𝟑 𝐟𝐢𝐥𝐦𝐞 𝐝𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 (7+)

Clujul Copiilor vă recomandă să vizionați cu familia (copii cu vârsta 6+) 3 filme documentare absolut magice despre natură și viața animăluțelor.  Vedeți filmele recomandate, trăiți aventura, adulmecați cuvintele.
O nouă producție din Franța se pregătește să ajungă pe marile ecrane din România, începând cu data de 14 aprilie 2023.
  • 𝐋𝐞 𝐂𝐡𝐞̂𝐧𝐞 / 𝐒𝐭𝐞𝐣𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐬̦𝐢 𝐋𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐒𝐚̆𝐢
r: Laurent Charbonnier, Michel Seydoux | 2022 | documentar, familie aventură | Franța | 80’ . Nominalizat la secțiunea 𝐶𝑒𝑙 𝑚𝑎𝑖 𝐵𝑢𝑛 𝐷𝑜𝑐𝑢𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑟 la Premiile César.
Această mică bijuterie dedicată naturii e menită să-i aducă pe cei curioși mai aproape de lucrurile pe care nu le pot vedea cu ochiul liber atunci când fac o simplă plimbare prin pădure. Odată ajuns în sala de cinema, spectatorul e purtat într-o călătorie prin viața unui stejar și a animăluțelor care locuiesc în preajma lui, pe parcursul celor patru anotimpuri.
Un film despre universul unui stejar cu vârsta de 210 ani și importanța sa pentru toate vietățile pentru care el înseamnă acasă.
  • 𝐑𝐨𝐦â𝐧𝐢𝐚 𝐒ă𝐥𝐛𝐚𝐭𝐢𝐜ă

scenariul și regia filmului sunt semnate de Dan Dinu, iar imaginea și montajul sunt realizate de Cosmin Dumitrache

Filmul România Sălbatică este cel mai complex documentar dedicat naturii din țara noastră și aduce filmări în premieră și povești unice despre biodiversitatea României. Este 100% autentic și a fost dezvoltat în mai bine de 10 ani de o echipă de producție 100% autohtonă. Documentarul România Sălbatică a fost inclus în programul a 20 de festivaluri naționale și internaționale de film și a câștigat 8 premii.  Filmul se poate viziona pe HBO Max, dar în Săptămâna Verde, filmul documentar  poate fi văzut și la cinematograf. Această opțiune este posibilă pentru orașele: Arad, Bacău, Brăila, Baia Mare, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galați, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mures și Timișoara. Profesorii interesați le pot scrie un mesaj la contact@romaniasalbatica.ro , pentru a primi detaliile în ceea ce privește pașii de urmat.

Trailer: România sălbatică

  • 𝐌𝐲 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬 𝐭𝐞𝐚𝐜𝐡𝐞𝐫 / Î𝐧ț𝐞𝐥𝐞𝐩𝐜𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐚𝐜𝐚𝐭𝐢ț𝐞𝐢 (𝟐𝟎𝟐𝟎)

regia și scenariul: Pippa Ehrlich, James Reed, Craig Foster. Premiu:  Winner Oscar – Best Documentary Feature.

Oceanul în care te scufunzi e altceva decât Pământul, devenit deodată atât de previzibil. Oceanul înseamnă milioanele de posibilități pe care nu le știi, nu le gândești. De la pești la microorganisme, inclusiv rechini, de ce nu? Un simplu fishwatching, în care privirea rătăcește în adâncurile fără fund ale Oceanului, “își găsește prada” într-o caracatiță. Scena forte, emoționantă este cea în care caracatița dă omului brațul, mâna, tentacula. E ca-n ne-atingerea degetelor omului și Dumnezeului, atingere a lui Michelangelo din Capela Sixtină din Roma. Depresia omenească este căutarea acestei atingeri.

Trailer: My octopus teacher 

 

Leave a comment