Crăiasa Zăpezii revine pe scena Teatrului „Puck”
Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca îi așteaptă pe cei mici la finalul săptămânii cu două spectacole iubite de multe generații de copii. Este vorba de spectacolul „Jancsi és Juliska”/„Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm, în regia Ibolyei Varga (sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 11) și „Crăiasa Zăpezii”, după Hans Christian Andersen (duminică, 21 ianuarie, de la orele 11 și 12.30, precum și marți, 23 ianuarie, de la ora 17).
La sediul instituției (str. I. I. C. Brătianu, nr. 23) este programat pentru sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 11, spectacolul „Jancsi és Juliska”/„Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm, în regia Ibolyei Varga.
Totul începe în ziua în care Hänsel și Gretel se trezesc cu vești neplăcute: tatăl lor trebuie să vândă capra cea mică pentru a putea plăti datoriile. Copiii întristați sunt vizitați de Csipet, spiridușul pădurii care le propune să îi ajute în găsirea unor comori, cu ajutorul unei poezii magice.
Distribuția este formată din actorii Giriti Réka, Pünkösti Laura, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Balogh Dorottya și Mostis Balázs.
Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
Un spectacol despre prietenie
Duminică, 21 ianuarie, de la orele 11.00 și 12.30 (precum și marți, 23 ianuarie, de la ora 17), va fi prezentat spectacolul „Crăiasa Zăpezii”, după H. C. Andersen, în regia lui Traian Savinescu.
Povestea lui Andersen vorbește cu căldură și tandrețe despre prietenie, într-un univers glacial.
Obstacolele-test pe care Gerda le depășește, cu efort și sacrificii, pentru a-și proba devotamentul față de Edgar, dau seama despre forța unui caracter în devenire. Renul Kariboo, un personaj de neuitat și foarte îndrăgit de copii, dă o notă de umor aparte spectacolului, interacționând deseori cu publicul.
Scenariul, regia și muzica sunt semnate de Traian Savinescu, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu.
Distribuția: Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Laura Corpodean, Angelica Pamfilie, Ion Iurcu și Radu Lărgeanu.
Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
Cum se achiziționează biletele
Tarifele biletelor de intrare la spectacolele Teatrului de Păpuși Puck s-au modificat începând din 1 ianuarie 2024, în baza Hotărârii nr. 221/2023 a Consiliului Județean Cluj. Astfel, biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediu în zilele de sâmbătă și duminică va costa 48 de lei pentru adulți, 24 de lei pentru pensionari și 12 lei pentru preșcolari, elevi și studenți. De asemenea, biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri va costa 10 lei pentru copii, elevi, studenți (tarif redus cu 75%), pentru pensionari 20 de lei (tarif redus cu 50%), iar pentru adulți 40 de lei.
Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.
Spectatorii sunt rugați să ajungă cu 15 de minute înainte de ora de începere a spectacolului.
Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”
Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.
Nu sunt comentarii