Știai că la Cluj există spații de întâlnire, socializare pentru mămici? Cluburi de joacă sau centre educaționale organizează săptămânal activități de socializare pentru mămici și ateliere educative cu joacă multă pentru bebeluși.
Singurătatea acasă e apăsătoare, chiar dacă ești cu bebelușul tău drag. Rutina e aceeași, simți că te copleșesc emoțiile de părinte la început de drum, cauți mereu pe google / în comunitățile online de mămici sfaturi sau activități de joacă pentru mame cu bebeluși. Știai că poți să-ți faci ziua mai frumoasă prin socializare și ieșire la întâlniri cu alte mămici? Mamele și bebelușii pot avea un timp de joacă și relaxare practicând diverse activități pentru bebeluși și părinți, la întâlnirile în parcul de joacă și până la cursurile de sport/gimnastică mamă-copilaș sau yoga parentală care te ajută să creezi o legătura mai specială cu cel mic.
1. Plimbări scurte și relaxante
Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poți face cu bebelușul este să ai o rutină zilnică de ieșit la plimbare în jurul casei, până la magazin pentru cumpărături ușoare, o plimbare cu căruciorul în parcul cel mai apropiat de locuința ta sau chiar o ușoară drumeție, un picnic cu încă o prietenă mamă cu bebeluș. Faptul că ieși la aer te va energiza, bebe va dormi bine, iar discuțiile cu alte mămici despre subiectele care te asaltează te vor liniști.
2. Caută un loc de joacă cu activități potrivite vârstei copilului
Cel mai apropiat parc de joacă sau chiar un loc de joacă cu activități dedicate mamelor cu bebeluși te pot scoate din rutina zilnică. În aceste spații vei reuși să te detașezi de grijile și sarcinile obositoare din casă. Știai că există locuri de joacă ce organizează periodic ateliere pentru cei mai mici omuleți și cursuri pentru mame? Invitați sunt medici, specialiști, psihologi ce abordează subiecte de interes pentru proaspetele mămici, dar și activități educative prin joacă cu cei mici.
Mom Hub
- Este mai mult decât un club pentru mămici și bebeluși. Fiind un spațiu colorat de joacă propune întâlniri și socializare între mame și invitați din diferite domenii pentru a crea o conexiune și a crește o comunitate caldă de mămici de bebeluși care se întâlnesc săptămânal. Locul perfect pentru a crea momente de neuitat alături de bebelușul și copilul tău!
- Pe 14 martie, ora 11:00 are loc la Mom Hub, evenimentul “Reconversia profesională” cu Lavinia Nicoară, doamna de la HR, Career Adviser şi HR Specialist. Cu siguranță fiecărei femei după ce a devenit mamă i-a trecut prin minte acest gând în legătură cu reîntoarcerea la muncă, sentimentul că începe de la zero, redobândirea competențelor și toate fricile aferente acestui proces. Reconversia profesională nu este niciodată un drum uşor şi nici lin. Înainte de a lua o astfel de decizie şi de a face o schimbare majoră în carieră este bine să luăm în calcul toate variabilele care pot să apară în acest parcurs.
- Primul retreat Mom Hub O călătorie către tine însuți – Mindfulness Retreat la Beliş, 28-30 martie 2025 A journey to balance. Oferă-ți un moment în care să-ți asculți corpul şi să-ți linişteşti mintea. Acest retreat este o pauză de la ritmul alert al vieții tale, un moment de linişte în care te poți auzi cu adevarat! Pe parcursul acestei retrageri, vei petrece timp în natură, vei respira aer curat, vei face sport, vei medita, vei avea timp să reflectezi, să respiri, să te miști, să explorezi, să te conectezi, deoarece vei împărtăși din ceea ce ești cu alte mame, vei reînvăța să te bucuri de momentul prezent!
Înscrieri la 0772094260
Centrul Ghidușel
- Oferă programe minuțios gândite care răspund nevoilor copiilor mici din grupa de vârstă 0-3 ani pentru a le asigura copiilor o creștere echilibrată, ținând cont de ultimele cercetări în domeniul psihologiei infantile și ale dezvoltării.
- La atelierele 0-12 luni ai parte de programe de educație timpurie destinate bebelușilor și primești informații: din domeniul Psihologiei Infantile, metode și jocuri specifice și de conectare părinte-bebeluș, tTraseul, graficul de creștere fizică și psihică, emoțională din primele luni de viață a copilului.
- La atelierele 1-3 ani găsești programe de educație timpurie axate prin joc și explorare și concentrate pe ateliere tematice:pentru tătici și pitici, de pictură liberă, de euritmie, de engleză, ateliere senzoriale, ateliere de motricitate fină și grosieră, de muzică și ateliere despre animale, fructe, legume, mijloace de transport, despre emoții, forme geometrice, decupaj etc.
