Cartea ilustrată este un start bun pentru copii, chiar și adulți, să exploreze arta, să dezvolte simțul estetic și să aprecieze munca artiștilor.
Cele mai recente cărți apărute sunt diferite ca design și surprind viețuitoarele din jurul nostru dar și o perspectivă altfel cum poate arăta o ilustrație simplă.
🦜Natura (e) surprinzătoare!
🦀 Mi-am dorit această enciclopedie absolut surprinzătoare prin frumusețea artistică a lumii necuvântătoarelor.
🦆 Impresionată de ilustrațiile superbe, de desenele naturaliste descoperim împreună în această enciclopedie artistică cât de uimitoare sunt vietățile din jurul nostru. Linii drepte, curbe, puncte, forme geometrice, nuanțe, culori puternice sau șterse toate aduse împreună surprind magia vietăților: fluturi, păsări, insecte, pești și alte viețuitoare marine, preferate de autoare și alese în urma unei atracții estetice.
🦋 Te invit să călătorești în “cabinetul de poezie a naturii”‘ cum spune autoarea și ilustratoarea Florence Guiraud. O recomand copiilor iubitori de desene, dar și celor mai mari atrași de natură, chiar și adulților pentru a-și dezvolta simțul estetic.
Cartea cuprinde 7 capitole: păsările sub lupă (desene minuțioase cu diverse pene, gâturi, ouă, forme de labe); un capitol dedicat găinilor, curcanilor, fazanilor și altor asemenea; insecte fel de fel (mari, mici, cu antene, aripi sau elitre deosebite; fluturi (de noapte și de zi); 2 capitole despre viețuitoare marine (stele de mare, caracatiță, crustacee, corali și meduze); și un capitol dedicat peștilor (solzi de lux, pisici de mare).
O altă carte ce mi-a mers la suflet este Fiecare rid are o poveste.
O conversație blândă despre experiențe, copilărie, bucuria de a trăi. Narațiunea are loc imediat după ce bunicul își ia nepotul de la școală și merg împreună la o cafenea unde poartă o discuție deschisă și blândă despre riduri.
Chipul fiecărui om este brăzdat de riduri fine sau mai adânci și fiecare rid ascunde o poveste despre emoțiile trăite, stilul de viaţă și starea sănătăţii.
Recomand cartea copiilor cu vârsta peste 7 ani fiind ilustrată în linii simple, predominând culoarea albastră și gri. Ca activitate de explorare copilul se poate inspira după desenele din carte să transpună momentul lui favorit cu bunicul/bunica.
Cărțile sunt tipărite de editura Signatura.
Ce carte te atrage mai mult din cele două descrise?
Lasă un comentariu. Sau ai o altă recomandare?
Fotografii Clujul Copiilor
Nu sunt comentarii