Urmăresc paginile editurilor și împărtășesc veștile bune despre ultimele noutăți editoriale, pentru ca tu să fii la curent cu cele mai recente ispite literare pentru copii.
Cum să fii mai isteț decât regele?
O nouă carte clasică pentru copii la Editura Frontiera
Colecția Frontiera Clasic a Editurii Frontiera le propune cititorilor săi antologii nobile de povești culese din tradiții și spații diverse. Fie că vorbim de povești culte, basme, fabule sau ghicitori, acestea se caracterizează prin eleganța cu care tratează sufletul omenesc.
Editura Frontiera anunță apariția unui nou titlu din această colecție, ,,Mai isteț decât regele”, cea mai recentă carte publicată, constituind o selecție de povești-ghicitori de dezlegat pentru a putea fi înțelese. Poveștile sunt scrise într-o cheie enigmatică, cu personaje excentrice, farsori și bufoni, toate având un mister care trebuie rezolvat pentru a afla sfârșitul întâmplărilor.
Cum a descoperit judecătorul adevăratul hoț? Cum poți micșora o linie fără să o ștergi? Cum a știut regele care este adevărata mamă a copilului? Iată câteva dintre întrebările cărora cititorii trebuie să le găsească răspuns.
Povestirile sunt adunate de autorul american George Shannon și ilustrate de artistul român Eugen Berlo, provocând copiii și adulții la un joc de cunoștințe, de logică, de rezolvare a situațiilor complicate din fiecare poveste.
Ilustrațiile ediției românești sunt realizate de Eugen Berlo care, inspirat de simplitatea desenelor rupestre, poate la fel de vechi ca poveștile din carte, ne propune imagini care evocă personaje dintr-o bucată, desenate în linii naive, ca de o mână de copil. Este un univers vizual presărat cu simboluri matematice și hieroglife, seducător prin misterele, ghicitorile și puzzle-urile pe care ni le pune înainte.
Cartea este recomandată copiilor de peste 7 ani și poate fi achiziționată la prețul de 45 de lei de pe site-ul editurii și din librăriile partenere.
Despre autor
George Shannon este un autor american îndrăgostit de poveștile pentru copii, pe care le consideră o formă de artă stilizată, asemenea haiku-urilor sau sculpturii. Are o experiență îndelungată de bibliotecar și povestitor, pe care a fructificat-o în cele peste 40 de cărți scrise pentru copii.
Despre ilustrator
Eugen Berlo a studiat matematica și arhitectura și are o susținută activitate de pictor și sculptor. Artistul a mai ilustrat pentru Editura Frontiera cărțile “Spre Polul Sud” de Emil Racoviță și “Străbunicul meu, Emil Racoviță” de Andreia Petcu.
Despre editură
Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală și oferă, în același timp, spațiu creativ pentru autorii și ilustratorii români. Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.
Nu sunt comentarii