Experiența mea…muzicală la Cluj Symphony

Experiența mea

Cum ar fi dacă ți-aș spune că am trăit cea mai emoționantă experiență muzicală la Cluj Symphony Experience!?

Din cele 3 zile de festival am ales să mergem duminica, o zi ce se anunța vreme cu ploaie și fulgere și tunete.  Spre după amiază s-a înnorat de-ți venea să te cuibărești în fotoliu și să consulți lista cu filme.  Ascultasem toate interviurile lui Flavius Buzilă de la Hara ce anunța un eveniment, un experiment cultural-muzical aparte cu invitați deosebiți, muzică inedită într-un spațiu rustic, drag mie, parcul etnografic.

Ne-am pornit de acasă pe o vreme înnorată. Chiar la intrare în parc s-a pornit o ploaie de vară puternică, cu tunete și fulgere, o adevărată furtună. I-am zâmbit soțului, el mie, ne înțelesesem din priviri: am venit să ne simțim bine! Și așa a și fost!

Decoruri de poveste (copacul vieții și fântâna dorințelor), târg de vinuri, ateliere, târg vintage, activități și teatru pentru copii, ambianță rustică și muzică de toate felurile. Trupe muzicale formau șezători muzicale ]n curíle rustice, cântau în plină ploaie, aliniați sub streașinile căsuțelor bătrânești ca instrumentele să nu se ude și băteau ritmuri jucăușe în jocul tobelor africane, braziliene, a fluierului și trianglului.

 

* Adăpostiți în foișorul mare al parcului și în ropotele ce cădeau cu forță din cauza gravității se auzea sublim concertul lui Emeric Imre, Jimy El Laco si Marius Roje. Lumea se legăna și cânta, se îmbrățișau sub umbrelele ce abia reușeau să-și facă datoria.  O curte țărănească faină găzduia scena mică a festivalului.
* „”Hai să ne dăm filme”” cu trupa Zephyrus (pian și vioară) a fost proiectul ce m-a emoționat cel mai tare.

*Concertul Alternosfera Theatroll Simfonic a fost o combinație de rock alternativ și muzica simfonică ce a sunat demențial. Au fost prezentate piese din discografia trupei, reinterpretate și cântate alături de orchestră. 🎻

 


Din culise și impresii adunate de pe pagina de Facebook Cluj Symphony Experience 

+ Prima zi la Cluj Symphony Experience 2023 a fost perfectă! 🎶 Concertul cu trupa CARGO și Orchestra Filarmonica de Stat Transilvania a fost pur și simplu „piele de găină”! Dirijor și orchestrator: Marius Hristescu.
+ Cercul Întreg aduce mai aproape de noi bucuria redescoperită și trăită prin muzica silvatică, adică muzica pădurii.
+ Un concert grandios cum ar spune Subcarpați 👇🥁
 „Muzica e într-adevăr salvare
 Lăsaţi animalu’ ăsta la cântare!”
+ O experiență unică ce se duce direct în suflet urmărid trei scurtmetraje de film mut în timp ce trupa Zephyrus (pian și vioară) interpretează live coloana sonoră într-o manieră unică. „𝐇𝐚𝐢 𝐬ă 𝐧𝐞 𝐝ă𝐦 𝐟𝐢𝐥𝐦𝐞!” 🎬

O atmosferă super, super ce trebuie trăită! ❤️ Public în extaz. Muzică bună, proiecte inedite, vin bun, timp cu familia, o experiență unică pentru copii și întreaga familie și puțină ploaie!

Recunoscătoare pentru acumulare de energie inspirațională, un refugiu pentru vindecare sufletească și nu în ultimul rând pentru oportunitatea de a oferi copilului o experiență muzicală aparte.

PS: Dacă vrei să vii la anul, s-au pus în vânzare abonamentele #superearlybird . Deja sunt disponibile, în limita primelor 500 de bucăți.

Ai idei de trupe, artiști, activități pentru Cluj Symphony Experience 2024? Scrie-ne un comentariu și dă-le tag aici.👇

 

Galerie foto 2023

Lasă un comentariu