ConectONG. Târgul cu Povești de Bine. Clujul găzduiește un nou festival al societății civile

cover event canva_conectONG

Clujul găzduiește un nou festival al societății civile.

ConectONG. Târgul cu Povești de Bine este festivalul care conectează locuitorii orașului cu inițiativele de bine ale oamenilor activi și creativi din zona noastră.

 

Mai mult de 30 de ONG-uri își vor aștepta vizitatorii cu activități interactive pentru toate vârstele în Piața Muzeului din Cluj-Napoca, în 16 septembrie 2023. În cadrul festivalului, clujenii vor descoperi oamenii din spatele ONG-urilor, proiectele de bine din zona noastră, dar și cum se pot implica ei înșiși pentru a produce schimbări pozitive în comunitatea lor.

 

Ce ne așteaptă la festival?

 Programul festivalului include activități pentru întreaga familie, chiar și pentru prietenii noștri patrupezi! Experimente științifice pentru copii, ateliere pentru adolescenți, workshopuri pentru adulți, consultații gratuite pentru câini și pisici, boardgames în mărime naturală și expoziții de recycled art sunt doar câteva dintre activitățile pe care le-au pregătit ONG-urile pentru vizitatori.

Festivalul se va încheia cu un concert live susținut de formația locală Mano & Gregor, care  va umple Piața Muzeului cu ritmuri energizante începând cu ora 18:00.

 

Descriere eveniment în detaliu

ConectONG.Târgul cu Povești de Bine este festivalul în care mai mult de 30 de ONG-uri din zona noastră te așteaptă cu cauze bune și activități pentru toate vârstele, într-o atmosferă vie și relaxantă!

Poveștile de bine se expun în 16 septembrie, de la 11:00 la 19:00, în Piața Muzeului din Cluj-Napoca,  acolo unde te vei putea bucura de o zi cu soare în zumzetul comunității active și creative din Cluj.

Activități pentru toate vârstele!

Festivalul este destinat întregii familii. Chiar și cățelul tău va găsi ceva de făcut! Experimente științifice interactive pentru copii, ateliere pentru adolescenți, workshopuri pentru adulți, consultații gratuite pentru prietenii patrupezi, boardgames în mărime naturală, expoziții de recycled art și multe altele! Programul complet vine în curând!

Descoperă Poveștile de Bine din zona ta!

La festival, vei putea explora inițiativele responsabile și poveștile de bine pe care le scriu zi de zi de oamenii activi din zona noastră. Fie că este vorba de proiecte pentru protecția mediului, educație sau susținerea comunităților vulnerabile, vei afla cum fiecare gest contează atunci când vrem să construim o Românie mai bună.

Concert Mano & Gregor

Festivalul se încheie cu ritmuri faine și energie bună, cu un concert live susținut de formația locală Mano & Gregor, un proiect muzical unic în România!

Pentru program și alte detalii, urmăriți discuțiile din evenimentul Facebook lansat de organizatori aici.

Festivalul se desfășoară cu sprijinul partenerilor media locali: Cluj.com, Radio România Cluj, TVR Cluj și Via Cluj TV, datorită cărora proveștile de bine vor ajunge la mai mulți oameni.

 

 

De ce ConnectONG. Târgul cu Povești de bine?

 ConnectONG. Târgul cu Povești de bine vine dintr-un efort dedicat de a aduce la lumină proiectele și organizațiile care inspiră prin munca lor. Fie că este vorba de inițiative pentru protecția mediului, educație sau susținerea comunităților vulnerabile, festivalul este platforma care unește oamenii cu proiectele de bine din jurul lor, într-un cadru prietenos și relaxant.

 

Festivalul din 16 septembrie este unul dintre evenimentele prin care ne dorim să punem lupa pe impactul pozitiv al ONG-urilor și, în mod implicit, pe munca depusă de societatea civilă. Deseori, poveștile de bine nu părăsesc bula ONG-istă. Vrem ca evenimentul să fie locul care-i conectează pe cei din afara bulei cu ONG-urile active din zona noastră. Și cum am putea face asta mai bine decât aducând în același loc toți acești oameni frumoși și energia lor, la o serie de activități interactive, chiar în centrul orașului?! De la ateliere, workshop-uri și discuții inspiraționale până la activități de divertisment, în 16 septembrie, vom petrece împreună experiențe captivante și educative!”, spune Paula Ciobanu, Managerul proiectului.

 

Intrarea este gratuită, iar evenimentul este unul pet friendly.

Festivalul se desfășoară cu sprijinul partenerilor media locali: Cluj.com, Radio România Cluj, TVR Cluj și Via Cluj TV, datorită cărora proveștile de bine vor ajunge la mai mulți oameni.

 

Conect ONG. Târgul cu Povești de Bine este organizat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, în cadrul proiectului Lupă pe impact. Un plus de încredere în ONG-uri, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

 

 

Despre proiect

Lupă pe impact. Un plus de încredere în ONG-uri este un proiect derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, în parteneriat cu Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (Odorheiu Secuiesc), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este îmbunătățirea percepției publicului larg asupra ONG-urilor și creșterea vizibilității lor.

 

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida

relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

 

Despre Fundația Civitas pentru Societatea Civilă

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă este o organizație non-guvernamentală care dezvoltă și implementează, de peste 30 de ani, proiecte cu impact pozitiv în patru domenii de activitate: antreprenoriat și economie socială, consolidarea societății civile, bună guvernare și dezvoltare economică rurală.

 

Site: www.civitas.ro

Facebook: www.facebook.com/fundatiacivitas

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/civitas-foundation-for-civil-society

Lasă un comentariu