Heroes Race: Un concept nou de competiție sportivă, lansat cu succes la Cluj-Napoca!

Peste 100 de copii – dintre care 52 de la Centrele de Plasament DGASPC Cluj-Napoca, Gherla și Turda – au luat startul la prima ediție a evenimentului sportiv de alergare cu obstacole Heroes Race. Copiii din cadrul centrelor de plasament au făcut echipă cu cei de la fața locului și au concurat în echipe de câte 3 pentru obținerea premiilor puse în joc de organizatori.

Cursa, care promovează un concept inedit de competiție, ce reprezintă un amestec între abilitățile sportive individuale și colaborarea ca și echipă, a reușit să aducă împreună tineri din medii sociale diferite pentru o zi plină de distracție, solidaritate, incluziune socială și competitivitate sportivă.

 

 

Formatul cursei de la Cluj-Napoca a fost unul compact, dar foarte dinamic (ștafetă 3x100m individual + 50m cooperativ), fiind foarte apreciat de către participanți, dar și de către spectatori. Acesta preia parțial formatul utilizat în cadrul probei Cooperative Team Relay de la Campionatelor Europene de Sporturi cu Obstacole. Evenimentul – la care înscrierea a fost gratuită – a fost organizat pe date de 2 septembrie 2023 în Baza Sportivă Gheorgheni, cu susținerea Consiliului Județean Cluj, a Municipiului Cluj-Napoca, Leroy-Merlin România, Decathlon România, Tata Vlad și Campus Online Print Shop. Copiii au concurat în cadrul celor 2 categorii (5-9 ani mixt și 10-14 ani mixt), pentru premiile de peste 5.000 de lei – din care 3.600 de lei în bani – puse în joc de organizatori.

 

Acțiune coordonată cu Clubul Sportiv U Cluj în timpul evenimentului

Heroes Race este un concept care își propune să prezinte în cadrul fiecărei ediții modele demne de urmat din sportul românesc. În cadrul competiției de copii de la Cluj-Napoca, s-a desfășurat o acțiune coordonată cu managerul echipei de handbal masculin a Clubului Sportiv U Cluj, domnul Liviu Hossu, prin care lotul complet de seniori al echipei clujene a explicat importanța concepului de teamwork eficient în atingerea obiectivelor propuse, concept esențial și în cadrul competiției la care urmau să participe copiii.

 

Despre Heroes Race

Cursa promovează un concept de competiție inedit, în care conlucrarea ca și echipă este esențială pentru obținerea victoriei. Următoarea ediție a evenimentului, planificată pentru 2024, va include și categorii pentru seniori dar si pentru persoane cu deficiente motorii. Aceasta face parte din categoria curselor de alergare cu obstacole, un sport aflat în conturare și în România, care urmează se înlocuiască proba de călărie din grila de Pentatlon Modern după Olimpiada de la Paris din 2024.

 

 

Lasă un comentariu