Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj organizează în lunile iulie și august o vacanța la bibliotecă cu diverse activități pentru copii și adolescenți: ateliere de creativitate, clubul curioșilor, lecturi interactive, jocuri de societate, club de lectură, vizionări de filme, vânătoare de comori, karaoke etc.. Aceste întâlniri sunt un mod educativ și jucăuș de petrecere a vacanței pentru copii și adolescenți. Participarea este gratuită pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.
Programul la bibliotecă va cuprinde:
– Clubul lecturii de vacanță cu tema „Povestea hârtiei – de la realizare la reciclare” ce va avea loc în perioada 1 – 5 iulie.
Acesta se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, activitățile au loc zilnic între orele 13.00 și 15.00. Acestea vor cuprinde atât sesiuni de informare asupra istoricului hârtiei, scrisului, istoricul cărților, cât și ateliere de scriere creativă și ateliere de reciclare a hârtiei. Clubul se desfășoară atât la sediul central, cât și la filialele din cartierele Mănăștur și Zorilor.
– Atelierul introductiv de limbă și cultură norvegiană
Filiala Grigorescu invită tinerii de 16 – 20 de ani la Atelierul introductiv de limbă și cultură norvegiană, care va avea loc în perioada 8 – 12 iulie 2024 după următorul program: luni, miercuri și joi de la 12.00 la 14.00, iar marți și vineri de la 10.00 la 12.00. Atelierul va fi susținut de lector univ. dr. Raluca Pop și lector univ. dr. Ioana Andreea Mureșan, două cadre didactice universitare de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.
– Programul „Descoperă Japonia”
Ateliere săptămânale prin care adolescenții sunt invitați să descopere tainele silabarelor japoneze, tradițiile nipone și jocurile specifice arhipelagului japonez. Atelierele vor avea loc la Secția pentru adolescenți de la sediul central al bibliotecii, în zilele de marți, de la ora 14.00, iar miercurea, de la ora 15.00, la Filiala „Traian Brad” din cartierul Mănăștur.
– Programul estival de lectură „E vremea cititului!”, ediția a VIII-a,
ateliere de tehnologie pentru întreaga familie, ateliere de creativitate, clubul curioșilor, club de limba franceză, lecturi interactive în limbile română, engleză, maghiară, jocuri de societate, jocuri pe console, vizionări de filme, club de lectură, vânătoare de comori, karaoke.
-FlipBook și filme stop-motion
Toate aceste activități sunt gratuite, iar participarea se face pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.
Vacanța de vară la bibliotecă poate fi activă și atractivă la bibliotecă!
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Clujul Copiilor pe Facebook printr-un Follow.
Nu sunt comentarii