Orașul Copiilor logo
Adventure CAMPS

Adventure CAMPS

Adventure Camps organizează tabere pentru copii și adolescenți cu vârste între 3 și 17 ani la prețul de 850 de lei pentru înscriere si plata integrala efectuata pana la data de 20.06.2014 și 950 de lei pentru înscriere si plata integrala efectuata după data de 20.06.2014.

 

Activități

Accrobranche - este un parcurs pe corzi, o activitate care combină speologia cu tiroliana. Traseele sunt parcurse pe corzi de speologie si escalada montate in pădure, fiind o activitate care necesită simțul balansului si încrederea in propriile forte, ajutând la înlăturarea temei de înălțimi si a fricii de balans. Tabăra pune la dispoziția participanților parcursuri variate ca dificultate, mai scurte sau mai lungi, la înaltă si la joasa înălțime, folosite in funcție de vârstî si experiență.

Artă - program artistic pentru cei cărora le place pictura si pentru cei talentați in acest domeniu.

Campare cu cortul

Coborâre prin canion - poate fi asemănată cu speologia practicata la lumina zilei, tehnica fiind aceeași, utilizând echipamente de ultima generație, dar terenul fiind deferit.

Drumeție - în cadrul acestor activități copiii învață cum sa se orienteze in teren cu ajutorul busolei si a hârții, cum se face un foc, cum sa se adăpostească in caz de vreme rea, sau cum să sa parcurgă trasee accidentate in deplina siguranță, însusșindu-și si regulile de baza ale turismului montan.

Foc de tabără

Jocuri - cu ajutorul animatorilor, copiii se pot juca jocuri de cunoaștere, jocuri in padure, la foc de tabără si la cort, la serate, cu ocazii speciale. Se pot juca jocuri de acțiune, de aventura, care le dezvolta spiritul de echipa, de inițiativă sau capacitatea de munca in echipa și jocuri logice care contribuie la dezvoltarea personalității și si imaginației.

Scăldat - însoțit de diferite jocuri in apa

Mountain biking - trasee prin pădure, in jurul stâncilor si prin strâmtori

Orientare cu busola - reprezintă acțiunea de a recunoaște și găsi drumul pentru a ajunge la o anumită destinație utilizând harta și busola. Ajută copii să răspundă la întrebări precum "Unde suntem?" și "Cum ajungem acasă?" utilizând busola pentru a se orienta în pădure

Ski

Snowboard

Speologie - traseele sunt diferențiate în funcție de vârsta si capacitățile fizice ale copiilor, iar în cadrul traseelor care vizează peșteri neamenajate sau amenajate rudimentar, se vor folosi echipamente de protecție omologate de Comunitatea Europeana.

Tir cu arcul - este destinat copiilor cu vu vârsta minimă de 3 ani, care vor beneficia de îndrumarea fostei campioane naționale Terezia Preda. Adventure Camps pune la dispoziția participanților arcuri si săgeți pentru toate categoriile de vârstă si diferite nivele de performanta.

Tiroliana

TSA (Tehnica Speologiei Alpine) - reprezintă modalitatea prin care speologii parcurg verticalele unei peșteri, folosind echipamente speciale. Tehnicile de TSA sunt exersate inițial la  lumina zilei pentru a ajuta copii să le învețe mai ușor.

Via Ferratta - este o varianta de escaladă practicata pe orizontala, pe trasee predefinite, echipate cu fir de cablu metalic sau corzi. In cadrul taberelor scolare via ferratta se parcurge împreună cu monitori specializați si folosind echipamente specifice.

 

Locații

Șuncuiuș

Centrul de vacanta de pe valea Crișului Repede este cotat la 2 margarete, a fost renovat si reutilat in 2005, și dispune de următoarele utilități:

     - camere cu 2 si 3 paturi

     - bai in hol, 2 pe etaj (baieti/fete, 3 toalete, dușuri si chiuvete)

    - sala de mese

    - sala de activități

Straja

Este o locație utilizată pentru tabere de iarnă, dispunând de cinci pârtii cu grade diferite de dificultate, care oferă ocazia învățării, perfecționării si practicării sporturilor de iarna, cazarea făcându-se la baza teleschiului.

Bratca

Cazarea se face la Pensiunea Hanu Bratcutei, care dispune de 6 camere (matrimoniale) si 4 apartamente cu 4 locuri. Camerele sunt dotate cu balcon sau terasa, baie moderna, TV prin satelit și mobilier rustic de lemn natur.

Gura Râului

Este o localitate situata aflată la 14 km de Sibiu, la poalele Munților Cindrel, într-o locație care ce permite realizarea drumețiilor, turelor cu bicicleta sau excursiilor in munți, vizitarea satelor din Mărginimea Sibiului si a cetăților si bisericilor săsești din această zona. În această locație  sunt  organizate tabere școlare de vara cu înscriere individuala, existând de asemenea posibilitatea organizării taberelor de primăvară si de toamna la cererea unor grupuri preformate.

