Interviu cu Lucia Deac, fondator Club YoYo, centru educațional din Florești

Club YoYo

Clubul YoYo este un centru de tip afterschool în Floresti, unde toți copiii se simt ca acasă.

Din dragoste pentru copii, de a crește copii echilibrați, independenți, de a asimila cunoștințe prin metode cât mai accesibile, la club YoYo se pune accent pe jocuri, experimente, crafturi și arte.

Pentru foarte multi părinți programul after school reprezintă soluția optimă având certitudinea că ai lor copii sunt sprijiniți la efectuarea temelor, hrăniți și atent supravegheați. Poate acestea sunt cele mai importante lucruri pentru un părinte atunci când ia în calcul să își lase copilul la un afterschool. Un alt plus este acela că, după ce își fac temele, copiii participă la diverse cursuri facultative, în funcție de pasiunile fiecăruia: arte, științe, canto, pian, teatru.

Clubul YoYo este suportul emoțional al fiecărui copil venind în întâmpinarea lui cu organizări de spectacole cu copii, ce îi pun în valoare, le oferă încredere în sine.

“’Ne amintim cu drag de fiecare copilaș care ne-a trecut pragul.
La Club YoYo ne interesează mult performanța școlară, dar ne interesează și mai mult inimioarele copilașilor, dezvoltarea lor socială și emoțională!”” ne spune Lucia Deac, fondatoarea clubului YoYo pe care am invitat-o să ne răspundă unui set de întrebări pentru a-i cunoaște povestea ei și cum a luat naștere clubul YoYo.

Ce te-a determinat să deschizi un centru educațional pentru copii? Și de ce ai ales comuna Florești?

Lucrez cu copiii de peste 25 de ani. Mă consider ca un adevărat bijutier, deoarece iubesc să lucrez cu aceste mici “diamante”. Am deschis Club YOYO în 2018 având dorinţa de a oferi copilaşilor un loc aproape de casă în care să îşi descopere talentele şi să se dezvolte din punct de vedere academic, emoţional şi social.  Am ales comuna Floreşti pentru că şi noi locuim acolo şi am văzut această nevoie de a duce copiii la diverse opţionale în zona limitrofă, fără a fi nevoiţi să petrecem câteva ore pe drum.

Ce fel de servicii oferiți părinților pe parcursul unui an școlar? Dar în vacanțe?

Seriviciile noastre sunt extrem de diversificate: de la program complet de before si afterschool, la cursuri de instrumente (pian, chitară, tobe, chitară bass), canto, engleză aplicată, teatru, scenografie, șah, pictură şi suntem deschişi să oferim şi alte ateliere în funcţie de nevoile copiilor şi în vederea unei creşteri educaţionale a lor.

Pe parcursul vacanţelor avem programul de Vacanţă Veselă în cadrul căruia învățăm lucruri noi descoperind natura prin intermediul jocului și al experimentelor.

Din cine este formată echipa care coordonează acest centru?

Echipa noastră este formată din 9 cadre didactice. Fiecare dintre ei sunt specializaţi pe zona didactică în diverse domenii, pe care le predau în cadrul Clubului YOYO.

Descrie Club YoYo în 3 cuvinte magice.

3 cuvinte magice….iubire, respect, profesionalism.

Pentru părinții interesați de serviciile și opționalele oferite, unde vă găsesc și cum pot lua legătura cu voi?

Ca şi locaţie suntem în Floreşti, pe strada Prof. Ioan Rus 135, iar pentru a vedea detalii despre noi şi activitatea desfăşurată putem fi găsiţi pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/clubyoyokids sau pe site-ul https://www.clubyoyokids.com/

Câteva cuvinte despre Lucia Deac, administratorul Clubului YoYo.

Sunt mămica a 2 fetiţe drăguţe, care au fost şi motivaţia mea ce mai puternică de a deschide un Club unde copiii să se simtă ca şi „acasă”. Tocmai de aceea pentru copiii de la Club sunt “mama Lucia”. Îmi place mult ce fac, mă bucur că mi-am găsit chemarea şi îmi doresc să ajut cât mai mulţi tineri şi copii să o facă încă de timpuriu. Cred că Dumnezeu mi-a dat un izvor de iubire cu care să umplu rezervoarele a câtor mai mulţi copilaşi.

De unde vine denumirea de “Club YOYO”?

Jucăria Yoyo, reprezintă foarte bine motto-ul nostru şi ceea ce dorim să facem prin Club YOYO şi anume: “what goes around comes around”. Considerăm că ceea ce investim în copiii acestei generaţii este ceea ce vom primii înapoi peste ani. Ceea ce sădeşte omul, aceea va şi culege. Dacă noi sădim dragoste, empatie, cultură, vom culege roade frumoase la vremea potrivită.

Afterschool

Lasă un comentariu