𝐒ă𝐫𝐛ă𝐭𝐨𝐫𝐢𝐦 𝐏𝐚ș𝐭𝐞𝐥𝐞 î𝐧𝐭𝐫-𝐮𝐧 𝐦𝐨𝐝 𝐬𝐮𝐬𝐭𝐞𝐧𝐚𝐛𝐢𝐥

Paștele reprezintă recunoștință, renașterea naturii și dincolo de semnificația religioasă a Învierii lui Isus, un timp de calitate cu familia, de a lua masa împreună și, de ce nu, de a-i învăța pe cei mici să respecte natura și darurile ei.

Iată câteva sfaturi pentru a reduce semnificativ consumul excesiv și  să celebrezi Paștele într-un mod sustenabil:

  •  Evită risipa de mâncare! Alege un meniu pentru sărbători atât cât consumi și nu te abate de la el;
  •  Cumpără ouă de la producători locali, ecologice și nu mai multe decât consumi;
  • Cumpără fructe și prăjituri artizanale în sezon în locul dulciurilor ambalate;
  •  Cumpără produse care nu sunt ambalate individual. Alege branduri care ambalează în hârtie sau cât mai puține ambalaje;
  •  Alege să vopsești ouăle de Paște în moduri naturale, cu suc de sfeclă, în coji de ceapă sau încondeiere cu ceară de albine pentru a păstra tradiția;
  •  Înlocuiește decorațiunile de plastic cu cele din lemn sau materiale biodegradabile, prietenoase cu mediul;
  •  Nu folosi farfurii și tacâmuri de unică folosință;
  • Dacă vrei să cumperi ouă decorative, alege varianta lor din lemn și folosește-le în fiecare an;
  • Cadourile pentru cei dragi cumpără-le de la producătorii locali și susține-le activitatea.

Tu ce faci pentru a proteja mediul?

Lasă un comentariu