Vrei o pâine sănătoasă?
Dar să înveți să o faci tu simplu și ușor acasă?
Sau ești amator și ai cateva lacune în coacerea pâinilor cu maia. Dorești să-ți surprinzi cei dragi cu pâinea făcută de tine?
Acest curs este și pentru tine.
Învață de la cei mai buni in domeniu!
Împreuna cu maiestrul brutar Kalman Horváth va aducem secretele pâinii cu Maia , frământată încet , dospita îndelung și savurata cu plăcere, alături de painea fără gluten din fainuri integrale de naut, mei, orez.
Ce facem efectiv la curs?
O pâine fără gluten, dar nu vom folosi fainuri din mixuri gata preparate și pline de chimicale ci doar din fainuri integrale de naut, mei, orez sau alte variante.
Veți afla secretele care fac painea sa crească și sa fie pufoasa și gustoasa, și foarte ușor de preparat acasă.
Se va prezenta cum se face Pâinea cu maia ”Tartine Bread” – poate cea mai cunoscuta metoda din lume.
-Adevărul despre maia, adică sourdough cum se cunoaște in lumea larga, maiaua sălbatică mult uitata, care fermenteaza natural fara adaugare de drojdie
-CUM SĂ FACEM PÂINE CU MAIA în condiții de casă, frământate manual fără utilaje și mașini.
-Veti afla totul despre pâinile cu maia, dar și să le faceți corect cu dospiri îndelungate de până la 7 zile dar și varianta scurta de o zi
-Prezentarea diferitelor tipuri de maia vechi: din grau, secară, Lievito Madre
•Cum hrănim diferitele tipuri de maiele corect
-Cum obținem o pâine cu gust plăcut, fără să fie acrișoară
– Informații introductive despre făinuri și ce este de știut atunci când vrei să obții produse de calitate și în casă
-Diferite decoruri si tehnici de a obține forme deosebite si frumoase, precum: paini crestate, paini decorate cu sabloane stencils” paine patrata si altele.
-Tips and tricks pentru a obține mai multe sortimente simplu și ușor dintr-o singură frământare, așa se va și lucra în prima zi de curs
Cu ce pleci acasă:
•Veti primi un rețetar cu documentație și modul de lucru
•Variante de program pentru hrăniri și coaceri în funcție de programul dvs
•Depozitarea și menținerea maielei
•Capitol întrebări și răspunsuri frecvente
O pâine cu Maia frământată de tine
O pâine fără gluten
Kitul începătorului, dacă îl doresti
PRODUSELE CARE SE VOR REALIZA
1. Rețeta de bază – Pâinea cu maia ”Tartine Bread”
2. Paine cu maia cu cereale si semințe toastate super aromată
3. Pâine cu secară integrală cu diferite condimente doar cu maia din secară – Pâine artizanală specială cu secară integrală cu maia din secară cu condimente – o pâine sănătoasă potrivită celor ce doresc sa slăbească sau țin un regim alimentar –
4.Painea fără gluten (din faina de naut, orez, mei)
KIT PENTRU ACASA,
Veți primi :
-o pâinică făcută de tine în coș banneton special din liene tropicale, ce opoti coace acasă
* Primesti o maia veche activă ”vioaie” ca să începi cu dreptul în noua călătorie în lumea maielelor
* O porție de făinuri pentru a continua și repeta acasă rețetele (3 feluri)
Preț participare:
375 lei pentru 2 zile de curs
120 lei kitul începătorului care conține tot ce ai nevoie pt a începe sa faci pâine acasă
-un Cos baneton , un borcan cu maia gata crescută, un set de fainuri speciale Pt painea cu maia, un set de fainuri fara gluten
Program
18.01.2024 joi ora 18.00-21.00
19.01.2024 vineri ora 18.00-21.00
Cursul se va repeta in 27-28 ian
Sâmbătă ora 18-21 duminică ora 10-13
Locație: Cluj Napoca, va fi anunțată participanților
Înscrieri la tel 0751799692 Teodora Czentye
Sau la adresa teodoraczentye@gmail.com
Vizualizări: 7