Despre „Planeta poveștilor. Antologie de literatură pentru copii” cu Avram Adriana

Interviu cu Avram Adriana

În 2021 s-a lansat la Editura Universitară, cartea „Planeta poveștilor. Antologie de literatură pentru copii”, o carte semnată de mai mulți autori români, printre care și Adriana Avram. Astfel, o tânără și-a văzut visul împlinit.

🍀  Interviu cu Avram Adriana pentru comunitatea Clujul Copiilor.

𝐂𝐮 𝐜𝐞 𝐬𝐞 𝐨𝐜𝐮𝐩ă 𝐀𝐯𝐫𝐚𝐦 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧𝐚, 𝐚𝐭𝐮𝐧𝐜𝐢 𝐜â𝐧𝐝 𝐧𝐮 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞?

De profesie sunt inginer biotehnolog în agricultură, am absolvit Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii, specializarea Biotehnologii agricole și un master în ,,Tehnologia producerii și valorificării vinurilor speciale și a produselor derivate din vin”, tot la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, facultatea de Horticultură, din Cluj.
În perioada pandemiei am publicat un calendar personalizat cu poezii pentru anul 2021. Am publicat 23 de exemplare. Pentru anul acesta am publicat două modele de calendare.
Primul model cuprinde 12 podgorii din România iar al doilea e doar pentru crama Jidvei.
O altă activitate pe care o fac atunci când nu scriu e actoria. Fac parte din grupul de teatru din orașul Cugir. Spre actorie m-a îndrumat un prieten, îi plăcea foarte mult tiktok-urile pe care le realizam și mi-a spus că am talent. I-am urmat sfatul și nu am regretat deloc. Pe lângă faptul că am învățat lucruri frumoase și interesante la teatru, colegii și profesoara de teatru sunt ca o familie pentru mine.

Î𝐧 𝐜𝐞 𝐦𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐚𝐥 𝐯𝐢𝐞ț𝐢𝐢 𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐬-𝐚 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐟𝐞𝐬𝐭𝐚𝐭 𝐝𝐨𝐫𝐢𝐧ț𝐚 𝐝𝐞 𝐚 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞?

Pasiunea mea pentru scris a început încă din clasa a-VIII-a. De atunci aștern pe hârtie tot ce simt. Am început să scriu poezii atunci pentru că am fost îndrăgostită de un băiat.

𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐢𝐧𝐞 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐢?

Scriu să îmi descarc sufletul. Scriu pentru că scrisul mă ajută să depășesc anumite momente din viață. Scriu pentru persoanele dragi.
Mie îmi place să scriu pentru că atunci când scriu mă deconectez din această lume.
Ce mi se pare cel mai interesant e momentul în care te recitești după ani și descoperi o cu totul altă persoană, deși e aceeași.
De asemenea am și un blog unde scriu povești, poezii și recenzii despre cărți și filme. (labirintulsentimentelor).
interviu cu un scriitor

Interviu cu un scriitor

𝐂𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧ă 𝐭𝐞-𝐚 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐢𝐫𝐚𝐭 ș𝐢 𝐬𝐞 𝐫𝐞𝐠ă𝐬𝐞ș𝐭𝐞 î𝐧 𝐩𝐨𝐯𝐞ș𝐭𝐢𝐥𝐞 𝐭𝐚𝐥𝐞?

Sincer nu pot spune că m-a inspirat doar o persoană, sunt mai multe.
Povestea ,,Iepurașul Benny” a fost dedicată jucăriei mele preferate, un iepuraș pe nume Benny.
Iar în povestea ,,Raiul” o să descoperiți povestea unei fetițe pe nume Maria, care a vizitat Raiul. Când am scris această poveste m-am gândit la nepoțica mea, pe nume Maria.

𝐂𝐞 𝐜ă𝐫ț𝐢 ț𝐢-𝐚𝐮 𝐦𝐚𝐫𝐜𝐚𝐭 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐥ă𝐫𝐢𝐚?

Prima carte care mi-a marcat copilăria este creația scriitorului Ion Creangă, ,,Amintiri din Copilărie”.
O altă carte este ,,Fetița cu chibrituri” a autorului Hans Christian Andersen și mi-a plăcut foarte mult și cartea ,,Prinț și cerșetor”- Mark Twain.

𝐂𝐚𝐫𝐞 𝐞 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐭ă𝐮 𝐩𝐫𝐞𝐟𝐞𝐫𝐚𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐥𝐢𝐭𝐞𝐫𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢? 𝐃𝐞 𝐜𝐞?

Scriitorul meu preferat din literatură pentru copii este Ion Creangă.
Îmi place simplitatea cu care își expune, trăirile din copilărie și umorul.

𝐏𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞ș𝐭𝐞-𝐧𝐞 𝐩𝐞 𝐬𝐜𝐮𝐫𝐭 𝐜𝐮𝐦 𝐚 𝐚𝐩ă𝐫𝐮𝐭 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚 𝐭𝐚 î𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐞𝐚 „𝐏𝐥𝐚𝐧𝐞𝐭𝐚 𝐩𝐨𝐯𝐞ș𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫. 𝐀𝐧𝐭𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐢𝐭𝐞𝐫𝐚𝐭𝐮𝐫ă 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢”?

