𝐕𝐞𝐫𝐢𝐟𝐢𝐜ă 𝐫𝐚𝐩𝐢𝐝 ș𝐢 𝐆𝐑𝐀𝐓𝐔𝐈𝐓 𝐝𝐚𝐜ă îț𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫ț𝐢 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐥𝐮𝐥 î𝐧 𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐧ță!

Verifica dacă modul în care călătorește copilul tău cu mașina este unul sigur.
În cadrul programului Car Seat Check implementat de Copil iubit la bord și MOL România, la Cluj se oferă sesiuni de consultanță gratuite în 3 puncte de verificare a scaunelor auto.
Poți alege dintre
  • MOL Calea Turzii,
  • MOL Observator și
  • MOL Calea Dorobanților.
Trebuie să faci o programare cu unul dintre consilierii în siguranță auto acreditați internațional la acest link: https://www.copiilabord.ro/car-seat-check-program
Potrivit INS, în anul 2022 s-au înregistrat 28.010 accidente de circulaţie rutieră cu victime. Din cele 36.218 persoane accidentate, 4,5% au decedat.
Faţă de anul 2021, au fost ȋnregistrate cu 146 mai puţine decese, ceea ce se traduce într-o reducere cu puțin peste 8%. Majoritatea covârșitoare a acestor accidente s-a produs în localități, în timpul zilei, pe carosabil uscat.
Potrivit cifrelor finale publicate de Comisia Europeană pe anul 2021, la nivelul Uniunii Europene, România este țara cu cele mai multe decese datorate accidentelor rutiere. Una dintre cele mai eficiente intervenții adoptate pentru a proteja micii pasageri ai autovehiculelor este reprezentată de utilizarea corectă a centurilor de siguranță și a scaunelor auto.

Leave a comment