Orașul Copiilor logo
Asociatia Down - Centrul Educational Raluca

Asociatia Down - Centrul Educational Raluca

Centrul Educational Raluca (DownCER) a fost infiintat  in toamna anului 2010, propunandu-si sa fie un centru multifuncțional, care imbina funcțiile unui centru de zi educațional cu un centru de pregătire profesională. Conceptul de învățare pe parcursul vieții este central pentru Centrul Educational Raluca si este aplicat va fi aplicat persoanelor adulte care au dificultăți de învățare, pentru a ajuta la o mai bună integrare socială.

Pentru atingerea acestui obiectiv, centrul utilizeaza programe educaționale formale și non-formale care să acopere deprinderile de supraviețuire, precum autogospodarirea, autoingrijirea, comunicarea, orientarea, comportarea sociala, folosirea banilor, achizitionarea de produse si utilizarea de servicii pentru adultii cu Sindrom Down, oferind beneficiarilor un grad sporit de autonomie. În același timp, se va urmareste crearea sau recuperarea deprinderilor de citire si scriere care să îi ajute să poată urma eventuale cursuri de instruire.

Sunt de asemenea utilizate activități de terapie prin artă, precum pictura, desenul, muzica si atelierul teatral. Într-o etapă ulterioară se propune realizarea unui centru de pregătire profesională și acreditarea lui ca atelier de lucru protejat pentru a contribui la reabilitarea socială a tinerilor cu dizabilitati prin furnizarea pregătirii profesionale și conștientizarea importanței autonomiei sociale si prin combaterea discriminării prin intermediul activităților de inter-relaționare, comunicare si  socializare.

 

Activitati:

 - deprinderi de supraviețuire (autogospodărire, autoîngrijire, comunicare, orientare, comportament social, folosirea banilor, achiziționarea de produse si utilizarea de servicii pentru adulții cu Sindrom Down) care au scopul de a da beneficiarilor un grad sporit de autonomie și o imagine de sine pozitivă

- consiliere pe probleme sexuale

- formarea/ recuperarea deprinderilor de citire/scriere care să îi ajute să poată urma cursuri de instruire

- realizarea de activități de terapie prin artă (pictură, desen, muzică, atelier teatral)

- pregătirea premiselor educației/ instruirii asistate de calculator prin cursuri de inițiere

- activitati sportive atat individuale cat si in echipa

- pregatirea si formarea religioasa

 

Scris la: 2015-01-23 16:46:51


Asociatia Down - Centrul Educational Raluca Asociatia Down - Centrul Educational Raluca
Telefon:0757-048581, 0745-011288
Email: Email: asociatia.downcer@yahoo.com
Site: http://www.centruleducationalr...
Facebook: https://www.facebook.com/downcer