Destinații inedite, cititori curioși

Tocmai am terminat de citit 3 cărți fabuloase pentru copii, 3 cărți de pus în bagaj la bunici sau de citit pe plajă în compania valurilor furioase. Editura Frontiera ne îmbogățește cu fiecare carte tipărită nu numai biblioteca, ci mai ales cultura, vocabularul, ne ajută să înţelegem mai bine lumea, să o cunoaștem din noi perspective.

 

  • În ţara vacilor fericite scrisă de Ana Maria Sandu. Știu, sună prea simplu. Veți descoperi o frumoasă și ciudată poveste despre prietenia dintre o pisică și o muscă care pleacă într-o călătorie la țară. Au parte de tot felul de aventuri și gustă din fericire. În țara vacilor fericite învață ce e munca, ce e responsabilitatea și de ce e bine să le zâmbească celor care intră în cafenea. Pisica e blândă și dornică să învețe să facă lucrurile cât mai bine, în schimb musca, tot muscă a rămas, se bagă peste tot, e mereu curioasă. Ele două formează un cuplu aparte, bazată pe încredere, iar copiii adoră să fie serviți de ele. Citiți și veți fi surprinși în multe feluri de magia acestei prietenii amuzante. Povestea este însoțită de ilustrațiile minunate ale Oanei Ispir, pe care eu o urmăresc cu drag.
  • Recomandăm cartea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani.
  • Într-un bar din Zanzibar – se întâmplă să găsești peripeții ale animalelor, scrise sub formă de fabule, după modelul La Fontaine, în stilul deja binecunocut al autoarei de origine română Marina Debattista. Întâmplările sunt amuzante, au loc în zilele noastre, iar personajele satirizează anumite defecte ale oamenilor, cu scopul de a le îndrepta. Fabulele nu sunt foarte la îndemână părinților și din acest motiv sunt cam ocolite. Dar vi le recomand pentru morala care se ascunde în spatele poveștilor. Odată citite, copiii le îndrăgesc.
  • Recomandăm cartea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani.
  • Secretul Lui Raul Taburin este povestea unui mecanic glumeț, priceput la biciclete care, spre ghinionul lui, nu a învățat să-și țină echilibrul pe două roți… Acest fapt e un secret din copilărie, ascuns din modestie sau din nesăbuință, dar care îl macină mult. O poveste despre eșec și succes, despre curaj, destăinuiri și prietenie. ”Secretul lui Raul Taburin”, semnat de Jean-Jacques Sempé,  e un roman grafic pentru toate vârstele. Cartea a fost ecranizată în 2018 de regizorul Pierre Godeau.
  • Recomandăm cartea copiilor cu vârsta cuprinsă între 8-13 ani.

Îți recomand să citești comunicatul editurii Frontiera, unde găsești mai multe informații despre aceste cărți.

 

 

Lasă un comentariu