În vizită la muzeul păpușilor

Vacanța nu e numai despre relaxare, lectură și tabere. E despre curiozități, descoperiri și integrare în spațiul cultural din oraș, despre ceea ce are loc în oraș, în viața de zi cu zi. Azi, 2 prietene și-au dat întâlnire la muzeul de Artă pentru a vizita expoziția „Muzeul Păpușilor”, cu păpuși și și decoruri din spectacolele de teatru de păpuși de la ”Puck”, coordonată de scenografa Elena Ilaș.  Cele 2 prietene au  avut curiozitatea de a parcurge, în ritmul lor, și expozițiile aflate la Muzeul de Artă unde au loc expozițiile:

  • Idola Theatri. Ovidiu Avram
  • Benczédi Ilona
  • A Map of Memory / O hartă a memoriei. Alina Staicu
  • Sensaria 2007

Material video cu expoziția Muzeul păpușilor

* Păpușile și decorurile care au conturat patru dintre cele mai recente spectacole ale Teatrului de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca pot fi văzute de aproape în sala de expoziții temporare din stânga intrării în muzeu, până în 6 august. Găsiți personaje și decoruri din spectacolele ”Don Quijote” după Miguel Cervantes, în regia lui Ioan Brancu, ”Teatrul umbrelor”/”Árnyak színháza” în regia și dramatizarea lui Rumi László, ”Spiridușul voinic” – scenariul și regia Andreei Bolovan și ”Mateiaș Gâscarul”/ ”Lúdas Matyi”, dupa Fazekas Mihaly, în dramatizarea lui Egyed Emese și regia Ibolyei Varga.

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și are în palmares peste trei sute de premiere. Repertoriul actual este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Din anul 2002 este gazda Festivalului Internaţional ”Puck” iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal ”WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Photo credit: Karina M. aka karina_books

Poate te interesează și articolul 𝟓 𝐁𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐚𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚 𝐥𝐚 𝐦𝐮𝐳𝐞𝐞

Lasă un comentariu