CAPUL DE RĂȚOI
de George Ciprian
regia: Alexandru Dabija
scenografia: Andrada Chiriac
muzica: Ada Milea
mişcarea scenică: Andrea Gavriliu
asistent de regie: Ionuț Caras
asistent mișcare scenică: Ioana Moldovan
distribuţia:
D-nul cu moașa: Petre Băcioiu
D-na cu ghiveciul: Adriana Băilescu
Constantin: Ruslan Bârlea
Studenta entuziastă: Patricia Brad
Ciriviș: Ionuț Caras
Polițist mic: Dan Chiorean
Comisarul: Adrian Cucu
Ziarista: Miriam Cuibus
Inspectorul: Radu Dogaru
Pentagoana: Ramona Dumitrean
Aglaie: Anca Hanu
Mușat: Cătălin Herlo
Rozenzweig: Silvius Iorga
Chivuța: Elena Ivanca
Bălălău: Radu Lărgeanu
Efimița: Diana Ioana Licu
Studenta timidă: Cecilia Lucanu-Donat
Omul cu farfurii: Miron Maxim
D-na Bălălău: Romina Merei
Prostituata: Angelica Nicoară
Bucălatul, Polițist mare: Mihai-Florian Nițu
Dacian: Dragoș Pop
Bătrânul hoț: Cornel Răileanu
Student pază: Cristian Rigman
Macferlan: Matei Rotaru
D-na care urăște copiii: Alexandra Tarce
D-na cu oala: Irina Wintze
maestru de lumini: Jenel Moldovan
regia tehnică: Ioan Negrea
operatori lumini: Jenel Moldovan, Andrei Mitran
operatori sonorizare: Marius Rusu, Vlad Negrea, Vasile Crăciun
sufleor: Alina Forna
Recomandare de vârstă: 14+
𝗟𝗮 𝗦𝗮𝗹𝗮 𝗠𝗮𝗿𝗲, Teatrul Naţional Cluj-Napoca
Inspirată din ștrengăriile adolescentine ale lui George Ciprian, piesa Capul de rățoi a fost considerată, la momentul premierei din 1940, o încununare a literaturii dramatice naționale, aflată la intersecția dintre farsă și teatru burlesc, însă totodată într-o categorie proprie, despre care mulți credeau că anticipează o nouă direcție în comedia autohtonă. Această intuiție s-a dovedit corectă, iar capodopera lui Ciprian este plasată, astăzi, în ascendența teatrului absurdului și a dramaturgiei ionesciene.
Ciriviș (creat după chipul și asemănarea scriitorului de avangardă Urmuz), Macferlan, Pentagon și Bălălău se reunesc după o lungă absență a primului, hotărâți să își redobândească faima de farsori care îi însoțise în anii de liceu. Fără nicio discriminare, ei atacă și sfidează cetățeni de aparentă bună credință, contestându-le astfel onorabilitatea și smulgându-le măștile crispate. În realitate, aventura lor constituie o căutare asiduă a omenescului din oameni și a umorului capabil să străpungă fațadele ipocrite ale convențiilor sociale.
Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro, costuri indentificate separat in pasii comenzii.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Termenii si conditiile site-ului Bilete.ro
Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului
Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.
Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.
Vizualizări: 76