Flori pentru mama, craft și DIY

Flori pentru mama, craft și DIY

Tablou cu flori cu amprentă manuală

Acest tablou cu flori pentru mama cu amprentă manuală este foarte ușor de realizat și este o modalitate excelentă de a-i ține pe copii ocupați pentru o după-amiază! Pentru acest craft distractiv, ai nevoie doar de câteva rechizite de artizanat care se pregătesc în cel mai scurt timp! Te poți folosi de acest meșteșug pentru a-i învăța pe copii totul despre culori și flori, având astfel o lecție minunată de predare!

Avem nevoie de:

Carton, negru, verde și în culorile dorite

Lipici

Foarfecă

Sârmă plușată verde

Bețișoare Jumbo verzi

Creion

Cum realizăm flori cu amprenta mâinii

Decupăm trei amprente de mâini din carton – galben, roz și violet.

Tăiați două forme de ghivece negre pentru fiecare ghiveci de flori. Avem nevoie de șase ghivece negre în total.

Lipiți ghiveciul pe un capăt de bețișor din lemn. Întoarceți-l și adăugați al doilea ghiveci.

Înfășurați un fir de sârmă plușată în jurul unui creion pentru a-l ondula. Lipiți sârma plușată răsucită de frunzele de carton (eu am folosit lipici fierbinte pentru al meu. Numai pentru adulți!)

Lipiți sârma plușată și frunzele răsucite pe spatele tulpinii de bețișoare din lemn.

Lipiți floarea cu amprenta mâinii în capătul opus al bețișorului de lemn.

Handprint Flowers

Mici sfaturi pentru realizarea florilor cu amprenta mâinii

Pentru o comoară suplimentară specială, puteți picta mâinile copiilor și apoi apăsați pe o bucată de hârtie și decupați! Îmi place să fac asta pentru că adaugă o notă personală florilor și funcționează ca un adorabil meșteșug de Ziua Mamei!

Rugați copiii să aleagă culorile lor preferate și să facă flori din acele culori!

Dacă nu aveți un pistol cu lipici fierbinte, nu vă faceți griji! Puteți folosi lipici obișnuit pentru această meșteșug și lăsați-l să stea în timp ce lipiciul se usucă.

M-am inspirat de pe un site cu craft.

Pictură cu flori

E atât de ușor să faci o pictură cu floare cu bețișoare! Înmuiați un pachet de bețișoare în vopsea și ștampilați-le pe carton pentru a crea aceste picturi cu flori rapide și ușoare.

Este atât de distractiv să pictezi, iar această artă este un meșteșug atât de vesel pentru primăvară!

Materiale:

Șablon de ghiveci de flori imprimabil gratuit

Carton alb (tăiat pe jumătate)

Vopsea acrilică (verde și nunațe diferite de mov)

Lipici alb

Pâslă maro

Foarfece

Stilou gel (sau creion)

Pensulă

Bețișoare de urechi

Bandă

Instrucțiuni:

Pasul 1: Pregătiți materialele

Pasul 2: Tăiați și trasați șablonul ghiveciului. Tăiați o bucată de carton în jumătate și trasați șablonul ghiveciului pe partea de jos a hârtiei.

Pasul 3: Pictați tulpinile și frunzele

Pictați 3 până la 6 linii groase verzi care ies din ghiveci pentru a face tulpinile florii. Începeți din centrul vasului și pictați o tulpină în sus. Apoi înclinați tulpinile exterioare spre marginea hârtiei.

Adăugați mișcări simple de perie care ies de pe tulpini pentru a crea frunze. Acest lucru va oferi plantei un aspect mai plin. Așteptați câteva minute pentru ca vopseaua verde să se usuce.

Pasul 4: Pictați petalele de flori cu buchetul de bețișoare. Prindeți într-un pachet 5 bețișoare. (Ați putea, de asemenea, să înfășurați un elastic în jurul lor.) Adăugați trei nuanțe de vopsea violet pe o farfurie, suficient de aproape astfel încât diferitele culori să se atingă. Apoi scufundați pachetul în centrul vopselei.

Ștampilați vârfurile bețișoarelor acoperite cu vopsea pe partea de sus a tulpinilor verzi până când rămâneți fără vopsea. Repetați, scufundând bețișoarele în vopsea și tamponându-le pe tulpinile verzi din nou și din nou.

Asigurați-vă că ștampilați vârfurile în unghiuri diferite, rotiți pachetul și utilizați diferite cantități de presiune pentru a obține flori cu aspect unic. Continuă până când ești mulțumit de florile tale.

Opțional: utilizați un singur bețișor înmuiat într-o singură culoare de vopsea, pentru a adăuga și mai multă definiție florilor dvs.

Pasul 5: Adăugați un ghiveci de flori din pâslă. Folosiți un stilou cu gel pentru a trasa șablonul ghiveciului pe pâslă maro. Decupați ghiveciul de pâslă. Adăugați lipici în interiorul formei ghiveciului de flori. Prinde ghiveciul de flori din pâslă cu lipici pentru a-l atașa pe tablou. Lăsați lipiciul să se usuce.

Pictura cu flori este completă!

 


Dacă îți plac sugestiile mele de activități, distribuie materialul și altor părinți.

Lasă un comentariu