S-a deschis Muntele Basmelor, un parc de amuzament pentru întreaga familie

Azi, sâmbătă, 12 august 2023 se inaugurează Muntele Basmelor, un parc de amuzament special conceput pentru copii, la Buscat Resort, în județul Cluj.

🦖 A fost odată, ca niciodată, un parc de amuzament chiar în inima pădurii, la Buscat. Și oamenii locului l-au numit 𝐌𝐮𝐧t𝐞𝐥𝐞 𝐁𝐚𝐬𝐦𝐞𝐥𝐨𝐫. Povestea spune că în acest loc magic sălășluiesc 𝐛𝐚𝐥𝐚𝐮𝐫𝐢, 𝐝𝐫𝐚𝐠𝐨𝐧𝐢 𝐬̦𝐢 𝐝𝐢𝐧𝐨𝐳𝐚𝐮𝐫𝐢, 𝐩𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐞𝐬𝐞 𝐬̦𝐢 𝐮𝐧𝐢𝐜𝐨𝐫𝐧𝐢. 

 

Parcul combină magia poveștilor și a basmelor cu spiritul de aventură, totul pentru a crea o experiență de neuitat pentru cei mici și familiile lor, pe timp de vară. Parcul a fost amenajat în vecinătatea domeniului schiabil Buscat, în Munții Apuseni, la 1.600 m altitudine și se întinde pe o suprafață de 200.000 mp. Aici, copiii vor fi întâmpinați de personaje de basm, precum balauri, dragoni, giganți, unicorni și multe altele, toate pregătite pentru a-i transpune în lumea captivantă a basmelor.

O lume a fantasticului pe Muntele Basmelor

🌵 ”Suntem fericiți să anunțăm deschiderea parcului Muntele Basmelor, un loc special conceput pentru a oferi copiilor experiențe unice și educative, dar în același timp pline de aventură în mijlocul naturii. În cadrul acestui parc, cei mici vor putea explora și învăța prin joacă, având parte de provocări diverse, trasee de cățărare, ateliere interactive și jocuri captivante. Este un proiect amplu pe care ne-am dorit foarte mult să îl dezvoltăm pentru a aduce bucurie în natură și pe timpul verii. Muntele Basmelor va fi o destinație de vis pentru copiii din întreaga țară. Prin activitățile variate și provocările potrivite pentru toate vârstele, ne dorim să le oferim celor mici o experiență memorabilă într-unul dintre cele mai ozonificate locuri naturale din Apuseni”, a declarat Iancu Șerbănescu, administrator Buscat Resort.

  • Parcul dispune de ateliere interactive, căsuțe în copaci, tobogane și trasee montane de 2 km, toate proiectate special pentru a stimula creativitatea și dezvoltarea abilităților copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Întreg traseul este presărat cu 25 de personaje 3D supradimensionate, create în România, de până la 7 m înălțime. Aceste personaje sunt prezentate într-un mod interactiv, cu accent pe descoperire și aventură, oferindu-le copiilor șansa de a-și folosi imaginația și creativitatea într-o atmosferă distractivă și relaxantă.

 

Orar de funcționare:
Vineri – Duminică: 10:00 – 19:00;
● În timpul săptămânii: acces pentru grupuri organizate, pe bază de programare.

Telefon 0733 336 553

Parcul de amuzament ”Muntele Basmelor” va fi deschis până în luna octombrie.

Parcurgerea traseului variază între 2 și 4 ore, în funcție de abilitățile și condiția fizică a fiecărui participant.

 

Explorează magia din muntele Basmelor

Copiii vor avea parte de o experiență de neuitat. Parcul este înconjurat de o atmosferă magică, în mijlocul naturii, în pădurea din cadrul Buscat Resort la doar 55 km de Cluj-Napoca.Pe lângă personajele preferate din povești precum: prințese, unicorni, dragon, balaur cu 3 capete de dimensiuni impresionante și multe altele , parcul oferă o gamă largă de activități recreative pentru copii. Micuții își pot testa agilitatea și curajul pe diverse structuri: ateliere de cățărat, căsuțe în copaci, tiroliene, leagăne, topogane etc., toate amenajate special pe un traseu de 2 km. Fiecare colțișor al parcului  este conceput cu grijă pentru a stimula imaginația copiilor și a le oferi momente de joaca de neuitat.

Bilete se pot cumpăra de la intrare (50 lei/adult, 40 lei/copil (3-14 ani), gratuit copil sub 3 ani). Sunt disponibile și bilete online.

Parcul ”Muntele Basmelor” se alătură altor destinații similare din țară, cum ar fi cele din Râșnov, Stâna de Vale și Hațeg, însă aduce o atmosferă unică, concentrată pe basme și aventuri fantastice. Muntele Basmelor reprezintă un loc în care copiii vor putea să se bucure de aventură și distracție în mijlocul naturii, oferindu-le ocazia de a-și crea amintiri prețioase într-un decor magic și captivant.

 

Buscat Resort este un complex turistic situat în inima Transilvaniei, în apropierea municipiului Cluj-Napoca. Resortul oferă o varietate de activități recreative și sportive atât în sezonul de iarnă, cât și în cel de vară, incluzând schi, snowboard, ciclism, hiking și multe altele. Parcul Muntele Basmelor este o completare a ofertei diverse pe care acest complex o pune la dispoziția vizitatorilor săi.

 

Experimentați atmosfera magică a parcului și descoperiți povești fermecate în fiecare colț al locației.

 

Lasă un comentariu