Interviu cu Bianca Petean, manager centru educațional La Ursuleți

Toamna e la câțiva pași de noi, vacanța e pe final și încă sunt în toi evenimentele culturale și distractive cu activități pentru copii și întreaga familie. Dar toamna aduce cu ea forfota începerii anului școlar. Ți-ai înscris copilul în învățământul de stat sau cel privat?

Dacă ești acel părinte care nu a prins un loc din cele oferite de sistemul de stat antepreșcolar (creșă) și preșcolar (grădiniță), te anunț că ai posibilitatea să contactezi un centru nou educațional La Ursuleți ce își deschide porțile în weekendul 26-27 august la Cluj.

Bianca Petean alături de soțul ei vă așteaptă cu brațele deschise și plini de entuziasm pentru a primi copilașii la educație prin joacă într-un mediu perfect destinat celor mai mici curioși.

La Ursulet 1

Ce anume v-a determinat să deschideți un centru educațional pentru copii?

Deschiderea noului centru educațional La Ursuleți reprezintă pentru mine realizarea unei pasiuni de lungă durată pentru educație. Această pasiune a fost încurajată de influența puternică a bunicii mele care a fost învățătoare și a celeilalte bunici care a fost profesoară de limba română. Astfel, am crescut într-un mediu în care am înțeles importanța valorilor și impactului pozitiv pe care educația îl poate avea în viețile copiilor.

Totuși, momentul definitoriu care m-a îndemnat să transform pasiunea mea într-o acțiune concretă a fost experiența mea de predare a limbii engleze în comunitățile de români din Londra. Acolo am avut ocazia să văd cum educația poate fi un factor de coeziune și dezvoltare personală în cadrul unei comunități aflate într-un mediu străin. Astfel, toate aceste influențe și experiențe m-au încurajat să deschid centrul educațional La Ursuleți, unde avem ca scop oferirea unei educații de calitate, inspirată de tradiție, dar adaptată cerințelor și provocărilor moderne.

Cum ați ales locația, cine v-a ajutat să proiectați și să amenajați spațiile de joacă și cele în care vor avea loc activitățile zilnice?

Alegerea locației noastre a fost influențată de faptul că zona în care ne aflăm este una foarte liniștită și puțin circulată. Spațiul nostru verde din curte a fost o descoperire perfectă, oferindu-ne o mică oază de natură în inima orașului, ceea ce corespunde în mod ideal cu ceea ce căutam să oferim micuților noștri. Însă mentorii noștri și susținătorii în acest proiect au fost alți antreprenori din domeniul educației private din județul Sibiu. Am fost inspirați în mod special de un cuplu tânăr și entuziast, care de trei ani administrează cu succes o creșă și grădiniță din orașul lor. Vizitând această grădiniță la începutul anului, am fost foarte inspirați de modul în care funcționează, iar experiența lor ne-a ajutat în mod semnificativ în proiectarea și amenajarea spațiilor noastre de joacă și pentru activitățile zilnice.

 Ce fel de concept educațional (o metodă nouă sau cea clasică) abordați pentru micuții care vă vor trece pragul?

La centrul educațional La Ursuleți, ne bazăm pe curriculum-ul avizat și aprobat de Ministerul Educației. Astfel, oferim o bază solidă în educație, integrând totuși elemente moderne și inovatoare în cadrul abordării noastre educaționale. În plus, aducem și o dimensiune nouă centrului nostru prin propunerea unui program scurt de weekend, la nevoie, menit să ofere o soluție convenabilă părinților care au nevoie de sprijin suplimentar, și să își lase copiii într-un mediu familiar.

La ursuleti 2

Prezentați-ne oferta educațională pregătită micuților ce vor avea parte de educație timpurie antepreșcolară și preșcolară.

Oferta noastră educațională pentru micuții din etapa antepreșcolară și preșcolară este bogată și diversificată. În plus față de abordarea clasică, punem un accent special pe studierea timpurie a limbilor străine, în special limba engleză, pe care o vom integra zilnic în activitățile noastre. Astfel, “ursuleții” noștri vor avea oportunitatea de a dezvolta abilități lingvistice și de comunicare într-un mediu stimulant și interactiv.

Pe ce criterii ați selectat personalul și educatorii cu care vor fi mai mereu în contact micuții noștri?

Am ales cu grijă educatorii și personalul nostru pentru a asigura o experiență educațională de înaltă calitate pentru micuții noștri. Educatoarele noastre sunt tinere, entuziasmate și pline de energie, având studii solide în domeniul pedagogiei. Cu o experiență diversă, atât în cadrul grădinițelor de stat, cât și private, suntem încrezători că vor forma o echipă excelentă în planificarea și desfășurarea activităților specifice vârstei preșcolare, asigurând astfel o creștere armonioasă pentru cei mici.

 

Ce fel de condiții de joacă și spații educative le-ați pregătit copiilor?

În prezent, oferim două săli de grupă special amenajate pentru activitățile zilnice, o sală multifuncțională ce poate fi adaptată pentru diverse activități precum lectura (ca o notă personală, fiind absolventă a Facultății de Litere, înclin spre promovarea lecturii și îmi doresc să îi inspir și pe copii în acest sens) sau jocuri interactive, o sală de mese și un spațiu de joacă în aer liber în curtea noastră, conceput pentru activități recreative și sportive adecvate vârstei copiilor.

La ce adresă vă găsesc părinții dacă vor să viziteze centrul? Cum au loc înscrierile și ce taxe aveți pentru grupele de creșă și grădiniță?

Suntem localizați în cartierul Mărăști, pe strada Barbu Patriciu nr. 67 și vă așteptăm cu drag la centrul nostru pentru a vă programa o vizită. Pentru a vă înscrie copilul, vă încurajăm să ne contactați printr-un apel sau mesaj, astfel încât să putem stabili o întâlnire personalizată. În timpul acestei vizite, putem discuta în detaliu despre programul nostru și să ne asigurăm că suntem alegerea potrivită pentru micuțul dumneavoastră. Cu privire la taxele pentru grupele de creșă și grădiniță, vă rugăm să ne contactați direct pentru informații mai precise, deoarece acestea pot varia în funcție de opțiunile și serviciile oferite.

 

Lasă un comentariu