„Turnulețul” și „Pălăria buclucașă”, spectacolele din weekend ale Teatrului „Puck”

puck

„Turnulețul” și „Pălăria buclucașă”, spectacolele din weekend ale Teatrului „Puck”

Un spectacol interactiv, precum și o reprezentație nonverbală sensibilă și delicată, în care spectatorii vor descoperi o perspectivă inedită asupra ritmului vieții vor fi prezentate la finalul acestei săptămâni la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca. Concret, este vorba de Turnuleţul”/„A Tornyocska”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó (în sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 11, în limba maghiară) și „Pălăria buclucașă”, în regia lui Rachel Welch și a Andrei Cotiușcă (duminică, 24 septembrie, de la orele 11 și 12.30, nonverbal).

 

Micii spectatori clujeni sunt așteptați sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 11, la sediul Teatrului „Puck” (str. I. I. C. Brătianu, nr. 23), la spectacolul „Turnuleţul”/„A Tornyocska”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó. Este un spectacol de marcă al Teatrului clujean, a cărui premieră a avut loc în februarie 1998, fiind reluat în urmă cu doi ani, cu echipa tinerilor actori ai secției maghiare.

Scenografia este semnată de K. Kalinovszki Mária, iar muzica de András Enikő și Csortán Márton. În distribuție: Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Szűcs Tamás și Kötő Áron.

Spectacolul are loc în limba maghiară și durează aproximativ 40 de minute. Vârsta minimă recomandată este de doi ani.

Spectacol sensibil și delicat

 

De asemenea, duminică, 24 septembrie, de la orele 11 și 12.30, artiștii instituției vor susține spectacolul nonverbal „Pălăria buclucașă”. Este povestea incredibilă a unui tată și a fiicei lui, ale căror vieți se schimbă în ziua în care o pasăre își face cuib într-un loc neobișnuit… Viața le este dată peste cap, dar le schimbă și felul în care privesc lumea.

Proiectul acestui spectacol este conceput de Rachel Warr din Marea Britanie, după o poveste de Tohby Riddle.

Astfel, Andra Cotiușcă, regizor asistent, împreună cu actorii Andreea Roxana Bolovan, Ionuţ Constantinescu și Ion Iurcu, sub îndrumarea lui Rachel Warr, alături de compozitorul Simon Roth și scenografa Elena Ilaș au construit un spectacol sensibil și delicat, în care spectatorii vor descoperi o perspectivă inedită asupra ritmului vieții.

Spectacolul le este recomandat copiilor cu vârsta de peste cinci ani.

Asistent regie: Andra Ștefan

Scenografia/ pictura: Elena Ilaș

Sculptura: Florin Marin

Muzica: Simon Roth

Distribuția: Andreea Bolovan, Andra Cotiușcă, Ionuț Constantinescu, Ion Iurcu.

Cum se achiziționează biletele

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Rezervări: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

 

Valabilitatea rezervărilor expiră cu 15 minute înainte de începerea fiecărui spectacol, motiv pentru care spectatorii sunt rugați să ajungă la timp.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Lasă un comentariu