sub sintagma „antrenorul de genii”. Alternativa Waldorf este reprezentată prin dna. Laura Cristian, pedagog la liceul Waldorf din Cluj-Napoca, iar din partea metodei Reggio Emilia va vorbi dna. dr. Diana Cojocnean, fondatoarea centrului ImagiNation Early Years, Cluj-Napoca. Suntem extrem de încântați să îl avem în echipă pe dl. dr. Istvan Nemeș, președintele Institutului pentru pedagogia Franz Kett din România.

La toți aceștia se adaugă oameni cu inițiativă precum dna. Sorina Luțaș, fondatoarea Șc. Democratice Solis School of Life, Cluj și dna. Iulia Dumitrache, fondatoarea centrului Montessori Livada cu copii, București. În concluzie ne vom întâlni cu antreprenori, profesori și doctori în științele educației, pentru a cunoaște diverse perspective din cadrul aceleiași paradigme educaționale: aceea pragmatică, experiențială, centrată pe copil.

 

𝟔. 𝐂â𝐭 𝐝𝐮𝐫𝐞𝐚𝐳ă 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧ț𝐚? 𝐃𝐚𝐜ă 𝐩ă𝐫𝐢𝐧ț𝐢𝐢 𝐯𝐨𝐫 𝐬ă 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐞 𝐝𝐚𝐫 𝐧𝐮 𝐚𝐮 𝐛𝐨𝐧ă 𝐜𝐮 𝐜𝐢𝐧𝐞 𝐬ă 𝐥𝐚𝐬𝐞 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐥𝐮𝐥 𝐚𝐜𝐚𝐬ă, 𝐥𝐞 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐢ț𝐢 𝐨 𝐟𝐚𝐜𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 î𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐬𝐞𝐧𝐬?

Programul va începe la ora 10:00 și se va încheia la ora 18:00. Vă invităm însă, să faceți check in și să vă ridicați brățările de acces, începand cu ora 9:00. Intre orele 13:00 – 15:00 vom avea pauza de pranz, urmând să revenim la ora 15:00 pentru sesiunea interactivă de întrebări și răspunsuri.

Cu toate că evenimentul este adresat în principal adulților, copiii sunt mai mult decât bineveniți, accesul lor fiind gratuit, iar între orele 10:00 – 13:00 colaboratorii noștri organizează diverse activități destinate în exclusivitate lor! În a doua parte a zilei, în paralel cu sesiunea de Q&A, vom avea un atelier special de aprofundare a pedagogiei Franz Kett destinat deopotriva copiilor și părinților.

 

𝟕. 𝐃𝐞 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢ț𝐢𝐨𝐧𝐚 𝐛𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭ă 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧ță ș𝐢 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐯𝐚 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐥𝐨𝐜?

Biletele se pot achiziționa pe pagina de Facebook a organizatorului Educație Imersiva, pe pagina evenimentului PEARcon 2023 și de pe site-ul clujulcopiilor.ro.

Conferința va fi găzduită de Grand Hotel Napoca, un reper al eleganței și profesionalismului în materie de evenimente corporate.

Dacă simți că ești mai mult decât o simplă rotiță într-un sistem, implică-te!
Vino la Cluj-Napoca, să punem întrebările corecte și să descoperim împreună materiale și metode didactice revoluționare!
E în puterea ta!
‼️ Rezervă un loc aici 
 Un eveniment organizat de Asociația pentru Educație Alternativă IMERSIO

Leave a comment