Orașul Copiilor logo
Parcul Iuliu Hateganu (Parcul Babes)

Parcul Iuliu Hateganu (Parcul Babes)

Parcul Babeș (Iuliu Hațeganu) acoperă o suprafață mare (25 hectare) din care aproape jumătate se află la umbra copacilor. Sunt aici 3 săli de sport pentru basket, aerobic, atletism, volei si multe alte jocuri sportive pe care vi le puteți imagina. În aer liber, pe lângă terenurile de fotbal și de tenis, se remarcă terenul de rugby înconjurat de pista din material sintetic pentru atletism unde mai vine lumea sa facă jogging. 

Pentru copii este rezrvat un spațiu generos amenajat cu aparate de joacă și cu o groapă mare de nisip. Tot special pentru copii, în cadrul compexului de natație Universitas, este un bazin de înnot mic amenajat și întreținut la standarde înalte.

În aer liber

In parcul Babeș poți intra dinspre Sala Sporturilor sau dinspre strada Plopilor dar la intrare adulții (care nu sunt de-ai casei - adica personal sau studenti UBB) plătesc un bilet de 3 lei. Pentru copii eu nu am platit de câte ori am intrat, desi nu e prevazută explicit gratuitatea pentru ei.
 
Daca intră dinspre Sala Sporturilor copiii o să vadă în dreapta locul de joacă. Caracteristicile lui principale sunt suprafața generoasă, curățenia si groapa mare de nisip. Locul acesta de joacă este unul dintre puținele din oraș în care băncile nu sunt înconjurate de o mare de coji de semințe și care seara târziu nu e folosit ca loc de socializare pentru tineri adolescenți.

DSC08345

 
Dacă intră dinspre strada Plopilor copii o sa gasească în drepta canalul morii și o să poată merge pâna la marginea lui.

Darie dă cu bâta in Canalul Morii

 
Pentru sporturile care implică o minge parcul UBB e o soluție bună. Se poate închiria teren de tenis (30 lei/ora ), teren basket (45 lei/ora), teren fotbal (45 lei/ora), etc. Pentru alergare lumea are de ales între turul parcului (o carare bătătorită printre copaci) sau pista sintetică de atletism a terenului de rugby cu lungimea standard de 400m.
 
Intrarea in Parcul Iuliu Hațeganu se merită si doar pentru o plimbare. Copii pot admira arborii bătrâni de diferite soiuri plantați pe vremea profesorului Hațeganu, explora vegetatia luxurioasa sau lua un picnic în unul din multele locuri retrase de pe suprafata imensă a parcului.

În interior

Bazinul mic, deschis de curând în cadrul complexului de natație Universitas oferă condiții excelente pentru copii: temperatura apei este cuprinsă între 30 – 32° C, iar adâncimea între 0,80 – 1,20 m și cel mai important aspect: apa, vestiarele si sala bazinului sunt curate si bine întreținute. Partea mai puțin placuta celor interesați e prețul: 15 lei/adult, 12lei/copil/3 ore, iar copii mici trebuie sa poarte scutece speciale de înot ca se vând la fața locului cu 10 lei/scutec. În bazinul pentru copii sunt binevenite și cateva mingi (aduse de acasă) numai bune să stimuleze joaca.

DSC08475

 
Complexul de natație organizeaza cursurii de inot:
- Curs de baby swim 10 ore (copil 0-3 ani + însoțitor) 400,00 lei
- Curs de baby swim 10 ore (copil 3-5 ani) 300,00 lei
- Curs înot prenatal (10 ore) 250,00 lei/pers
 
Bazinul mare, numit si bazinul olimpic are dimensiunile standard (50 x 20,6 metri), temperatura apei 26 -28 ºC și adâncime 1,80- 2,00 metri și e complet separat de bazinul mic, fiecare bazin avand vestiarele, dușurile si baia proprie.
 
In parcul Babeș mai sunt construite vreo 3 săli mari de sport, unele dintre ele cu posibilitatea de a fi închiriate.
- sală jocuri sportive "Vasile Geleriu" 90,00 lei/oră
- sală jocuri sportive "Gheorghe Roman" 110,00 lei/oră
- sală atletism 80,00 lei/oră
- sală aerobic 70,00 lei/oră
 

În concluzie

Parcul Iuliu Hațeganu e locul ideal pentru mișcare și pentru joacă, singurul inconvenient fiind cel că părinții trebuie să scoată din buzunare câtiva lei. Dar la majoritatea nu le pare prea rau după acei bani, mai ales ca mulți dintre ei au șanse bune să fie foști studenți UBB care au beneficiat de gratuitate în anii de facultate.
Scris la: 2012-03-26 10:57:22


Parcul Iuliu Hateganu (Parcul Babes) Parcul Iuliu Hateganu (Parcul Babes)
Adresa: Strada Pandurilor nr. 7
Cartierul Mănăştur cod: 400376
Cluj
Telefon:0264-429788, 429787, 584315
Site: http://www.ubbcluj.ro/ro/struc...
Varste: peste 6 luni