Bran

Pensiunea este cotata la 3 margarete și dispune de următoarele dotări:

    - camere cu 2 si 3 locuri

    - baie la camera

    - sala de mese

    - sala de activități

Retezat

- Parcul National Retezat

- Rezervația Științifică Gemenele-Tău Negru,

 

Tematici de tabără

 

Aventura pe 2 roti

Adventure Camps pune la dispoziția celor interesați de ciclism tabere speciale in care sunt parcurse diverse trasee natura,  sub supravegherea si instruirea monitorilor specializați care oferă informații legate de biciclete, precum tipologia, întreținerea, sau modalitatea de utilizare corecta in funcție de spațiul in care sunt utilizate. Traseele propuse au lungimi variate, l acre se adaugă diferite alte activități, printre are se pot aminti jocurile si concursurile și alte activitățile de aventura precum escalada, via ferratta, vizita de pestera, sau tiroliana.

 

Descopera tainele padurii

Taberele Adventure CAMPS cu această tematică se adresează copiilor cu vârste între 8 și 13 ani și promovează și încurajează respectul si dragostea copiilor pentru natura. Sub supravegherea animatorilor si monitorilor, sunt organizate diferite jocuri in pădure, care ajută copiii sa descopere prin simțuri elementele naturii înconjurătoare, aflând lucruri noi legate de fauna si flora țării și descoperind modalități prin care aceasta poate fi protejată. Copii pot participa de asemenea la diferite activități tehnice de aventura, precum TSA, pod indian, sau diverse trasee prin copaci, de dificultăți diferite.

 

Aventura leadershipului

Taberele care au această tematică se adresează adolescenților cu vârste cuprinse între  14 și 17 ani, cărora le oferă ocazia de a participa la activități si jocuri organizate in diferite ateliere non-formale, susținute de animatori si monitori cu experiență in teambuilding si traininguri. Activitățile din cadrul taberelor de leadership dezvoltă atât abilitățile de  munca in echipa, comunicare activa, cât si respectul pentru ceilalți, pentru natura si mediul înconjurător. Acestora li se adaugă diverse activități de aventura, precum descoperirea naturii cu bicicleta, prin jocuri in padure, sau aventura pe stanca la escalada, pe tiroliana sau in peșteră.

 

Hansel si Gretel

Taberele cu aceasta tematica combină lecțiile de limba germană cu jocuri si concursuri ecologice si animație in limba germana. În același timp, copiii descoperă natura prin intermediul drumețiilor, tirului cu arcul, sau vizitelor în peșteri amenajate.

 

English adventure

Este o tabără care încurajează conversația in limba engleza. Echipa de animatori organizează activități de animație si jocuri distractive in limba engleza intervenind cu explicații si traduceri pentru cei care nu au înțeles. Acestora li se adaugă activitățile specifice taberelor Adventure Camps precum drumeție si orientare, escalada, tir cu arcul, tiroliana, vizite in peșteri amenajate si căutare de comori.

 

Natura prin obiectiv

Este o tabără de fotografie destinată adolescenților cu vârste între 14 și 17 ani care le dă ocazia de a imortaliza natura in diferite ipostaze sub îndrumarea monitorilor foto, primind explicații tehnice si având posibilitatea de a exersa practic, astfel încât sa le permită, sa le utilizeze in mod creativ.

 

Aventura sub pământ

Este o tabără de speologie care dă copiilor, sub supravegherea monitorilor și si animatorilor, de a se aventura sub pământ prin diferite activități specifice tehnicei speologiei folosind echipamente de protecție omologate de Comunitatea Europeana si alegând trasee in funcție de vârsta si capacitățile fizice ale taberistilor.

 

Corzi si carabe

Tabăra oferă aventuri in gradina de corzi special amenajate prin copaci la mica si mare înălțime și coborâre pe tiroliana. Actrivitățile,  jocurile si concursurile sunt organizate de monitori, care oferă explicații și informații despre echipamentele sunt necesare în cadrul acestora.

 

English ABC

Este o tabără de vara folositoare în mod special pentru copiii din grădinițele cu predare în  limba engleza. Animatorii taberei vor folosi in coordonarea activităților zilnice (masa, igiena, somn, timpii zilei) expresii din limba engleza și vor propune jocuri in limba engleza, în același timp traducând regulile de joc si observând daca un copil nu a înțeles ceea ce s-a comunicat. Pe lângă accentul pus pe stimularea conversației în limba engleza, tabăra propune copiilor introducerea in activități montane precum tirul cu arcul, escalada si tiroliana și vor face drumeții si vor vizita o peșteră amenajata.

