“Despre uleiuri esențiale, cu blândețe”, o carte pentru copii și adulți iubitori de natură și sănătate

lansare carte copii și adulți

Cu două zile în urmă am participat la lansarea cărții „Despre uleiurile esențiale, cu blândețe!” având ocazia să simt și să explorez o experiență absolut nouă pentru mine.

DoTerra

DoTerra

Într-un spațiu primitor, cum e cel al librăriei Bookstory din centrul Clujului, printre cărți și alături de o mână de femei fascinate și dornice de a cunoaște mai multe despre beneficiile uleiurilor esențiale pure și terapeutice DoTerra am experimentat, am mirosit și am interacționat cu lumea uleiurilor esențiale.

uleiuri esentiale

uleiuri esentiale

Știam de uleiurile pure, dar nu am avut curiozitatea să ma avânt în această lume destul de complexă, deoarece, așa cum se spunea la eveniment, piața abundă de cultivatori de plante terapeutice și care produc uleiuri esențiale, dar care nu au echipamente performante și puterea financiară de a face cercetări și studii privind proprietățile și calitatea produselor scoase pe piață.

 

Fiind prima mea interacțiune cu uleiurile esențiale pure DoTerra am acumulat cunoștințe esențiale despre importanța acestor uleiuri, mai ales beneficiile pe care le au asupra noastră dacă acestea sunt folosite corect, cu exemplificări de vindecări și ameliorări, chiar și câteva măsuri de prevenție. Tema s-a axat mai mult pe uleiul tămăduitor Tămâia.

 

Cel mai emoționant moment a fost cel în care una din autoarele cărții, Maria Camelia a lecturat cu o voce caldă și blânda Povestea  arborelui de Tămâie, una din poveștile cuprinse în cartea „Despre uleiurile esențiale, cu blândețe!”. O poveste profundă care ne-a purtat de-a lungul istoriei arborelui de Tămâie. Această lectură mi-a adus aminte de o călătorie în Turcia, în apropiere de Myra, unde Sfântul Nicolae a slujit ca episcop și a fost înmormântat. Excursia a fost pregătită cu drag, cu atenție la detalii de ghid, expunându-ne legende vechi despre cei remarcabili arbori, de Mir.

În carte veți descoperi povești deosebite ale arborilor și plantelor cu puteri terapeutice.

Autori: Laura baboș, Maria Camelia

Ilustrator: Estera denisa Cluchină

Cartea o puteți comanda online!

 

Gazda evenimentului a fost Laura Baboș, autoarea cărții, o iubitoare de  uleiuri esențiale pe care le-a descoperit în 2020. De atunci s-a dedicat acestui domeniu Uleiuri esențiale pentru familie.

“De când am descoperit puterea acestor sticluțe cu uleiuri pure, le-am făcut loc în casa noastră și în sufletul nostru. Pentru că beneficiile lor pentru cei mari, dar și cei mici din familie, se văd și se simt fizic, psihic, sufletește.

Avem câțiva ani buni de când folosim uleiurile esențiale de la doTERRA și, ca fiecare dintre noi, am studiat mai întâi de unde vine această putere terapeutică a lor. Ne-am convins în totalitate de beneficiile pe care le au și de atunci încercăm să ajutăm pe toată lumea să aibă acces la aceste produse naturale extraordinare. Care sunt și foarte versatile, pentru că pot fi folosite în difuzorul aromatic, pot fi aplicate local pe piele, pot fi adăugate în alimente sau chiar purtate pe un pandantiv special.”

citim impreuna

citim impreuna

Următoarea întâlnire este stabilită pe  29 februarie la librăria Bookstory cu Povestea Lemon.

