Teatrul „Puck” se alătură Campaniei „Artiștii pentru artiști”. Biletele se vând doar în format fizic.
Teatrul de Păpuși „Puck” se alătură în acest weekend ediției a 20-a a Campaniei „Artiștii pentru artiști”, desfășurată de UNITER, un maraton caritabil dedicat artiștilor aflați în situații dificile. Vor fi donate acestei cauze încasările de la spectacolele din acest weekend: „Aventurile lui Pulcinella”/ „Pulcinella, kutyabaja”, (sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 11) și „Spiridușul voinic” (duminică, 7 aprilie, de la orele 11 și 12.30). La aceste reprezentații, biletele se vând doar în format fizic.
Primul spectacol susținut de artiștii Teatrului „Puck” în cadrul acestei acțiuni este spectacolul „Aventurile lui Pulcinella”/ „Pulcinella, kutyabaja”, conceput și interpretat de Szűcs Tamás, programat sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 11.
Diavolul nu doarme niciodată, iar acum îl antrenează pe prostuțul Bodri, câinele de pază al iadului. Pulcinella, care se bucură de viață și de distracția oamenilor, dă peste ei într-o zi și nu lipsesc nici răutățile. Dar, ca întotdeauna, Pulcinella are totul sub control…
Consultant artistic: Bonczidai Dezső.
Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
Durata spectacolului: 35 minute.
Călătorie într-un decor magic
Chiar dacă ești mic, poți să fii curajos și puternic. Acesta este mesajul principal al spectacolului „Spiridușul voinic”, în regia Andreei Bolovan, care va fi prezentat la Teatrul „Puck” duminică, 7 aprilie, de la orele 11 și 12.30.
Povestea prezintă călătoria eroului spiriduș care, prin curajul și bunătatea sa, caută să restabilească armonia în Poiana Izvorului de Aur. În această incursiune magică descoperim imaginarul fantastic al lumii necuvântătoarelor.
Spectacolul are un impact vizual puternic, iar concepția scenică unește organic estetica păpușilor și marionetelor cu decorul, muzica și jocul actorilor.
E un spectacol foarte colorat, impresionant din punct de vedere vizual, cu păpuși expresive și decoruri pline de culoare, cu licurici aurii care dansează, alcătuind o atmosferă magică.
Distribuția este alcătuită din Ion Iurcu, Iulian Lungu și Andra Cotiușcă. Figurație: Cosmin Cîrlea.
Scenografia și pictura sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, muzica de Kevin MacLeod, iar pregătirea muzicală de Robert Papp. De asemenea, Attila Nagy asigură sound design-ul, iar Călin Negrea se ocupă de light design.
Spectacolul se joacă în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.
Campanie națională pentru artiștii aflați în nevoie
Teatrul de Păpuși „Puck” se alătură în acest weekend ediției a 20-a a Campaniei „Artiștii pentru artiști”, desfășurată de UNITER, „un maraton caritabil dedicat artiștilor care, din diferite motive, nu mai pot crea misterul teatral pentru o vreme sau pentru totdeauna”, potrivit organizatorilor.
Astfel biletele de la spectacolele din weekendul 6-7 aprilie pot fi achiziționate DOAR NUMERAR, înainte de începerea spectacole și vor avea prețul unic de 20 de lei. NU se vor vinde bilete online pentru aceste reprezentații.
Fiți parte din schimbarea de atitudine faţă de situaţia delicată a unora dintre artiştii români!
Cumpărați bilete la spectacolele de teatru din cadrul Campaniei și contribuiți în mod direct la alimentarea Fondului de Solidaritate Teatrală – RO14BRDE445SV17256174450!
Spectatorii sunt rugați să ajungă cu 15 minute înainte de ora de începere a spectacolului.
Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”
Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.
Nu sunt comentarii