Într-o zi am descoperit pe Facebook un concurs de manuscrise organizat de Editura Universitară din București.
Concursul se numea:”Implinește un vis”. Și am decis să particip la secțiunea Literatură pentru copii cu o poveste de iarnă. Pe data de 18 mai 2021, am primit răspuns de la editură și mi-au comunicat că juriul a propus ca povestea mea să fie inclusă în această Antologie cu acordul meu. Iar în decembrie a fost publicată antologia.

Nu pot să exprim în cuvinte fericirea pe care am simțit-o atunci când am aflat vestea.
Mi-am dorit foarte mult să îmi văd acest vis realizat și acum îl trăiesc.
Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că m-a binecuvântat cu acest talent uimitor. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că a fost alături de mine în fiecare secundă din viața mea și m-a ajutat să lupt pentru visul meu, iar azi îl trăiesc.
Am simțit o fericire imensă atunci când am strâns cartea la piept.
Recomand cu drag Editura Universitară. Mi-au deschis ușa spre fericire.

𝐀𝐢 𝐮𝐧 𝐦𝐞𝐬𝐚𝐣 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐭𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐚ț𝐢 𝐚𝐬𝐞𝐦𝐞𝐧𝐞𝐚 ț𝐢𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐮 𝐝𝐚𝐫 𝐧𝐮 î𝐧𝐝𝐫ă𝐳𝐧𝐞𝐬𝐜 𝐬ă-ș𝐢 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞 𝐩𝐨𝐯𝐞ș𝐭𝐢𝐥𝐞?

Îi încurajez să nu renunțe la visul lor, să lupte și să îndrăznească să arate lumii creațiile lor. Nu renunțați la pasiunea voastră. Asta vă va face fericiți.

𝐀𝐢 î𝐧 𝐩𝐥𝐚𝐧 𝐬ă 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐢 î𝐧 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐩𝐢𝐚𝐭 𝐨 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐞?

Da. În perioada pandemiei am scris mult. Am scris un volum de poezii intitulat
,,Labirintul sentimentelor” și o carte cu povești pentru copii. Îmi doresc să le public curând, dar nu am reușit să le public pentru că nu am găsit sponsori.
Cartea cu povești pentru copii cuprinde șapte povești. Două povești de iarnă: Globul de cristal și Scrisoare de Crăciun în care veți întâlni multe personaje fascinante și misterioase.
Veți face cunoștință cu Iepurașul Puffy, un iepuraș drăgălaș care s-a pierdut din ținutul lui fermecat, veți descoperi povestea unei fetițe pe nume Maria, care a vizitat Raiul și veți porni într-o călătorie fascinantă și misterioasă împreună cu micuțul Andrei într-o călătorie în spațiu. Veți porni într-o peripeție cu Iepurașul Benny și veți afla semnificația ouălor roșii de Paști.
Volum de poezii și cărțile cu poveștii pentru copii sunt finalizate, urmează să fie corectate.
În prezent lucrez la un roman de dragoste și crimă.

𝐃𝐞 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢ț𝐢𝐨𝐧𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐞𝐚 „𝐏𝐥𝐚𝐧𝐞𝐭𝐚 𝐩𝐨𝐯𝐞ș𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫. 𝐀𝐧𝐭𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐢𝐭𝐞𝐫𝐚𝐭𝐮𝐫ă 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢”?

Cartea se poate achiziționa de pe site-ul Editura Universitara.

𝒜𝒸𝑒𝓈𝓉 𝒶𝓇𝓉𝒾𝒸𝑜𝓁 𝓅𝑜𝒶𝓉𝑒 𝒻𝒾 𝒸𝑜𝓅𝒾𝒶𝓉 𝒹𝑜𝒶𝓇 𝓅𝓇𝒾𝓃 𝓂𝑒𝓃𝓉𝒾𝑜𝓃𝒶𝓇𝑒𝒶 𝓈𝓊𝓇𝓈𝑒𝒾 𝓈𝒾 𝒶𝓊𝓉𝑜𝓇𝓊𝓁𝓊𝒾 𝓈𝒶𝓊. 𝒮𝒶 𝓃𝑒 𝓇𝑒𝓈𝓅𝑒𝒸𝓉𝒶𝓂 𝓊𝓃𝒾𝒾 𝓅𝑒 𝒶𝓁𝓉𝒾𝒾 𝓈𝒾 𝓂𝓊𝓃𝒸𝒶 𝒸𝑒 𝑜 𝒹𝑒𝓅𝓊𝓃𝑒𝓂 𝒾𝓃 𝒻𝑜𝓁𝑜𝓈𝓊𝓁 comunității!

2 Comentarii

  1. Vă mulțumesc din suflet! ❤️🤗
    Reply aprilie 6, 2024 at 01:40
  2. Andreea Maria Lungu
    Ce frumos ! Felicitări, Adriana ! ♥️🙏
    Reply aprilie 6, 2024 at 20:15

Lasă un comentariu

Clujul Copiilor
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.