Paștele reprezintă recunoștință, renașterea naturii și dincolo de semnificația religioasă a Învierii lui Isus, un timp de calitate cu familia, de a lua masa împreună și, de ce nu, de a-i învăța pe cei mici să respecte natura și darurile ei.
Iată câteva sfaturi pentru a reduce semnificativ consumul excesiv și să celebrezi Paștele într-un mod sustenabil:
- Evită risipa de mâncare! Alege un meniu pentru sărbători atât cât consumi și nu te abate de la el;
- Cumpără ouă de la producători locali, ecologice și nu mai multe decât consumi;
- Cumpără fructe și prăjituri artizanale în sezon în locul dulciurilor ambalate;
- Cumpără produse care nu sunt ambalate individual. Alege branduri care ambalează în hârtie sau cât mai puține ambalaje;
- Alege să vopsești ouăle de Paște în moduri naturale, cu suc de sfeclă, în coji de ceapă sau încondeiere cu ceară de albine pentru a păstra tradiția;
- Înlocuiește decorațiunile de plastic cu cele din lemn sau materiale biodegradabile, prietenoase cu mediul;
- Nu folosi farfurii și tacâmuri de unică folosință;
- Dacă vrei să cumperi ouă decorative, alege varianta lor din lemn și folosește-le în fiecare an;
- Cadourile pentru cei dragi cumpără-le de la producătorii locali și susține-le activitatea.
Tu ce faci pentru a proteja mediul?
No Comments