Arta de a fi părinte [Ep. 1]

parinte informat

Reiau seria de podcasturi educative.

E un mod comod de dezvoltare personală și o oportunitate de a fi autodidactic.

Dar ce e un podcast?

Un fel de emisiune radio, o discuție, o conversație pe diferite teme în funcție de specialitatea invitatului. Aici asculți subiecte din toate domeniile: științifice parenting, lifestyle, recenzii de carte. Emisiunea are episoade preînregistrare pe care le poți asculta oricând, oriunde, în timp ce savurezi o cafea, când conduci către servici sau călătorești cu autocarul, înainte de culcare.

Știați că 15% dintre americani ascultă podcast-uri? Asta înseamnă undeva la 40 de milioane de oameni (via Edison Research). Iar consumatorii audio petrec între 8 minute și 6 ore pe zi ascultând podcast-uri. Statisticile arată că oamenii ”consumă” podcast-urile cel mai mult față de alte tipuri de conținut audio (AM/FM Radio, Muzică etc).

Asculți podcasturi? De ce și când?

 

Recomandările de azi:

GÁSPÁR GYÖRGY. NU ÎNCERCAȚI SĂ ,,REPARAȚI COPIII”, CONECTAȚI-VĂ CU EI! | Părinți CuMinți 15

Esența noastră este conectarea! Câteva aspecte-cheie ale parentingului conștient:

  • Conectarea empatică: Pune accent pe empatie și înțelegerea emoțiilor și nevoilor copilului.
  • Asumarea responsabilității: Părinții conștienți recunosc că sunt responsabili pentru bunăstarea și dezvoltarea copiilor lor. Ei își asumă responsabilitatea de a oferi un mediu sigur, de a-i îndruma și a le oferi suportul necesar.
  • Comunicarea deschisă: Este important să se creeze un mediu în care copiii se simt confortabil să împărtășească gândurile, sentimentele și preocupările lor.
  • Gestionarea emoțiilor: Părinții conștienți îi învață pe copii să recunoască și să gestioneze emoțiile într-un mod sănătos.
  • Limitarea consecventă și empatică: Parentingul conștient implică impunerea limitelor și regulilor într-un mod consecvent și empatic. Aceste limite le oferă copiilor structură și să stabilească așteptări clare.
  • Stabilitate și predictibilitate: Rutinele bine stabilite pot oferi un sentiment de siguranță și încredere.
  • Învățarea continuă și evoluția constantă: Parentingul conștient implică un angajament în a învăța și a crește împreună cu copiii. Este important să fii deschis la noile informații și să adaptezi abordarea în funcție de nevoile schimbătoare ale copiilor.

„A ne gândi la…ce ne gândim nu ne vine firesc” – podcast „Jocurile Minții” cu Raluca Anton, sezon 4, ep. 8

Fii atent la ceea ce gândești!

Un proces căruia trebuie să îi acordăm atenție: așa este și acesta, de a sta cu gândurile noastre. Conținutul mental are abilitatea de a părea foarte real. Iar nevoia noastră de certitudini ne duce la a crede că ceea ce gândim este și adevărat și, uneori, considerăm că și ceilalți văd lucrurile fix la fel. Avem nevoie să credem asta pentru a nu ne simți singuri, pentru a simți că aparținem, pentru că atunci când gândim la fel și simțim la fel (după cum spun și versurile melodiei) simțim că suntem iubiți și acceptați. Lucrurile ar fi pe cât de simple, pe atât de complicate dacă s-ar întâmpla astfel. Cel mai important punct de creștere al fiecăruia dintre noi, dar și al societății este să învățăm să acceptăm diferențele dintre noi.

Ce este conflictul? Cu Daniel Bota Ep. 27 Vulnerabil cu Ramona Lazăr

Când jignim un om, îl jignim, de fapt, pe Creatorul lui. Să avem grijă ce cuvinte alegem să adresăm celor de lângă noi.

 

Lasă un comentariu