Să vorbim despre (diz)abilitate

👄👁👂 Nick Vujicic spune: că nimeni nu este diferit, toată lumea a ajuns pe pământ cu un scop”.
Părinți, dascăli, vă invităm sâmbătă 23 septembrie de la ora 10, la cafeneaua sociala Cofeels, str Sincai nr 9 la o discutie pe tema dizabilitatii, in cadrul proiectului Erasmus Activism si voluntariat pt persoanele cu dizabilitati, organizat de TB – Think Big și Asociatia Educativ  in colaborare cu Asociatia Parintilor Copiilor cu Sindrom Down Cluj.
🗣 Conform DEX: dizabilitate = Stare fizică, psihică sau mintală, care limitează o persoană în deplasare, activitate, receptare. Sinonim: handicap
📙 Recomandări de cărți despre dizabilitate care inspiră:
“𝐄𝐥𝐚 𝐜𝐞𝐚 𝐟ă𝐫ă 𝐝𝐞 𝐜𝐮𝐯𝐢𝐧𝐭𝐞” (carte ilustrată pentru copii) de Victoria Pătrașcu
Ela este fetiţa cea mută, cu care copiii nu se joacă, pe care nimeni nu o poate înţelege. În fața tăcerilor ei până şi oamenii mari ridică neputincioşi şi trişti din umeri. Până într-o bună zi, când Ela cea fără de cuvinte îşi găseşte un prieten, unul adevărat, care o înţelege şi care îi va fi alături.
„𝐏𝐨𝐭 𝐬ă𝐫𝐢 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐛ă𝐥ț𝐢” de Alan Marshall.
O mică poveste autobiografică, prima parte din trilogia ce ne vorbește despre un băiat, proiecția autorului, care a suferit poliomielită și a pierdut capacitatea de a merge. Întâmplarea are loc în Australia, iar Alan este norocos să aibă o familie uimitoare care, încă din copilărie, a ajutat la formarea caracterului său puternic original. Într-adevăr, tatăl se îndoiește puțin de el la început. El a dorit să crească un dresor de cai sălbatici  în locul lui, dar cum e posibil acest lucru când fiul său nu poate să meargă? Dar Alan îi arată că persistența și sprijinul îi va permite să depășească aproape toate dificultățile.

Seria „Ț𝐮𝐩. 𝐈𝐦𝐩𝐨𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥 𝐞 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝐮𝐧 𝐜𝐮𝐯â𝐧𝐭.” Cartea întâi. de Alex Donovici Ai auzit vreodată de povestea lui Țup, puiul de ciocârlie care a învățat limba oamenilor pentru a salva pădurea? Ţup este o micuţă ciocârlie care arată diferit în comparaţie cu fraţii săi. S-a născut fără aripi şi cu picioarele scurte. Dar curajul şi perseverenţa ei au ajutat-o să salveze pădurea.

𝐕𝐢𝐚ț𝐚 𝐅ă𝐫ă 𝐋𝐢𝐦𝐢𝐭𝐞 de Nick Vujicic, „Bărbatul fără brațe și picioare”, care a reușit să devină unul dintre cei mai renumiți vorbitori motivaționali, poate să înoate, să joace golf, să călărească, să scrie la calculator…

👉 Vom avea o întâlnire cu:

🌟tineri
🌟persoane cu dizabilități
🌟părinți și asistenți personali
🌟specialiști
🌟jurnaliști
Despre:
♥️drepturilor persoanelor cu dizabilități și
♥️promovarea voluntariatului în rândul tinerilor cu aceste persoane…cu adevărat un „win-win situation”
Locație: Cafeneaua Cofeels, prima cafenea socială din Transilvania care oferă șanse de angajare și dezvoltare profesională persoanelor cu dizabilități.
Revenim cu detalii despre concluziile discuțiilor și cu poze frumoase .

Lasă un comentariu