Contact contact@ghiduselatelier.ro
Hugs & Mugs
- Un spațiu unde părinții se pot relaxa, iar copiii se pot juca în voie. Vă așteaptă cu meniuri speciale pentru cei mici, un colț de joacă sigur și atractiv, dar cel mai important – o atmosferă prietenoasă, unde nimeni nu se uită ciudat dacă piticul tău râde mai tare sau e plin de piure.
- Str Macesului nr 2, zona Buna Ziua, deschis zilnic intre 9-21, cu exceptie zilele in care avem evenimente private, aniversari sau botezuri. Rezervari la telefon 077173120
Minions Land
- Oferă ateliere creative și de mișcare pentru cei mici, dar și cursuri pentru părinți cu copii între 6 luni și 3 ani, gândite pentru: Socializare – copiii și părinții interacționează într-un mediu prietenos și vesel – Adaptare – o tranziție ușoară către creșă și grădiniță – Dezvoltare armonioasă – activități care stimulează motricitatea, ritmul și imaginația.
- Activități de dans, teatru, povești și joacă creativă – fiecare atelier este o călătorie în lumea copilăriei, unde micuții își dezvoltă încrederea, coordonarea și bucuria de a descoperi lumea.
- Sesiunile de dans Mama&Bebe oferă mămicilor mișcare prin dans, relaxare, socializare și bună dispoziție, dar au și un mare impact în dezvoltarea bebelușilor. Prin dans se activează sistemul vestibular care joacă un rol foarte important în procesul de învățare al acestora. Ca urmare, dansul îi ajută pe bebeluși să își dezvolte calități precum orientarea spațială, echilibrul, coordonarea, văzul, auzul, memoria, simtul ritmic etc.
- Pe 5 martie ora 9:30 va avea loc un Workshop interactiv pentru părinți: Dezvoltarea motorie a bebelușului – etape și semne de alarmă, unde veți putea adresa orice întrebare, iar specialista invitată, Mihaela Pintea, kinetoterapeut cu peste 10 ani de experiență vă va răspunde cu drag!
- Detalii: 0738971226
Institut français de Roumanie à Cluj
- Atelierele 𝐁𝐨𝐧𝐣𝐨𝐮𝐫 𝐛𝐞́𝐛𝐞́ (10 luni – 2 ani) au loc lunar, în special vinerea de la ora 11:00 (februarie 𝟕, 𝟏𝟒 𝐬̦𝐢 𝟐𝟖 februarie).
- Adresa:
Mediateca Institutului Francez, str. IIC Bratianu nr. 22
- Informații și înscrieri: mediatheque.cluj@institutfrancais.ro | 0748 117 939
3. Găsește un grup de mame potrivit ție
Există numeroase grupuri de suport pentru părinți si bebeluși în online, pe aplicații sau pe Facebook. Aici găsești suport și răspunsuri la întrebările tale. Desigur, răspunsurile vin prompt cu sfaturi de toate felurile, din experiența fiecărei mame, iar recomandarea mea este să apelezi la un medic dacă cauți informații medicale.
4. Incearcă cursurile de baby yoga
După ce ai stat închisă în casă o eternitate, este minunat să ai oportunitatea să faci putine exerciții alături de alte mame a căror corp se poate să se fi schimbat după naștere. Nimeni nu te judecă, fărăa exerciții de stat în mâini la cursurile de baby yoga. Nu trebuie să te simți vinovată dacă îți oferi ție timp, întrucât bebelușul va fi antrenat și liniștit în aceeași sesiune.
Mami Yoga
Organizează meditații pentru mame și graviduțe. Dacă ești mămică sau tătic cu copilași mici explorează o clasă senzorială de yoga, cu momente de conectare și o clasă interactivă în acelasi timp, ce include:
-exerciții de respirație,
– posturi creative de yoga,
– mișcare fizică și
– experiențe senzoriale, pentru a fi conștienti de cele 5 simțuri.
Contact: 0748 126 825
5. Interesează-te despre cluburi sau evenimente de experiente și povesti pentru copii
Caută evenimentele de parenting unde poți să iei cu tine copilul, unde tu ca mămică beneficiezi de un seminar, în timp cel mic va putea să interacționeze cu alți copii.
6. Vizitează o galerie de artă
Da, e posibil să ai timp de cultură, când bebelușul tău este mic, îl porți într-un marsupiu, apoi poți să stai cât îți dorește inima. Când bebelușul crește, găsește galerii de artă care sunt prietenoase și potrivite pentru familii cu zone interactive ca cel mic să învețe și să se joace.
7. Petrece timp cu familia
Să nu îți fie frică să spui familiei, soțului, părinților tăi că treci printr-o perioadă mai grea și ești tristă. Este foarte probabil ca membrii familiei – în special bunicii – să fie încântați să îl țină pe cel mic cât tu mergi să mănânci, mergi la toaletă sau dorești să ațipești pentru câteva momente.
Nu sunt comentarii