𝐍𝐮 𝐞 𝐝𝐞 𝐠𝐥𝐮𝐦𝐢𝐭 𝐜𝐮 𝐯𝐢𝐚ț𝐚 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐧𝐨ș𝐭𝐫𝐢!

 

Nu sunt convinsă că ați văzut detaliul din poză.
Pentru mine dintotdeauna a fost prioritară siguranța copilului când circulăm cu mașina, autocarul, microbuzul. Nu numai la drum lung, ci și până sub 500 metri parcurși cu mașina.

 

Astfel:
* nu pornim la drum fără centurile de siguranță cuplate
* nu transport copilul fără să o asigur corespunzător în mașină. A avut scaun auto din momentul ieșirii din spitalul de maternitate.

 

Da, și copilul mea a strigat că nu mai vrea în scaunul auto, că nu vrea centurile. Nu am cedat plânsetelor, dacă aveam întâlnire am sunat să spun că întârziem, i-am explicat Karinei că eu fără centurile cuplate nu pornesc de pe loc și stau atât timp cât e nevoie să se calmeze.

 

🏜 În continuare văd în trafic, prin Cluj și în drumețiile noastre prin țară, copii sub 12 ani fără centură și care ocupă locul din dreapta șoferului. Pe unde am mai călătorit, în țările civilizate, mașinile  de la rent-a -car, microbuzele, autocarele sunt dotate cu scaun auto de copii și centuri disponibile, nu ascunse în bancheta din spate. În Italia și Dubai ne-au atras atenția de fiecare dată că nu plecăm la drum fără centuri.

 

 Revin, la ceea ce vreau să vă comunic. Copil iubit la bord împreună cu MOL România au amenajat 3 puncte de întâlnire la Cluj – la MOL pe Calea Turzii, Observator și Calea Dorobanților-, unde părinții sunt consiliați într-o ședință de verificare individuală a scaunului auto. Obiectivul principal al programului Car Seat Check este creşterea numărului de părinți care utilizează corect sistemele de siguranţă auto destinate copiilor. 

Dacă dorești să te asiguri că ai luat toate măsurile de siguranţă pentru transportul copiilului tău programează-te chiar acum!
 Unul dintre consilieri e Mircea de la BebeVoiajor.

 
Program verificări:
Stația MOL Observator
Miercuri și vineri în intervalul 12.00 – 15.00
 
Stația MOL Calea Turzii
Miercuri și vineri în intervalul: 09.00 – 12.00
Miercuri și vineri în intervalul: 16.00 – 19.00
 
Stația MOL Dorobanților
Miercuri și vineri în intervalul: 09.00 – 12.00
 

Nu e de glumit cu viața copiilor noștri!

❓️Reușiți să atenționați alți părinți să nu pornească fără a cupla centurile copiilor când îi transportă cu mașina?

Poti găsi detalii suplimentare pe site-ul proiectului Copil Iubit la Bord: https://www.copiilabord.ro/car-seat-check-program

 

Leave a comment