La nivel internațional, luna Mai este luna în care se acordă o mai mare importanță Sănătății Mintale Materne, iar prima săptămână este considerată Săptămâna Conștientizării Sănătății Mintale Materne.
În România, prima ediție dedicată sănătății mintale a mamelor a fost organizată în anul 2021. Aflat la cea de-a IV-a ediție, evenimentul dedicat sănătății mintale materne din acest an include o conferință publică cu lectori din diferite domenii ce va avea loc în data de 11 mai la Timișoara între orele 10-14, dar și o serie de ateliere practice și online ce vor fi susținute pe durata a două săptămâni (6-19 Mai).
În cadrul evenimentului din acest an, Niculina Ghițulescu – fondator La Pas prin Mămicie și inițiatoarea acestui proiect – va avea alături medici, psihoterapeuți, educatori prenatali, doula la naștere și postpartum, facilitatori constelații familiale, scriitori, coachi, instructori și antrenori de fitness, kinetoterapeuți, bloggeri, instructori yoga, artiști intuitivi, consultanți în babywearing, constanți HR, care vor aborda în prezentările și atelierele lor subiecte de interes din spectrul sănătății mintale a mamei.
Accesul la conferința de la Timișoara intitulată „Mama sufocă femeia” se face accesând link-ul La pas prin mămicie
Pentru ateliere cu prezență fizică va fi nevoie de confirmare a prezenței, iar întâlnirile online vor putea fi vizualizate pe Youtube pe canalul La pas prin mămicie și direct pe pagina de Facebook a evenimentului Săptămâna Sănătății Mintale Materne.
Ce Ne Propunem?
Săptămâna Sănătății Mintale Materne are ca scop principal să ofere suport și resurse esențiale pentru mamele care se confruntă cu provocări legate de sănătatea lor mintală. Prin intermediul unei game variate de evenimente, workshop-uri și resurse online, dorim să:
- Evidențiem importanța sănătății mintale a mamei și să dezvoltăm conștientizarea în comunitate.
- Oferim un spațiu sigur și încurajator pentru mamele care doresc să își împărtășească experiențele și să găsească sprijin reciproc.
- Furnizăm informații utile, instrumente și strategii practice pentru gestionarea stresului, anxietății și depresiei postpartum.
- Promovăm îngrijirea personală și auto-compasiunea ca elemente esențiale pentru o sănătate mintală și emoțională optimă.
Echipa proiectului este formată din patru femei:
Niculina Ghițulescu – fondatoarea proiectului Săptămâna Sănătății Mintale Materne, Consilier pentru mame, Fondator „La Pas prin Mămicie” soție și mama unui băiețel minunat. El a fost cel care i-a adus noi perspective asupra lumii și datorită căruia La pas prin Mămicie a luat naștere. Rolul ei este să ajute femeile, în general, și mamele, în particular, să își redescopere propria înțelepciune și putere.
Adriana Roman – Scriitoare, Ghid pentru evoluție conștientă – mamă, scriitoare, specialist în branding și evolution coach. Prin munca ei ajută soloprenorii să-și creeze o identitate de brand, să-și lanseze produsele/serviciile și să păstreze cât mai aproape de armonie aria personală.
Ramona Oancea – Trainer, Facilitator educațional – pasionată de domeniul dezvoltării resurselor umane și își dorește să împuternicească indivizii să își atingă potențialul maxim. Această pasiune i-a devenit și vocație și consideră un succes fiecare experiență prin care oamenii cu care lucrează au momente de A-HA și se simt inspirați. Cum spunea Alexander Den Hejjer, consideră că pentru a inspira oamenii este nevoie să le arăți superputerile pe care le dețin ei, nu tu.
Elena Ghițulescu – Moderator radio, Fondator „Cititor în pijama” – iubitoare de cărți, muzică și oameni. Râde cu gura până la urechi, îi place să iasă din zona de confort și adoră să facă emisiuni în care invită autori de cărți. Dacă ar exista un job cu numele „Cititor de cărți”, acolo s-ar angaja. Mamă de băiat, trecută cu brio prin viața de 35 de ani.
Viziunea noastră este să creăm o lume în care fiecare mamă să se simtă susținută, încurajată și înțeleasă în călătoria ei în rolul de mamă, contribuind în acest fel la bunăstarea familiilor și a societății. Ne propunem să inspirăm și să mobilizăm mamele, dar și comunitatea în sprijinirea sănătății mintale materne, promovând conștientizarea, accesul la resurse și creșterea înțelegerii și acceptării.
Participă și Fii Parte din Schimbare!
Invităm toate mamele, viitoarele mame și susținătorii să se alăture demersului nostru pentru a face din sănătatea mintală maternă o prioritate. Indiferent dacă vă confruntați cu dificultăți sau doriți să vă implicați în sprijinirea altor mame, fiecare voce și contribuție contează.
Pentru mai multe informații despre evenimente, program și modalități de participare, vă rugăm să vizitați Pagina de Sănătate Mintală Maternă.
Haideți să facem din Săptămâna Sănătății Mintale Materne un moment de solidaritate și vindecare pentru toate mamele!
Bilete disponibile aici.
Nu sunt comentarii