Orașul Copiilor logo
ASCOR Cluj

ASCOR Cluj

Tabere ASCOR 2012

ASCOR Cluj (Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români) oferă și anul acesta începând cu 9 iulie tabere pentru copii cu vârste de peste 9 ani la Mărișel (jud. Cluj).  Coordonatorul Radu Copil, spune despre tabere  că au un caracter religios, creativ și recreativ. Copii vor fi însoțiți de mai mulți membrii ai asociației studențești și li se va asigura transportul din Cluj, inclus in prețul taberei care este de 350 lei

Despre Ascor

Asociatia Studentilor Crestin-Ortodocsi Romani, este asociatia studentilor ce provin de la mai-toate facultatile din cadrul Universitatilor, care au dorinta de a promova cultura si spiritualitatea ortodoxa in randul tinerilor in special in mediul universitar. Asociatia functioneaza cu binecuvantarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Membru A.S.C.O.R. poate fi orice student, masterand sau doctorand ortodox ce simte nevoia sa fie apropiat de niste tineri ca si el plini de framantari dar si cautari, cat si de aprofundare a spiritualitatii ortodoxe .La Cluj Napoca, A.S.C.O.R. funcționează cu statut juridic, ca filială, din octombrie 1994.

Cateva dintre activitatile ASCOR Cluj: conferințe și mese rotunde pe teme culturale și religioase, cu invitați din țară și străinătate; realiyarea publiacatiei Filocalia, supliment al Revistei Renasterea, editata de Arhiepiscopia Ortodoxa a Vadului, Feleacului si Clujului; expozitii de icoane pe sticla si pe lemn; proiectii de film; concerte de muzica psaltica;  concerte de colinde in spitale, camine studentesti, camine de batrani; insotirea in fiecare duminica la Sf. Liturghie a elevilor de la Liceul pentru Deficienti de Vedere; vizite lunare la Caminul de Batrani; implicarea in diverse activitati educationale si recreative a copiilor institutionalizati  in scoli speciale; pelerinaje la manastirile ortodoxe din tara si din strainatate; tabere cu specfic divers: iconografie, etnografie si folclor, de munca, cercetare socio-umana; tabere de catehizare si de formare de cunostinte duhovnicesti pentru copii intre - si 18 ani; festivalul Serile filocalice desfasurat in fiecare toamna; organizarea sfintirii caminelor studentesti la inceputul fiecarui an universitar; realizarea de icoane in atelierul Asociatiei cu scopul donarii lor unor spitale, scoli, orfelinate, azile de batrani.

Dintre activitatile ASCOR Cluj- pentru copii: Clubul Copiilor; tabere de vara; pelerinaje;

Clubul Copiilor: din octombrie 2008 studentii ASCOR Cluj organizeaza activitati recreative si educative pentru copiii cu varste cuprinse intre 9 si 15 ani. Proiectul este realizat in colaborare cu Arhiepiscopia Ortodoxa a Vadului, Clujului si Feleacului.  Activitatile au loc in fiecare sambata, intre orele 11 si 14, in sala de sport a Colegiului National George Cosbuc (Str. Avram Iancu, nr. 70-72).

Taberele de vara sunt oraganizate anual, la Marisel in judetul Cluj si sunt destinate copiilor si adolescentilor cu varste cuprinse intre 9 si 18 ani. In  una dintre tabere, cel putin, participa si copii si adolescenti din strainanate. Costurile de participare sunt echilibrate, anul acesta de exemplu sunt de aproximativ 400 lei/copil. Pentru taberele ce vor fi organizate anul acesta (http://raducopil.ascorcluj.ro/tabere/) nu se mai fac inscrieri.

 

Tabara de iarna ASCOR

ASCOR organizeaza doua tabere de iarna, una  pentru adolescenții cu vârste între 13 și 18 ani și una pentru copiii cu vârste între 8 și 12 ani. Tabara pentru adolescenti are 30 de locuri, iar cea pentru copii 20 de locuri. Locatia taberei este cabana Mărișel. Transportul și masa sunt comune, dar cazarea, voluntarii și programul sunt diferite pentru fiecare tabara in parte. De asemenea, cazarea este diferita pentru cele doua tabere, adolescenții fiind cazați într-o cabană, iar copiii în altă cabană.

Programul taberei include:

- ateliere

- jocuri

- cântece la chitară

- seara talentelor

- discuții tematice

- discuții pe grupuri de vârstă

- rugăciunea de dimineață și sear

- jocuri de exterior

- sport

- marele joc

- săniuș și plăcinte pe pârtie

 

Tabara dureaza 5 zile si costa 250 de lei de persoana. Pretul taberei include:

- transport

- cazare

- mâncare (3 mese pe zi + gustare la sfârșit de program)

- asistență medicală,

- ateliere

- amintiri din tabără (diplomă și cărți)

Rezervarea unui loc în tabără se face telefonic, iar înscrierea presupune confirmarea locului prin plata unui avans de 100 lei.

Scris la: 2014-12-03 17:02:12


ASCOR Cluj
Adresa: Str. Bogdan Petriceicu Hașdeu, nr. 45 (Biserica de lemn, de vis-a-vis de cantina din campusul Studențesc Hasdeu.)

Cluj
Telefon:0742296123
Email: Email: ascor_cluj@yahoo.com;
Site: http://www.ascorcluj.ro/
Orar: variaza in functie de activitate
Varste: intre 3 ani si 18 ani