𝐒-𝐚 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐓𝐮𝐫𝐧𝐮𝐥 𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐞 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫ă 𝐔𝐫𝐛𝐚𝐧ă 𝐂𝐥𝐮𝐣.

Reabilitat prin fonduri europene, obiectivul este redat din nou publicului. La evenimentul de inaugurare au fost prezenți reprezentanți ai Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, studenți și profesori de la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca și Patrimoniu și Turism Cultural, respectiv Facultatea de Istorie a Universității Babeș-Bolyai.
Turnul Pompierilor devine cel de-al șaselea obiectiv al Centrului de Cultură Urbană al Primăriei Cluj-Napoca, alături de Clădirea Casino din Parcul Central, Turnul Croitorilor, Centrul pentru Tineret și cinematografele Dacia și Mărăști.
Turnul Pompierilor poate fi vizitat zilnic, inclusiv în weekenduri, între orele 09:00-17:00.
Traseul de vizitare este gândit să se realizeze prin intermediul unui ascensor de persoane, iar în interior se pot organiza diverse expoziții. Moment, ISU Cluj a pregătit o expoziție cu echipamente ale pompierilor din trecut.

„Este o platformă pe care să vă înscrieți, cereți dreptul respectiv, vi se comunică dacă este închiriat sau nu, dar este pentru evenimente de nuanță mai mică pentru că spațiile nu sunt pentru conferințe de anvengură sau expoziții mari. E pentru expoziții de artă plastică, pictură, pentru mici întâlniri… se pot organiza asemenea lucruri. De asemenea, avem dimensiunea turistică de a vedea «Turnul celor trei vârste», pentru că despre asta e vorba, de a vedea perioada medievală a Clujului când făcea parte din șirul de fortărețe ale orașului (e unul dintre 21 de turnuri de pază ale orașului). După apariției cetății de pe Cetățuie, turnul s-a pierdut ca importanță și s-a transformat într-un turn de observare a incendiilor din Cluj. S-a mai înălțat cu două nivele și acesta era rolul lui, pe la 1880. După care turnul a fost regândit ca să fie unul cu dimensiune turistică în care să poți avea o imagine unică asupra Clujului. (…) În turn puteți vedea evoluții ale orașului, iar panorama e superbă”, ne-a comunicat primarul Emil Boc.

Pentru a închiria spațiul în Turnul Pompierilor puteți depune o cerere online pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, aici.

Vă așteptăm!
📸 Dan Tăuțan/Primăria Municipiului Cluj-Napoca

Lasă un comentariu