
Mentalitate, cunoștințe, obiceiuri – trei aspecte vitale, care formează comportamentul copilului tău
𝐌𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚- este felul in care îi învățăm pe copii să adopte mentalitatea flexibilă despre eșec/succes. Învățându-i să nu se lase demoralizați de eșec, dându-le un feedback constructiv, spunându-le că trebuie să muncească mai mult pentru a se dezvolta și a crește. Ei trebuie să învețe din eșec, pentru a deveni mai buni. Învățându-i că succesul nu înseamnă să reușești tot timpul, ci înseamnă să te perfecționezi și să te autodepășești.
𝐂𝐮𝐧𝐨ș𝐭𝐢𝐧ț𝐞𝐥𝐞 – sunt informațiile pe care copilul le deține, în urma lecturii, a vizionării de documentare, filme educative sau distractive, a acumulării de informații din momentele de joacă, de la școală sau alte activități extrașcolare.
𝐎𝐛𝐢𝐜𝐞𝐢𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 sunt activitățile zilnice pe care copilul le îndeplinește. Dezvoltarea unei pasiuni, a unui interes – care să îi lărgească universul de cunoștințe și să îl ajute să se simtă mulțumit de el însuși; dezvoltarea curiozității și a încrederii în sine prin încercarea de activități noi, vizitarea de locuri noi, cunoașterea de persoane noi etc.
𝘿𝙧𝙖𝙜ă 𝙥ă𝙧𝙞𝙣𝙩𝙚, 𝙘â𝙣𝙙 𝙘𝙤𝙣𝙨𝙞𝙙𝙚𝙧𝙞 𝙘ă 𝙩𝙧𝙚𝙗𝙪𝙞𝙚 𝙨ă î𝙣𝙘𝙚𝙥𝙞 𝙨ă 𝙩𝙚 𝙚𝙙𝙪𝙘𝙞 𝙛𝙞𝙣𝙖𝙣𝙘𝙞𝙖𝙧?
𝐀𝐂𝐔𝐌!
Începi educația financiară când ești convins că vrei o viață mai bună pentru tine și copiii tăi. Faptul că ești interesat de articolele noastre arată că niciodată nu e prea târziu, indiferent de vârsta pe care o ai. Începe cu pași mici și vei fi surprins de rezultatele mari.
Potrivit studiilor, educația financiară poate să înceapă de la vârsta de 3 ani. Vei observa că multe articole nici nu sunt despre bani. Dacă ești decis să faci acest pas, hai să vedem ce este educația financiară!
Proiect educativ în colaborare cu Profit Point Romania.
No Comments