Timp de patru zile descoperiți 𝘭𝘶𝘮𝘦𝘢 𝘧𝘢𝘴𝘤𝘪𝘯𝘢𝘯𝘵𝘢̆ 𝘢 𝘭𝘰𝘤𝘶𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘪̂𝘯 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘵𝘳𝘢̆𝘪𝘮 printr-o serie de documentare ce explorează teme precum dezvoltarea urbană, locuirea și modul în care arhitectura face vizibilă povestea interacțiunii umane și schimbărilor sociale.
Filmele din program vor fi însoțite de tururi ghidate și discuții cu invitații festivalului menite să vă provoace să experimentați un nou mod de a privi lucrurile: 𝘱𝘳𝘪𝘷𝘪𝘳𝘦𝘢 𝘶𝘳𝘣𝘢𝘯𝘢̆.
𝘍𝘦𝘴𝘵𝘪𝘷𝘢𝘭𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘍𝘪𝘭𝘮 𝘜𝘳𝘣𝘢𝘯𝘌𝘺𝘦 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘶𝘯 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵 𝘢𝘭 𝘢𝘴𝘰𝘤𝘪𝘢𝘵̧𝘪𝘦𝘪 𝘈𝘙𝘛𝘈 𝘪̂𝘯 𝘥𝘪𝘢𝘭𝘰𝘨 𝘤𝘰-𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘵̧𝘢𝘵 𝘥𝘦 𝘖𝘳𝘥𝘪𝘯𝘶𝘭 𝘈𝘳𝘩𝘪𝘵𝘦𝘤𝘵̧𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘥𝘪𝘯 𝘙𝘰𝘮𝘢̂𝘯𝘪𝘢 𝘥𝘪𝘯 𝘵𝘪𝘮𝘣𝘳𝘶𝘭 𝘢𝘳𝘩𝘪𝘵𝘦𝘤𝘵𝘶𝘳𝘪𝘪.
PROGRAM
Joi, 18 aprile
18:30 – Building Visions / Construind Viitorul
20:00 – Get together w/ Screw (DJ set) la ARTA Café
Vineri, 19 aprilie
18:30 – Soviet Bus Stops / Stații de autobuz sovietice
Introducere de arh. Smaranda Todoran
20:00 – Arne Jacobsen’s modern Denmark / Modernismul lui Arne Jacobsen
Sâmbătă, 20 aprilie
14:00 – Tur ghidat: Descoperă artă urbană cu ArtCrawl Cluj
16:00 – Plan for Buenos Aires / Masterplan pentru Buenos Aires
18:00 – De ce scriu ăștia pe pereți?
Proiecție urmată de un Q&A cu regizorul Alin Boeru și Ocu, urban artist
20:30 – Siza
Duminică, 21 aprilie
14:00 – Tur ghidat: Descoperă arhitectură modernistă cu ArtCrawl Cluj
17:00 – Outlaw gardeners / Grădinari în afara legii
Proiecție urmată de o discuție cu Alexandra Harmanas (Clujul Sustenabil), Laura Berceanu (Cultivă Orașul) și Adrian Dohotaru (GUST – Grădina Urbană Someșană Transilvania)
20:00 – Light Without Sun / Lumină fără Soare
Parteneri: Cinema ARTA, Cărturești, ArtCrawl® Cluj
Partneri media: Radio România Cluj, Kolozsvári Rádió Románia, cluj.com, Zeppelin
Festivalul de Film UrbanEye este un proiect al asociaţiei ARTA în dialog co-finanţat de Ordinul Arhitecţilor din România din timbrul arhitecturii.
𝗨𝗿𝗯𝗮𝗻𝗘𝘆𝗲 este o platformă de idei care, pornind de la legătura dintre film și oraș, deschide discuția despre locurile în care trăim. Fiind o sursă inepuizabilă de istorii, orașul este, încă de la apariția cinematografiei, subiectul sau cadrul interogărilor regizorale. În același timp, cinematografia contribuie semnificativ la conturarea percepției noastre asupra mediului construit.
De aceea, UrbanEye se dezvoltă în mai multe direcții: Festivalul de Film UrbanEye, organizat de 10 ediții la București, Serile de Film cu UrbanEye, organizate în țară, de-a lungul anului și Festivalul de Film UrbanEye Cluj-Napoca ajuns la cea de-a treia ediție.
Vizualizări: 42