Rețetă de brioșe cu dovleac copt

Recent am făcut niște 𝐛𝐫𝐢𝐨ș𝐞 𝐜𝐮 𝐝𝐨𝐯𝐥𝐞𝐚𝐜 𝐜𝐨𝐩𝐭 care au fost pe placul copiilor.

Despre dovleac am povestit și cu alte ocazii și știm că este bogat în betacaroten, fibre, acid folic, vitamina E.

Important este să găsiți variante de a introduce alimentele nutritive, cum ar fi dovleacul, în dieta copiilor voștri, iar prepararea alimentelor dulci, precum brioșele poate fi o modalitate care ar putea avea succes!

O altă variantă prin care am reușit să includ dovleacul în alimentația copiilor mei a fost supa cremă din dovleac și mazăre galbenă, pe care copiii au mâncat-o cu crutoane aromate.

𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐫𝐞ț𝐞𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐛𝐫𝐢𝐨ș𝐞 𝐚𝐯𝐞ț𝐢 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞 𝐝𝐞:

𝑰𝒏𝒈𝒓𝒆𝒅𝒊𝒆𝒏𝒕𝒆 𝒖𝒎𝒆𝒅𝒆
– 1 cană piure de dovleac (dovleac copt sau amestec mere coapte/dovleac)
– ½ cană de miere (eu am folosit mai puțin, aproximativ ¼ cană)
– ¼ cană ulei de rapiță
– 2 ouă la temperatura camerei
– ¼ cană de lapte, mai mult dacă cere compoziția

Ingrediente uscate:
– 1 ½ cană de făină
– 1 linguriță bicarbonat
– 1 linguriță scorțișoară
– ½ linguriță nucșoară sau alte condimente preferate
– ¼ cană fructe uscate sau fulgi de ciocolată (opțional)
– sare, un vârf de cuțit

𝑴𝒐𝒅 𝒅𝒆 𝒑𝒓𝒆𝒑𝒂𝒓𝒂𝒓𝒆:
1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius
2. Într-un bol amestecați împreună piureul de dovleac, mierea, uleiul de rapiță, ouăle și laptele
3. Într-un vas separat amestecați ingredientele uscate.
4. Adăugați treptat ingredientele uscate în vasul cu ingrediente umede și amestecați-le până se formează o pastă omogenă
5. Puneți compoziția în forme de brioșe pe care le umpleți aproximativ ¾ din formă
6. Se coc brioșele aproximativ 25-30 minute, până capătă o culoare aurie deasupra sau puteți face testul scobitorii.
Noi le-am servit atât la gustare cât și la micul dejun alături de o cană de lapte!

Un proiect în colaborare cu @Nutritionist Dietetician Oana Alecsa – NutriMama . Mulțumim cu recunoștință pentru sfaturile și sugestiile primite.

Lasă un comentariu