Locurile fiind limitate, e recomandată rezervarea locului in prealabil prin mesaj pe whatsup sau sms la 0740-215980.

lansare carte

Uleiul esențial de TĂMÂIE (Frankincense) doTERRA | 

Uleiul esențial de TĂMÂIE (Frankincense) este renumit pentru proprietățile sale terapeutice și benefice asupra sănătății. Acestea includ:

 1. Proprietăți antiinflamatorii:Uleiul de tămâie are capacitatea de a reduce inflamația în corp, cum ar fi artrita sau astmul.
 2. Efecte antiseptice:Uleiul de tămâie are proprietăți antiseptice și antibacteriene care ajută la protejarea împotriva infecțiilor și promovează vindecarea rănilor.
 3. Promovarea relaxării și reducerea stresului:Aromaterapia cu ulei de tămâie poate ajuta la relaxarea mintală și fizică, reducând stresul și anxietatea.
 4. Îmbunătățirea sistemului imunitar:Uleiul de tămâie stimulează producerea celulelor albe sanguine, întărind sistemul imunitar și ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor.
 5. Proprietăți de stopare a multiplicarii celulare necontrolate:S-a observat că compușii din uleiul de tămâie au efecte de stopare a multiplicarii celulare necontrolate, inhibând creșterea celulelor bolnave și promovând moartea celulară programată în aceste celule.
 6. Beneficii pentru piele:Uleiul esențial de tămâie are un rol miraculos în tratarea problemelor de piele precum acnee, eczeme și cicatrici. De asemenea, contribuie la menținerea unui aspect mai tânăr al pielii.
 7. Efecte antidepresive:Uleiul de tămâie poate ajuta la ameliorarea simptomelor depresiei prin stimularea producției de serotonină și alte substanțe chimice ale fericirii în creier.
 8. Proprietăți antiîmbătrânire:Datorită conținutului său bogat în antioxidanți, uleiul de tămâie poate ajuta la reducerea semnelor îmbătrânirii premature, cum ar fi ridurile și liniile fine.

Uleiul esențial de tămâie, cunoscut și sub numele de ulei esențial de Frankincense, are numeroase modalități de utilizare. Acesta poate fi folosit atât pentru uz intern, cât și pentru utilizare externă, cum ar fi: inhalare directă, masaj terapeutic, băi aromatice, aromaterapie, uz intern.

 
uleiuri esentiale doterra

uleiuri esentiale doterra

De ce uleiurile esentiale doTERRA pure?

 • Sunt uleiuri esențiale de puritate 100% și cu grad terapeutic obținute exclusiv din seva plantelor.
 • O picătură de ulei esențial are o putere terapeutică de 50 – 70 de ori mai mare față de o plantă, datorită concentrației sale.
 • Sunt antiinfecţioase, antiseptice şi antivirale, au proprietăţi cicatrizante, antidolorifice, antihemoragice, digestive, reglează imunitatea, hormonii şi întăresc vasele de sânge.
 •  Sunt adevărate antibiotice naturale, dovedindu-şi eficacitatea încă din 1887 (Chamberland a evaluat ştiinţific virtuţile de antibiotic ale uleiurilor de oregano, cuişoare şi scorţişoară împotriva Bacilului anthracis).
 •  Uleiurile sunt antivirale, deci luptă eficient împotriva virusurilor şi, mai mult, prin acţiunea lor împiedică infecţiile. De exemplu, tratând problemele respiratorii (virale), se evită degenerarea în bronşite sau sinuzite (bacteriene).
 •  Stopează germenii şi o varietate de bacterii, având o influenţă pozitivă asupra sistemului imunitar. Uleiuri esenţiale difuzate, dezinfectează o cameră în mai puţin de 10 minute. Adio, germeni şi bacterii nocive! Un studiu realizat în Anglia la Universitatea Manchester, a arătat că după dezinfectarea cu uleiuri esenţiale nu a mai rămas niciun germen viu: Stafilococul auriu, Clostridium difficile, Escheria coli, etc.

Sunt peste 10000 de studii care atestă eficacitatea uleiurilor esenţiale. Ele au intrat pe uşa principală în medicină şi continuă sa uimească!

 

Surse:

Pagina Uleiuri esențiale pentru Familie

Grup Uleiuri Esențiale pentru Sănătate – Natura într-o picatură

 

Lasă un comentariu