 

Aventura apei in natura

Este o tabără cu tematica de explorare care se adresează copiilor curioși, interesați de natura, activi si pregătiți pentru distracție si aventura. Activitățile propuse sunt cele de explorare a apei si a naturii de pe malul unui râu, care constau în testarea apei cu o trusa speciala si alte metode care pot determina diferențele in gradul de poluare la intrarea si la ieșirea unei ape de pe teritoriul unei localități,  recunoașterea florii si a faunei specifice și drumeții la puncte de belvedere pentru a observa cursul râului. Acestora și se adaugă alte activități specifice taberelor de aventură, precum tiroliana peste apa, via ferratta pe malul apei, tirul cu arcul și pescuitul.

 

Nord sau Sud

Este o tabără de orientare cu busola pentru copiii cu vârste între 8 și 13 ani. printre activitățile taberei se numără drumețiile, geocaching-ul, tiroliana, escalada, si tirul cu arcul.

 

Initiere in tainele aventurii

Este o tabără pentru copiii si tinerii care se afla la prima experiență cu Adventure CAMPS, și au primul contact cu busola, stanca, peștera, hamurile, corzile si carabinierele sub supravegherea unei echipe de profesioniști, copiii fiind împărțiți pe grupe de vârstă si  nivelul abilitaților personale. Tabăra permite fiecărui participant să își testeze activitățile specific montane, având posibilitatea de a se întoarce ulterior pentru o tabără specializata in funcție de preferințe.

 

Excursii

Adventure Camps oferă excursii de 1, 2 sau 3 zile, cu tematici ce ating domenii precum istoria, cultura, biologia, geografia si sporturile montane, programul detaliat al excursiei fiind stabilit in funcție de preferințele grupului. Numărul minim de participanți pentru fiecare excursie este de 14, iar profesorul însoțitor are costurile susținute de către organizatori.

 

Excursii de 1 zi

Aventura fara limite - la alegere escalada sau speologie

- locație: Șuncuiuș

- preț: 75 lei

 

Aventura pe 2 roti - mountain-biking, jocuri si concursuri

- locație: pădurea Făget (județul Cluj)

- preț: 50 lei - cu bicicleta Adventure Camps, 25 de lei cu bicicleta proprie

 

Calatorie spre centrul pamantului - speologie si descoperirea naturii

- locație 1: Șuncuiuș

- locație 2: Salina Turda

 

Chemarea înălțimilor - escalada si descoperirea naturii

- locație 1: Rezervația Naturala Cheile Turzii

- locație 2: Vadul Crișului

 

Distracție de 1 cal putere - călărie asistată

- locație: pădurea Făget (județul Cluj)

 

Distracție la înălțime - troiană si descoperirea naturii

- locație: pădurea Făget (județul Cluj)

- preț: 50 lei

 

Foto safari - drumeție si descoperirea naturii

- locație: Rezervația Ornitologica Lacul Știucilor, comuna Fizeșu Gherlii

 

Gradina zmeilor - drumeție si descoperirea naturii

- locație: orașul Jibou

 

Pe cărări neumblate - drumeție, orientare cu busola, jocuri si concursuri

- locație: pădurea Făget (județul Cluj)

- preț: 25 lei

 

Tara lui Robin Hood - tir cu arcul, jocuri si concursuri

- locație: pădurea Făget (județul Cluj)

- preț: 40 lei

 

Tradiții

- locație: Muzeul Etnografic al Transilvaniei si Parcul Etnografic Romulus Vuia

 

Excursii de 2 zile

Aventura fără limite - la alegere 2 dintre escaladă,  tir cu arcul sau speologie

- locație: Șuncuiuș

- preț: 220 lei

 

Ce se întâmplă deasupra Clujului?

- locație: Muntele Vlădeasa

 

Cheile Turenilor

- locație: Comuna Tureni (județul Cluj)

 

In tara lui Sfarmă Piatra

- locație: zona Mănăstirii Râmeț (județul Alba)

 

Inițiere in tainele aventurii montane - escalada, speologie si tir cu arcul

- locație: Raul Sadului

- preț: 280 lei

 

Scriitorii transilvăneni

- locație: împrejurimile orașului Năsăud (județul Bistrița-Năsăud)

 

Excursii de 3 zile

Aventura fără limite - la alegere 4 dintre escalada, speologie (peștera Vadu Crișului sau o peștera neamenajata), tir cu arcul, tiroliana si orientare cu busola

- locație: Șuncuiuș

- preț: 350 lei

 

Inițiere in tainele aventurii montane - tir cu arcul, orientare cu busola si tiroliana

- locație: Raul Sadului

- preț: 370 lei

 

 

Scris la: 2014-08-15 15:36:18


Adventure CAMPS Adventure CAMPS
Adresa: Calea Floresti nr.81/255
Cluj-Napoca 400000 cod: 400516
Cluj
Telefon:0744-915591
Email: Email: office@adventurecamps.ro
Site: http://adventurecamps.ro
Orar: L-V 9-17
Varste: intre 3 ani si 17 ani