Vizitele cu copiii la muzee poate fi o aventură, o provocare să captezi și să menții atenția unui copil. Părinți nu vă lăsați păcăliți de impresia că cei mici se vor plictisi sau că nu vor rămâne cu nimic dintr-o astfel de experiență!
Expunerea la educația muzeală se face treptat de la o vârstă timpurie 4+ și în cadrul mai multor vizite, mai degrabă scurte sau cu pauze de odihnă și discuții, fără pretenția de a vizita totul într-o singură vizită.
Pentru o experiență plăcută, abordează diferit arta, împachetând informațiile sub forma poveștilor, activităților cu joculețe și provocări prin discuții libere.
Descoperă ce beneficii au vizitele la muzeu asupra copiilor:
- Îi încurajează pe cei mici să descopere spațiile culturale ca o inspirație de frumos, prin flux de vizual și expunerea la artă
- Stârnesc curiozitatea, îmbogățesc cunoștințele deja deținute, le provoacă noi idei, teme de discuții.
- Oportunitatea de a compara ideile deja întipărite prin alte experiențe cu operele expuse, având potențialul de a-și dezvolta gândirea analitică și critică.
- Își îmbogățesc creativitatea, muzeele oferindu-le un spațiu de experimente și analiză.
- Le deschide copiilor apetitul pentru istorie, geografie stimulându-le atenția și memoria spre detalii.
- Timpul petrecut cu familia și experiența culturală le dezvoltă copiilor creativitatea și spiritul de a se îndrepta spre frumos.
Dacă intenționați să vizitați un muzeu, Noaptea Muzeelor vă oferă posibilitatea unor experiențe unice prin accesul gratuit la muzeele din orașul vostru.
La Cluj găsiți oferta de muzee aici , iar în toată țara pe linkul Noaptea Muzeelor.
Nu sunt comentarii