„Hänsel și Gretel” și „Teatrul umbrelor”, la Teatrul „Puck”, în weekend

poveste copii

Micii spectatori clujeni sunt așteptați la finalul săptămânii la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca cu două spectacole. Este vorba de  „Teatrul Umbrelor”/„Árnyak színháza”, în regia și dramatizarea lui Rumi László (sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 11) și de „Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm, în regia Ibolyei Varga  (duminică, 14 ianuarie, de la orele 11 și 12.30), precum și marți, 16 decembrie, de la ora 17.

Povestea redată în spectacolul „Teatrul Umbrelor”/„Árnyak színháza”, începe într-un orășel de provincie, al cărui teatru își închide porțile. Bătrâna doamnă sufleur, Ofelia, stinge luminile rampei. Luându-și rămas bun de la scenă, ea este copleșită de amintiri și are senzația că este urmărită. Ajungând în odaia ei se instalează în balansoar și surprinde ființele misterioase care o urmăreau: umbrele personajelor pe care le cunoștea din spectacole. Ele se adăpostesc în căsuța doamnei, dar gălăgia pe care o fac atrage mânia proprietarului, fiind amenințată cu evacuarea. Ofelia se hotărăște să adune umbrele neastâmpărate într-o trupă de teatru pentru a prezenta scene din vechile spectacole. Teatrul Umbrelor va porni într-un turneu mondial și va avea succese după succese. Umbre de personaje din toată lumea i se alătură, până când, într-o zi, apare silueta unui personaj misterios.

Regia și dramatizarea: Rumi László.

Scenografia: Molnár Jacqueline.

Compozitor: Bakos Árpád.

Asistent regie: Pünkösti Laura.

Distribuția: Balogh Dorottya, Patka Ildikó, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Mostis Balázs și Szűcs Tamás.

Instrumentist: Horváth Jonathán.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

 

Spectacol despre solidaritate și iubire fraternă

Frumoasa poveste a peripețiilor lui Hänsel și Gretel în pădurea fermecată va fi prezentată la Teatrul de Păpuși „Puck” duminică, 14 ianuarie, de la orele 11 și 12.30, precum și marți, 16 ianuarie, de la ora 17.

Mesajul poveștii este acela că solidaritatea și iubirea pot să învingă forțele malefice.

„Iubirea dintre frați este protejată de o lume sacră, iar încercările prin care trec îi ajută să se regăsească. Fiecare intervine salvator atunci când celălalt este în pericol”, precizează Varga Ibolya, regizoarea spectacolului.

Scenariul spectacolul este semnat de Ovidiu Pecican, scenografia de Epaminonda Tiotiu, iar muzica a fost compusă de Péter Venczel. În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu, Angelica Pamfilie și Andra Cotiușcă.

Spectacolul durează aproximativ 55 de minute, va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

 

Cum se achiziționează biletele

Tarifele biletelor de intrare la spectacolele Teatrului de Păpuși Puck s-au modificat începând din 1 ianuarie 2024, în baza Hotărârii nr. 221/2023 a Consiliului Județean Cluj. Astfel, biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediu în zilele de sâmbătă și duminică va costa 48 de lei pentru adulți, 24 de lei pentru pensionari și 12 lei pentru preșcolari, elevi și studenți. De asemenea, biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri va costa 10 lei pentru copii, elevi, studenți (tarif redus cu 75%), pentru pensionari 20 de lei (tarif redus cu 50%), iar pentru adulți 40 de lei.

 

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

 

Spectatorii sunt rugați să ajungă cu 15 de minute înainte de ora de începere a spectacolului.

 

 

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Lasă un comentariu